Umplere trasee instalatii sanitare

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Adyyda
    Incepator
    • 02.iun.2016
    • 95

    Umplere trasee instalatii sanitare

    Buna ziua. Am tevile din ppr (4 tevi de 2cm) trase prin peretii de bca iar dimensiune golului (traseului) este cam de 10 cm latime si adancime 6-7 cm maxim.
    Ma intereseaza cu ce pot astupa acel traseu astfel incat sa nu mai apara crapaturi.
    Initial acel traseu a fost astupat cu spuma poliuretanica dupa care s-a adus la nivel printr-un strat cam de 1-2cm de adeziv polistiren (aia am avut disponibil la momentul respectiv) iar dupa cca 10 luni au inceput sa apara crapaturi pe anumite portiuni.

    In clipa de fata am decopertat tot, inclusiv spuma poliuretanica si vreau sa refac astfel incat sa nu mai apara crapaturi.

    O varianta ar fi sa umplu tot cu Ipsos de modelaj Rigips Model Gips peste care sa gletuiesc zona respectiva cu ct 126+127 sau direct cu 127
    Alta ar fi sa pun ipsos in general + tencuiala groasa de 1-2 cm, dupa care glet.
    Alta ar fi sa tencuiesc cu multibat tot golul dupa care glet.
    In cazul in care este recomandat sa tencuiesc traseul, trebuie sa astept tot cam o luna pana aplic gletul peste?

    De asemenea, mai trebuie sa pun si plasa si daca da, de care mai exact fiindca in clipa in care pun plasa doar pe traseul respectiv si apoi gletuiesc exista riscul sa depasesc inaltimea deja existenta a peretilor ce sunt gletuiti? In afara traseului pe care l-am curatat, am curatat si gletul pana la tencuiala cam pe 5 cm de fiecare parte a traseului dar tinand cont ca gletul e subtire, prin aplicarea unei plase si acoperirea ei cu glet risc sa obtin un damb pe zona respectiva.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34986

    #2
    Răspuns la: Umplere trasee instalatii sanitare

    Postat în original de Adyyda
    Ma intereseaza cu ce pot astupa acel traseu astfel incat sa nu mai apara crapaturi....
    Ar fi bine daca ati termoizola conductele cu tuburi de spuma poliuretanica dupa care ati bandaja conductele individual cu banda din fibra de sticla. Daca nu aveti destul loc atunci doar bandajati conductele cu banda din fibra de sticla.
    Umeziti usor bandajul si traseul dupa care chituiti totul cu pasta de ipsos obtinut din ipsos de constructii. Aplicati un prim strat in care sa fixati conductele dupa care aplicati un ultim strat in asa fel incat sa fiti la nivelul tencuielii.
    Dupa uscarea ipsosului gletuiti cu glet fin Ceresit CT127.

    Comentariu

    Procesare...