Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Aducere la nivel peste smoala, mozaic si placa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Aducere la nivel peste smoala, mozaic si placa

  Vreau sa aduc la nivel podeaua unui apartament din placi de beton in vederea montarii ulterioare a unui sistem de incalzire in pardoseala.
  As vrea ca placile cu nuturi sa fie puse pe o suprafata orizontala.

  Diferentele la ochi par de cel mult 2-3 cm, dar poate sunt si mai mari daca am folosi o nivela laser (poate unele podele drepte sunt in panta).
  Pe langa asta:
  - diferentele nu sunt regulate (pe alocuri au ramas mini-cratere) in urma decopertarii vechii sape
  - unde a existat parchet masiv este un strat de smoala cu grosime de pana la 0.5 cm, nici acela constant
  - in bucatarie este un mozaic lucios (din acela dur cum este pe jos pe scarile blocurilor din anii '60-'90)

  Avand in vedere ca peste incalzirea in pardoseala oricum ar veni un strat de 4-5 cm de sapa armata din ciment+nisip, nu vreau nici sa ingreunez prea tare plafonul inca de la aducerea la nivel.

  In acest context, cu ce sa nivelez inainte de a pune placile cu nuturi? Si la ce grosime? Armat / narmat? Si cum sa pregatesc suprafetele existente pentru aderenta?
  M-am gandit la tot felul: nisip, sapa autonivelanta, sapa mecanizata, termobeton, sapa perlicitca, polistiren, etc. dar nu stiu ce s-ar preta mai bine si de ce.

 • #2
  Răspuns la: Aducere la nivel peste smoala, mozaic si placa

  Postat în original de inginerio Vezi post
  Vreau sa aduc la nivel podeaua unui apartament din placi de beton in vederea montarii ulterioare a unui sistem de incalzire in pardoseala
  Nu mai turnati nici o sapa, puneti sub placile cu nuturi polistiren extrudat cu grosimi diferite pentru a obtine nivelul constant. Placile de polistiren extrudat le fixati de placa de beton cu adeziv cat si mecanic.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Aducere la nivel peste smoala, mozaic si placa

   Aceeași problema am întâmpinat o de curând la un apartament,după ce am dat parchetul masiv si nisipul la o parte am dat de o placa plina cu resturi de ciment si foarte strâmba.Am ales sa merg pe o sapa clasica minima doar pentru a astupa denivelările si țevile de curent. Am folosit sine ghidaj knauff prinse la cota cu ipsos. Daca ai cote diferite in camere ,pui sapa minima diferita dar la polistiren se merge in trepte sa ajungă la aceeași cota pentru încălzire. Mai era era si varianta completării cu nisip si apoi așezarea imediata a polistirenului si turnarea peste tevi. Am ales sa torn pt ca încălzirea o fac mai târziu.

   Comentariu

   Procesare...
   X