Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reparatie tavan rigips

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Reparatie tavan rigips

  Buna ziua, a venit intre timp si randul holului (lung cam de 10m) la renovare. Peretii se prezinta bine, gletul si lavabila nu sunt afectate. Mai putin bine sta tavanul, din rigips la care intr-un loc lavabila parea putin umflata.
  Am inceput sa rad cu spaclul lavabila umflata, si spre surpinderea mea se razuia cu tot cu glet(in unele locuri strat foarte subtire, in altele aproape inexistent) pana la cartonul de la rigips, si uite asa am inceput sa razuiesc tot tavanul. Interesant este ca sunt unele locuri unde gletul se tine foarte bine de rigips, nu se poate da jos decat frecat cu smirghel sau... rupt cu tot cu carton, asa de bine se tine, dar repet, in majoritatea locurilor se razuieste tot. Prima data a fost vopsit tavanul asta acum 7-8 ani cu lavabila sticky, nu mai stiu exact ce alte materiale au folosit mesterii atunci. Mentionez ca intre timp au aparut fisuri la imbinarile dintre placile de rigips, dupa atat timp nici nu ma mir.
  Intrebarea mea este, cum procedez corect de aici? Pana acum planul ar fi asta:
  1.razuit lavabila cu gletul vechi pana la rigips; 2.curatat cu o carpa umeda placile de rigips de praf si amorsat tavanul(va rog aici sa imi sugerati o amorsa buna pentru rigips, sau grund);
  3.refacut rosturile de imbinare cu super rigips(sau altceva daca recomandati) +ranforsare cu plasa din fibra de sticla
  4. gletuit tot tavanul cu ct127, finisat, dupa care amorsat iar si vopsit cu lavabila

  Daca am gresit undeva va rog, corectati-ma, sau daca aveti alte sugestii de materiale, sunt toate bine venite.

 • #2
  Răspuns la: Reparatie tavan rigips

  Intre placile de gipscarton de la tavan si profilele metalice exista folia bariera de vapori ?

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Reparatie tavan rigips

   Nu, e doar rigips si atat.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Reparatie tavan rigips

    Nu este bine, in mod normal trebuia sa aveti acea bariera de vapori. Umiditatea a condensat si a dezlipit vopseaua sau gletul de pe suprafata de carton a placilor de gipscarton. Solutia ar fi fie sa demontati placile de gipscarton si sa montati folia bariera de vapori fie sa indepartati cat mai bine totul pana la stratul de glet dupa care:
    -grunduiti placile de gipscarton cu grundul de profunzime Ceresit CT17
    -gletuiti placile cu gletul de egalizare Ceresit CT126 in asa fel incat sa aveti o suprafata perfect neteda
    -aplicati amorsa compatibila cu vopseaua lavabila
    -vopsiti tavanul cu o vopsea lavabila de exterior pe baza de silicon

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Reparatie tavan rigips

     Am pierdut atat timp razuind lavabila de pe rigips incat nu prea imi vine sa il schimb acum, o sa fac cum ati spus si peste ceva timp daca iar apare problema inlocuiesc placile vechi cu altele noi si adaug si folia bariera de vapori.
     Dar am totusi o intrebare, daca acea folie sta direct in spatele placilor de gipscarton, si se numeste "bariera de vapori" , atunci asta nu inseamna ca acei vapori se vor opri in folie, in spatele placilor, si tot vor condensa? Ori actioneaza altfel si nu inteleg eu..?

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Reparatie tavan rigips

      Ideea acestei folii este ca va fi pusa in partea calda a zidului ,adica vaporii in contact cu folia nu vor condensa,nu se vor transforma in apa. altfel ar sta situatia daca in spatele foliei ar fi direct exteriorul sau fara izolatie. O problema majora la casele din lemn este ca sunt curentii de aer care apar in spatele foliei,adica exista izolatie dar aerul rece se plimba prin spate si vapori se vor transforma in apa pe folie.

      Comentariu

      Procesare...
      X