Perete despartitor dus cu incalzire in pardoseala

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • murasaki
    Incepator
    • 18.sep.2018
    • 3

    Perete despartitor dus cu incalzire in pardoseala

    Buna ziua, ma intereseaza o solutie pentru construirea unui perete despartitor pentru un dus de tip walk-in, care urmeaza sa fie placat cu gresie pe ambele fete. Ceilalti doi pereti ai dusului sunt peretii de caramida ai casei (este o casa veche pe care o renovez).

    Dimensiunea peretelui este de 120x270 (pana la tavan), eventual il pot face si mai scund, pana la 220, atunci nu ar fi lipit de tavan. Problema a aparut din cauza ca, in ciuda insistentelor mele, constructorul a hotarat sa nu construiasca peretele inainte de turnarea sapei, a zis ca e mai usor sa-l faca dupa (din caramida, grosime 11 cm). Intre timp am descoperit, citind site-urile si forumurile din Germania, unde o asemenea situatie este mult mai des intalnita decat la noi, ca peretele despartitor nu se ridica in nici un caz peste sapa flotanta, intrucat aceasta se lasa putin in timp si este pericolul sa apara crapaturi, si in zona de podea si, mai ales, intre peretele despartitor si zidul de care trebuie ancorat. Din cate am inteles, sapa are intre 5 si 7 cm. In nici un caz un perete din caramida, care trebuie zidit si cantareste mult, apasand peste sapa.

    Un zid de rigips ar fi o solutie, fiind mult mai usor, dar nu poate fi fixat in podea pentru ca nu poti da gauri, riscand sa strapungi tevile de la incalzirea in pardoseala (instalatorul nu le-a pus in dreptul podelei dusului, dar din pacate le-a fixat si in zona in care trebuie sa fie ridicat peretele). Am gasit o idee cu lipirea cadrului de fier cu adeziv pe podea si fixarea doar lateral in perete. Asta in situatia in care nu-l duc pana la tavan. Daca-l duc pana la tavan, acesta fiind izolat cu rigips, cum l-as puta fixa si sus? In Germania am vazut ca ei folosesc mult Bca Ytong pentru acest tip de pereti despartitori, dar nu-i pun in nici un caz pe sapa de incalzire, chiar daca si ei au o greutate mai mica.

    Exista vreo solutie care sa-mi permita constructia dusului pe care l-am visat?
    Ultima editare de SpecialistulMC; 19.sep.2018, 08:03.
  • tymotyman
    Membru Marcant
    • 01.nov.2009
    • 570

    #2
    Răspuns la: perete despartitor dus cu incalzire in pardoseala

    Puteti sa fixati profilul pe perete si tavan(pe tavan gasiti profilul cu un magnet) iar in partea de jos sa ramana neprins sau o banda dubla adeziva,iar cand se pune gresia acest zid va fi prins din ambele parti in gresie. O alta solutie ar fi un zid din caramizi de sticla,de asemenea se gasesc si panouri de sticla securizata pe care le puteti monta in acea parte.

    Comentariu

    • Mircea_G
      Living Legend
      • 14.ian.2007
      • 12202

      #3
      Răspuns la: perete despartitor dus cu incalzire in pardoseala

      Daca esti in stadiu de finisaj , poti sparge podeaua , si sa faci prinderi printre tevile de la incalzire .
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu

      • murasaki
        Incepator
        • 18.sep.2018
        • 3

        #4
        Răspuns la: perete despartitor dus cu incalzire in pardoseala

        Multumesc, deci daca-l fixez pe perete si tavan, va avea totusi destula stabilitate? O sa incerc aceasta varianta. Am cumparat deja gresia pentru placaj, sticla nu vreau sa pun.

        s-a turnat deja sapa, nu as mai vrea sa intervin si sa sparg...

        Comentariu

        Procesare...