Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema parchet stejar

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Te cred si eu, la atata 40 kg cred ca a fost mai mult decat o baie de palux.

  La preturile de azi, ce ai consumat la acea montare a parchetului cred ca tripleaza costul lucrarii.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #32
   Cred ca pina la urma o a scot parchetul si o sa-l pun la loc.Podelele laimnate nu ma prea incinta pentru ca se uzeaza si nu mai ramine desenul de parchet de pe ele au nuanta in care sint vopsite.Ar mai fi o problema daca scot parchetul si o sa-l pun la loc rosturile pe care unele lamele le au sau altele nu o sa se mai pasteze incadrarea lor in camera sau o sa am rosturi si mai mari intre ele....

   Comentariu


   • #33
    Este posibil sa ai nevoie de cateva lamele noi, suplimentare.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #34
     Ce ziceti... peste parchet laminat se poate da cu lac? ... ma gandesc asa... pentru rezistenta in timp.

     Comentariu


     • #35
      Postat în original de cristian puscas
      Ce ziceti... peste parchet laminat se poate da cu lac? ... ma gandesc asa... pentru rezistenta in timp.
      Nici gand.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #36
       Pai de ce? ...

       Comentariu


       • #37
        Pentru ca riscati sa deteriorati stratul de finisare al parchetului laminat si oricum lacul nu va prinde pe suprafata lui.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

        Comentariu


        • #38
         Multumesc...e bine de stiut.

         Comentariu


         • #39
          In legatura cu demontarea si punerea din nou a aceluiasi parchet, in afara ca e o munca de sclav nu iese nici de calitate. De cele mai multe ori sitemul de imbinare (nut si feder parca se cheama) se rupe, cu alte cuvinte partea de imbinare care intra in santul celeilalte bucati de parchet fiind lipita cu adeziv si destul de subtire 3-4 mm, ramane acolo ceea ce nu mai ofera o asezare uniforma a perchetului in plan orizontal si nici stabilitate.
          Din cate stiu eu daca un parchet nu e pus cu destul adeziv pe sapa se desprinde usor de sapa si nu sunt mari pierderi din aceasta cauza, in schimb daca la parchetul masiv s-a pus suficient adeziv pe lamelele de imbinare si s-a dat cu lac din belsug, nu se mai recupereaza mai mult de 30% din el din cauza ruperii lamelelor. Sigur unii prefera sa-l monteze si asa completand ruperea lamelelor de imbinare cu exces de adeziv.
          O alta cauza pentru care parchetul se desprinde ar fi aceea pentru ca este montat pe sapa umeda proaspat turnata, intervenind in plus si mirosul de mucegai insuportabil. Recomand ca dupa turnarea sapei sa se astepte 2 luni pana la montarea parchetului, altii prefera o luna.
          Am vazut cazuri in care dupa montarea parchetului pe sapa turnata de 3 saptamani a aparut mucegaiul care a migrat impreuna cu umezeala in peretii camerei fiind necesara demontarea lui, deci nu va grabiti cu asa ceva, asteptati minim 40 zile si aerisiti camera eventual puteti pune cateva surse de caldura in camera daca lucrarea se face in anotimpul rece.

          Comentariu


          • #40
           Postat în original de danutlupu
           ...Am vazut cazuri in care dupa montarea parchetului pe sapa turnata de 3 saptamani a aparut mucegaiul care a migrat impreuna cu umezeala in peretii camerei fiind necesara demontarea lui....
           Inainte de montarea parchetului se masoara nivelul de umiditate al sapei.
           Nivelul de umiditate al sapei in cazul montarii de parchet trebuie sa fie sub 2-3%.

           Comentariu


           • #41
            Am vazut intr-un magazin podele laminate din bambus.Am obsevat ca sint mai inguste decit cele normale,sint mai groase si au niste canale pe spatele lor.Puteti sa-mi spuneti pentru cultura mea generala cum se fixeaza aceste podele laminate?

            Comentariu


            • #42
             Rectific.Cred ca mai degraba este parchet laminat dupa cum arata si este de gros.Oricum este foarte lucios acest parchet laminat de bambus si nu cred ca mai trebuie dat cu nici un lac peste el....

             Comentariu


             • #43
              x-change este un parchet masiv din bambus gata finisat si lacuit.In timp poate fi reconditionat (slefuit-lacuit).Depinde de cum este sistemul de nut-feder asa ca poate sa se monteze doar prin imbinare sau lipire cu un adeziv de parchet fara apa!!! Atentie la suprafata de montaj care trebuie sa fie foarte plana(sapa autonivelanta sau OSB).Din propria experienta stiu ca se zgarie relativ usor la montaj asa ca trebuie montat cu foarte multa atentie........

              Comentariu


              • #44
               Ca sa nu deschid topic nou, postez aici.
               Intre parchetul laminat dublu-click si izolatorul de polistiren ( verde, 5mm, termic, antifonic) se mai pune folie ?

               PS Eu as zice ca da, dar mai bine intreb...

               Comentariu


               • #45
                Parchetul laminat de bambus se pune direct pe sapa autonivelanta sau se pune ceva sub el (folie sau polistiren)?Ce inseamna OSB?Daca la montare se zgirie usor inseamna ca in fiecare an trebuie dat cu lac.. Polistirenul roz se poate folosi la podele laminate?

                Comentariu

                Procesare...
                X