Problema parchet stejar

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • danutlupu
    a răspuns
    Adeziv parchet

    Am tot auzit de parchete umflate si am si vazut o gramada la viata mea. Una recent chiar la firma in care am birourile dupa o inundatie s-a facut in mijloc o movila de 50 cm inaltime si tot parchetul era valuri, valuri. Pot sa ma consider fericit ca acasa la mine nu s-a intamplat asa ceva si sa va spun cum s-a montat parchetul asta in 1980 cand eu eram mic si ai mei au cumparat apartamentul de la stat fiind receptionat cu parchetul nepus. S-a curatat bine sapa (era facuta din mozaic) dupa care s-a spalalat si s-a lasat sa se usuce cateva zile. la montare parchetul s-a pus in baie de aracet, adica pur si simplu se ia galeata de 10 l de aracet si se toarna fara mila pe sapa in zona in care se incepe montajul, stiu ca pentru sufrageria de 17 m.p. au folosit 100 l de aracet si 40 de palux dat in 5 straturi, primul strat de palux fiind turnat efectiv cu galeata si cu bidineaua iar dupa uscare si slefuire fina urmatoarele 4 normal la pensula.
    Eu recunosc ca nu e chiar o varinata economica dar pe atunci nu se punea problema asta. Am parchet in toata casa in afara de baie inclusiv in bucatarie unde am avut 15 de inundatii pe putin de pluteau covoarele in casa si curgea apa calda pe casa scarii, s-a umflat parchetul cu 2 etaje mai jos la vecini de la inundatia mea dar la mine nu s-a clintit o lamela, ce-i drept is mai inchise la culoare cele din bucatarie dar au 25 de ani deja fara sa-l fi raschetat vreo data. Am trecut tevile de incalzire la centrala de apartament pe sub sapa si a trebuit sa tai o fasie pe marginea holului ca se le introduc, am taiat cu panza diamantata canalul in parchet si in sapa de mozaic, parchetul l-am scos cu sapa cu tot, se rupe lemnul dar nu se desprinde de bucata de sapa.
    Daca vreti sa montati astfel parchetul va rog sa tineti cont si de costuri (cred ca iesiti mai convenabil cu un adeziv de calitate special) dar in primul rand daca vreti sa-l inlocuiti aveti un pic de lucru .

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Postat în original de x-change
    Ce fel de adeziv profesional de parchet?Prenadez cumva sau alceva?

    Modifica repede ca daca vede Robi expertpachet ce ai scris ia foc, apoi nu mai scapi din gura lui (scrisul lui)

    Adezivul profesional pentru parchet se alege in functie de suprafata pe care se monteaza parchetul.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Foarte tare frate!

    CODEZ

    Lasă un comentariu:


  • x-change
    a răspuns
    Ce fel de adeziv profesional de parchet?Prenadez cumva sau alceva?

    Lasă un comentariu:


  • x-change
    a răspuns
    Vad ca parerile sint impartite

    Lasă un comentariu:


  • x-change
    a răspuns
    E cam munca de chinez sa scot parchetul.sa-l numerotez si sa-l pun la loc.Dar daca trebuie o fac si pe asta...

    Lasă un comentariu:


  • cristian puscas
    a răspuns
    E foarte bun lucrul acesta domnule Stanculescu. Garantat, oricine care are putina indemanare si se documenteaza putin (nu asa cum am facut eu ), poate executa o lucrare de profesionist.

    PS: si bineinteles sigur va reusi cu ajutorul celor care posteaza pe acest forum.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Nu aruncam cu pietre domnule Puscas, discutam doar si este bine cand exista mai multe puncte de vedere astfel incat sa intelegem cat de cat care sunt caile pe care trebuie sa le urmam.

    Lasă un comentariu:


  • cristian puscas
    a răspuns
    Va rog nu dati cu pietre. Asa am avut ghinion sa dau peste oameni care se numesc meseriasi. Il montam eu, dar din pacate nu am avut timp pentru asa ceva.
    Asta e invatatura de minte.
    Cu siguranta data viitoare il voi monta eu.
    Numai bine!

    PS: Si sigur nu voi mai monta parchet vechi!

    Lasă un comentariu:


  • expertparchet
    a răspuns
    Domnule Puscas daca a-ti lipit cu aracet este normal ca va joaca parchetul si nu este lipit!!! A-ti aruncat banii aiurea practic.Trbuia sa folositi un adeziv profesional de parchet (in cantitate corespunzatoare) si va ramanea lipit 50-100 ani.Asta este daca cu "all traders" .Cantitate corespunzatoare inseamna cat este nevoie (1-1,5-2kg de exempl.) pe m/p in functie de sape pt. a realiza o lipire corecta si durabila la parchet.Mai simplu la adezivi cu cat este sapa mai buna si plana se foloseste mai putin adeziv iar cu cat este sapa mai proasta mai mult. La noi de exemplu din 2500-3000 m/p cat montam pe an aproximativ nu joaca 1 m si nici nu se umfla.In nici un caz nu montam cu produse gen:aracet,bitum etc si niciodata nu montam daca conditiile nu sunt optime (umiditate,temperatura etc.). In privinta curatarii parchetului va costa mai mult decat sa cumparati unul nou....

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Postat în original de cristian puscas
    ....Nu se mai potriveste si e mult de lucru la curatarea lui......Operatia s-a executat exact acum 3 luni si jumatate....deja scartie.....
    Domnule cristian puscas!

    Am avut ocazia sa vad meseriasi care, in trecutul apropiat, remontau parchet.
    Era o munca de sisif insa uni preferau sa lucreze cu parchet vechi.

    Fiecare lamela in parte la demontare era numerotata, era curatata fata de lipit cu smirglu, se remonta exact in ordinea demontari.

    A durat ceva timp lucrarea insa nici dupa 2 ani nu era dezlipit.

    Lasă un comentariu:


  • Maestrul Max
    a răspuns
    Postat în original de x-change
    .....Se poate pune podele laminate peste parchet?

    Nu cred ca merita deoarece de scartait tot nu veti scapa.
    Daca parhetul era bine lipit, chiar daca se mai contracta putin, nu are voie sa scartie.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Este adevarat acest aspect mentionat de dl. Puscas.

    In functie de modul in care a fost montat initial parchetul este posibil sa necesite ceva timp si rabdare in vederea curatarii lamelelor.

    Din pacate solutia de lipire cu aracet nu este cea mai buna, probabil ca priza dintre aracet si parchet a fost superficiala iar daca au ramas resturi pe spatele parchetului - nici nu avea cum sa fie bine lipit.

    Lasă un comentariu:


  • cristian puscas
    a răspuns
    Din proprie experienta nu recomand remontarea parchetului.
    Nu se mai potriveste si e mult de lucru la curatarea lui.
    Daca nu e curatat cu atentie, si raman unele neregularitati pe suprafata de contact cu suportul, acel parchet nu va mai sta lipit cu toata suprafata si in timp va incepe sa scartie din nou.
    Parchetul pe care il am eu in camere a fost reconditionat dupa metoda: demontare, turnare sapa autonivelanta, curatare parchet, montare (lipire cu aracet), raschetare...etc.
    Operatia s-a executat exact acum 3 luni si jumatate....deja scartie.
    Concluziile le trageti voi.
    Spor la treaba!

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Zgomotul provine de la faptul ca parchetul existent este desprins de pe suport si putin ridicat, nu neaparat pentru ca sunt rosturi intre lamele.

    Se poate monta laminat peste parchetul existent dar trebuie sa ai in vedere ca pardoseala se va inalta cu circa 1 cm.

    Mai bine faci un efort, il scoti si remontezi daca spui ca este bun parchetul.

    Lasă un comentariu:

Procesare...