Amenajarea apartamentului meu

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • silviu_draghici
    Membru
    • 17.mai.2006
    • 175

    Amenajarea apartamentului meu

    Salut...

    Postez din nou dupa ceva mai mult timp. Povestea e asa... in Decembrie este gata blocul in care am cumparat un apartament. Schita apartamentului o aveti mai jos.

    Vreau ca in acest topic sa urmaresc amenajarea apartamentului meu de la idee la realitate. Deocamdata am numai dimensiunile asa ca am facut o schita si am inceput sa amplasez prin apartament diferitele obiecte de mobilier. Cel mai mult am lucrat la bucatarie si living. Acestea sunt din punct de vedere al mobilierului (amplasare, culori, forma, functie) foarte apropiate de cum as vrea sa arate.

    Va rog sa va dati cu parerea despre ce am facut eu acolo... Orice sfat sau critica este binevenit. Nimic nu este batut in cuie deci daca cineva are alta idee despre cum ar trebui sa fie amenajarea, il rog sa isi expuna ideea aici.

    Pe parcurs o sa vin si eu cu intrebari. Acum de exemplu nu stiu ce culori sa folosesc pentru finisaje (gresie, faianta, var). Culoarea de la mobilierul de bucatarie si living cam ai as vrea sa fie.

    Va multumesc.

    PS: Pentru cei care sigur o sa se intrebe... Desenele sunt facute in Chief Architect 10.
    Fișiere Atașate
  • silviu_draghici
    Membru
    • 17.mai.2006
    • 175

    #2
    Inca 3 poze
    Fișiere Atașate

    Comentariu

    • Maestrul Max
      Living Legend
      • 28.iul.2006
      • 6882

      #3
      -Eu as imparti spatiu hol-living cu autorul unei bolte.
      -Pe hol ar merge montate niste oglinzi patrate montate romb.
      Cu stima.

      Comentariu

      • Mina
        Living Legend
        • 24.iun.2006
        • 1108

        #4
        Buuuun!

        Sa vedem cu ce incepem.... cu bucataria: destul de bine gandita (sper ca in acel loc liber de langa corpul cuptor va fi un frigider) cateva comentarii insa: nu-mi place ideea de sertare in partea de sus a fiecarui corp inferior (eu prefer un corp cu sertare, sau mai multe) dar sertare de sus pana jos(si cat mai mari) nu doar in partea se sus (de ce? dupa ce montezi un sertar in partea se sus a corpului, spatiul ramas de obicei se imparte in 2 cu o polita, acest spatiu este mult mai mic, deci nu prea poti pune o oala mare sau oale una in cealalta).

        Livingul: pare prea incarcat peretele (ar fi mai bine mai putine corpuri suspendate, o polita, doua, un cubulet ceva, dar nu atatea corpuri), iar ideea de 2 fotolii in fata unei masute, respectiv canapea, da un aspect mult prea oficial, o canapea si un fotoliu de citit sau un coltar ar arata mult mai bine (din punctul meu de vedere).

        Dormitorul: parca eu as prefera totusi si o noptiera (chiar doua) acolo pt. ca sunt totusi utile si spatiu aveti.

        Pe hol.... un cuier simplu, simplu si o oglinda mare cred ca ar fi mai mult decat suficient.

        Comentariu

        • silviu_draghici
          Membru
          • 17.mai.2006
          • 175

          #5
          Va multumesc pentru sugestii. Intr-adevar un corp numai cu sertare ar fi mult mai bine. Probabil ca va fi acela de sub plita. Langa corpul cuptorului intr-adevar va fi un frigider.

          In dormitor o sa fie 2 noptiere de o parte si de cealalta a patului. Nu le-am pus pt ca la dormitor nu prea am lucrat. O intrebare insa referitoare la dormitor: E realizabila ideea cu dulapurile incastrate? Peretii pt dulapuri nu fac parte din proiect. Intre living si dormitor nu e decat un zid in proiectul original. Cei doi pereti care formeaza T-ul pe peretele comun cu livingul (sper sa intelegeti ce spun) i-am facut eu acolo sa vad cum arata si oricum o sa fie si un televizor LCD care imi place cum sta pe peretele dintre cele doua usi. Problema e ca nu stiu cat de eficienta e o astfel de asezare a dulapurilor.

          @Max. Nu ma incanta ideea unei bolte pt ca in apartament or sa domine liniile drepte si mi se pare ca nu prea s-ar potrivi.
          Oglinzile patrate montate romb mi se par insa o idee interesanta.

          Va multumesc. O sa mai lucrez la schite si o sa mai postez noile imagini.

          PS: Cam ce culori ar merge pt finisaj in living si bucatarie in conditiile in care mobilierul as vrea sa aiba culoarea din imagini?

          Comentariu

          • Mina
            Living Legend
            • 24.iun.2006
            • 1108

            #6
            Ideea cu dulapurile imi place foarte tare, cred ca va fi util dulapul (nu are de ce sa nu fie) si este mai deosebit decat ce am vazut pana acum. este adevarat ca accesul pe dupa acel L format va fi mai greoi, dar.....asta este se mai fac si sacrifcii pt. un design placut!
            Despre ideea cu oglinzile patrate montate in romb......este cam vechiuta si nu cred ca s-ar potrivi cu linia apartamentului, eu as opta de ex. pt. un dreptunghi mare pe toata lunginea peretelui montata in rama de aluminiu.
            Despre finisaje, banuiesc ca doriti ceva venghe sau fag choco cu argintiu (din ce inteleg eu din poze), deci eu as merge pe faianta si gresie crem eventual combinata cu maro (sunt acum unele cu striatii cara arata super), iar in living..........parchet maro inchis (si eventual sub masuta, un covor latos crem). DAR, pt. a rupe putin monotonia as pune undeva o pata de culoare, eventual perete cu biblioteca facut cu un stucco caramiziu sau chiar verde brotacel, sau in spatele corpurilor suspendate un efect de lumina colorata, sau in blatul de jos o insertie de plexic luminat.......

            Comentariu

            • silviu_draghici
              Membru
              • 17.mai.2006
              • 175

              #7
              Intr-adevar ca si finisaje ma indrept spre ceva wenge...

              Despre dulapul din dormitor. Toata ideea a pornit de la amplasarea unui telvizor lcd in dormitor neaparat in fata patului. Problema era ca acolo trebuia sa fie normal in prima faza un dulap cu usi glisante. Asa mi-a venit ideea acelui perete pe care sa fie suspendat LCD-ul si apoi impartirea spatiului dintre acesta si peretele camerei in doua.

              Doua probleme insa am cu acest dulap:

              1. Pot folosi spatiul asa cum e? adica vopsit cu lavabila (sau altceva) si numai sa il impart cu rafturi? sau trebuie ca si pe peretii interiori sa pun PAL? (adica sa construiec un dulap de lemn inconjurat de cel de zid) Problema mi se pare ca ar aparea ala montajul rafturilor si diverselor elemente din dulap si la contactul hainelor cu peretele (se murdaresc). Sunt sigur insa ca se pot vopsi peretii interiori cu ceva astfel incat sa nu se murdareasca hainele (Dar cu ce? stie cineva?) Tot ramane insa problema montajului rafturilor direct in zid. Se poate?

              2. Unde gasesc usi pt acest dulap? Mi-ar placea ceva din sticla mata. Se pot face pana in tavan sau sa le las de dimensiuni normale?

              Referitor la ce mi-ati spus mai sus in legatura cu parchetul. Daca folosesc un parchet inchis la culoare nu o sa para camera prea intunecata?
              Stiu gresia si faianta la care va referiti. Inspre aceea imi indreptam si eu atentia.

              Stucco caramiziu pe peretele din fata canapelei... imi place f mult ideea. Cat m-ar costa realizarea unei astfel de lucrari numai pe acel perete?

              Multumesc.

              Comentariu

              • Mina
                Living Legend
                • 24.iun.2006
                • 1108

                #8
                Pt interiorul dulapului, eu nu as pune PAL (adica facut dulap) si o lavabila de foarte buna calitate sau eventual tapet cred ca ar fi Ok. Politele pt. haine se pot monta cu console metalice pe perete sau facute pe laterale (adica pe perete) niste lonjeroane pe care sa stea polita (solutii se pot gasi), iar la barele de haine.....nici o problema se prind direct de perete. Daca doriti si sertare se poate face un corp independent numai cu sertare pe care pur si simplu il introduceti in dulap.
                Cu usile: cred ca ar merge din podea in tavan usi pliante cu rama de aluminiu cu profil despartitor (adica pe inaltimea usii sa fie unul sau doua profile de divizare- arata si super ok si dau si stabilitate usii), dar peretii trebuie realizati la mare arta!
                Parchetul- intradevar unul inchis intuneca putin (de aceea am spus de covoras), dar unul deschis (cu exceptia parchetului de bambus) nu am vazut care sa-mi placa (poate dvs. gasiti).

                Cu peretele cu stocco......n-am idee, cred ca ar trebui sa ne ajute cu un pret unul dintre specialistii in domeniu! D-l MM? Nu spuneti dvs?

                Comentariu

                • silviu_draghici
                  Membru
                  • 17.mai.2006
                  • 175

                  #9
                  Imi puteti pune un link sau o poza cu usile despre care vorbiti pt a intelege mai bine descrierea?

                  Ref la parchet... din nou avem aceleasi gusturi... am vazut parchet de bambus in Ambient in jur de 85 RON/mp, superb.

                  Comentariu

                  • Mina
                    Living Legend
                    • 24.iun.2006
                    • 1108

                    #10
                    link fix n-am chef sa caut acum (scuze, poate maine) dar iti arat 2 poze, astea sunt cu profile din MDF, dar si cele de Al tot cam asa arata. O intrebare: blocul este cumva in Baia Mare?

                    Comentariu

                    • Mina
                      Living Legend
                      • 24.iun.2006
                      • 1108

                      #11
                      scuze, n-am pus pozele

                      Comentariu

                      • Mina
                        Living Legend
                        • 24.iun.2006
                        • 1108

                        #12
                        M-am mai gandit la o chestie: daca faci peretele acela cu tv-ul (din dormitor, ma refer) doar fals (adica un simplu perete sustinut sus si jos, fara perete ala din spate, adica T-ul) si faci usi glisante? (usa ar culisa in spatele acestui perete)??? nu crezi ca ar merge? eu zic ca mai bine iesi asa.

                        Comentariu

                        • silviu_draghici
                          Membru
                          • 17.mai.2006
                          • 175

                          #13
                          Chiar faine usile.
                          Blocul e in Cluj Napoca.
                          Cred ca usile glisante mi-ar depasi bugetul.

                          Comentariu

                          • Mina
                            Living Legend
                            • 24.iun.2006
                            • 1108

                            #14
                            Nici usile astea nu sunt tare ieftine!

                            Comentariu

                            • Mina
                              Living Legend
                              • 24.iun.2006
                              • 1108

                              #15
                              Ziceam de living ca-mi pare prea incarcat si mi-ar place ceva cu lumina, am tot sortat prin poze si-ti arat 2-3 sa vezi daca iti plac (scuza dezordinea, dar apartamentul era in curs de amenajare)
                              Fișiere Atașate

                              Comentariu

                              Procesare...