Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Cat Cer Mesterii Pe Manopera, sa ne facem o idee despre pret
ai grija la tevile din plastic care crapa usor si poti inunda vecinii
inainte de a te apuca de treaba asigura-te ca poti opri complet alimentarea cu apa rece si calda chiar daca trebuie si la intreaga scara de bloc
instalatorii sunt cei mai scumpi meseriasi din constructii
Azi am vb cu instalatorul si am renuntat la "ajutorul" din partea lui. Vreau sa caut alt mester.
Ma puteti ajuta cu o recomandare sau....daca vreti sa ma ajutati??
Pentru aceasta lucrare, in Craiova nu iau mai mult de 600.000. Daca era ceva mai complicat as fi cerut 1 mil.
Nu recomand teava din Cu - prea mult zgomot - mai bine ar fi sa se foloseasca pexalul. Pentru o calitate deosebita polipropilena.
Va recomand sa mergeti impreuna la cumparaturi.
Materialele care mi le amintesc sunt:
2 robineti(buni)
12m teava( ceva de cupru)
sifon din 4 coturi de 90 etansate cu garnitura;
coturi....etc.
Lista completa o pot da diseara, ca ma intalesc iar cu instalatorul.
El a zis ca ia materiale numai de calitate, dar pe mine ma ingrijoreaza pretul care l-a cerut.
Mai astept sugestii...
Multumiri.
Am atasat si o poza cu baie respectiva.
Ar trebui oferite mai multe detalii. Doar pentru robinete, coturi, teuri nipluri, mufe, garnituri, teflon si tevi, pare mare un pret de 2mil. Daca totusi pretul este corect, inseamna ca lucrarea are o mai mare amploare. Tevile care urmeaza sa fie trase, din ce material sunt?
Manopera de 2mil. o gasesc exagerata.
As dori si eu un raspun, daca se poate, rapid despre manopera instalatiilor din baie (tevi).
Este vb de modifcat pozitia apometrelor, de modificat-inlocuit putin tevile( mascarea lor pe langa perete) si a tevilor de la robinetul pt cada.
Azi a venit un instalator si a zis ca ma costa 4mil o lucrare de 2-3 ore, iar materialele 2 mil.
Mie mi se pare extrem de mult, voi ce ziceti?
Lucrarea este in Bucuresti, la o garsonira in Titan.
Daca imi puteti da un pret cat de cat aproximativ, sau recomanda un mester care sa faca lucrarea la un pret omenesc, ar fi perfect.
Tencuit - 15 lei mp
Tinci - 7 lei mp
glet - 9 lei mp
zugravit 6 lei mp
rigips - 25 lei mp
gresie - 25 lei mp
faianta - 25 lei mp
parchet - 10 lei mp
placat cu polistilen si plasa, tingi si zugravit - 25 lei mp
placat cu polistilen, plasa si tencuiala decorativa - 30 lei mp
sapa - 15 lei mp
polistilea plasa armata si sapa - 20 lei mp
Sunt din Cluj-Napoca. Intrebarea mea este cam care este diferenta de pret atunci cand angajezi niste liber profesionisti sau lucrezi cu o firma? 20% 50%?
Ma intereseaza cam cat ar costa pe mp (materiale+manopera), tencuirea si finisajul exterior (eventual plus placi de polistiren extrudat) al unei case . Casa nu este la rosu insa sunt portiuni unde umezeala si-a spus cuvantul si acolo trebuie indepartata pana la caramida. Casa are doua nivele si, primul cu pereti din piatra (un fel de piatra argiloasa, adica de culoare galbuie 50 cm grosime - casa este din 1940) iar etajul din caramida plina de 30 cm.
Probabil ca trebuie retencuita 60%.
Nu sunt in domeniul asta si as vrea sa-mi fac o ideea cam cat ar trebui investit in aceasta operatie.
Pitesti
100 mp sapa
150-200 mp gresie, faianta.
Stie cineva pretul la glet de finisaj ( Atlas parca am inteles) + vopsit cu lavabila? Dar la parchet laminat?
Multumesc.
Lasă un comentariu: