Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Parchet laminat

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Salut. Am o pardoseala putin "flexibila"la mansarda. As dori sa pun parchet laminat dar ma gandesc ca datorita flexibilității podelei se va distruge îmbinarea click. Credeti ca se poate monta lipit parchetul laminat, lafel ca si cel stratificat de exemplu? Ce adeziv flexibil ar fi necesar avand in vedere ca fata de asezare care trebuie lipită este un fel de plastic lucios? Va multumesc

  Comentariu


  • Parchetul laminat nu se poate fixa prin lipire. Cat de flexibil este planseul mansardei ?

   Comentariu


   • O sa explic mai pe larg. Am făcut o dala flotantă pe o structură a planseului de lemn. Stuctura este urmatoarea, de jos in sus: grinzi de lemn, OSB de 22 si fixat cu șuruburi de grinzi (inainte de asezarea OSB-ului pe griinzi am dat cu spuma ), vată Isover profi Fassade de 10 cm, așezată liber pe acest strat de osb. Peste vată am așezat o plasa de fibra de sticla pe care am armat-o cu adeziv. Dupa aceea am trecut la turnarea unei sape autonivelante, folosind CN68 de la ceresit. Dupa urcarea șapei am pus OSB de 18 mm așezat flotant un strat si in final OSB de 10 montat cu rosturile intercalate fata de cel de 18. Am stropit cu adeziv podeaua si am prins cele 2 straturi de osb, de 10 si 18, si cu suruburi de rigips-negrese. A rezultat o podea putin flexibila, dar care nu transmite zgomotul la parter. Suprafata este de 35 mp, un open space.
    Dar, ca de obicei, doreii au lovit din nou prin executia lor mareața. Asa ca probabil pentru ca vata nu a fost lipita cu spuma pe primul strat de osb, sau ca sapa autonivelanta nu a fost turnata bine si sunt denivelari, exista o flebilitate a planseului. Mica, max 2-3 mm pe metru. Sau e mare, nu stiu....
    De ce parchetul laminat nu se poate lipi? Astfel cred ca solicitările nu ar fii la nivelul click-ului si acesta nu s-ar rupe sau desface.
    va multumesc pentru atentie( si pentru citirea postarii mele lungi)
    Ultima editare de Ionutdragos; 27.apr.2019, 21:23.

    Comentariu


    • Cristos a înviat!

     Comentariu


     • Va recomand sa montati parchetul laminat fie pe un strat de polistiren extrudat de cel mult 5 mm grosime fie pe folie pentru parchet de 3 mm grosime. Parchetul laminat se va monta clasic, prin imbinarea lamelelor.
      Ultima editare de Specialistul MC; 01.mai.2019, 10:54.

      Comentariu


      • Postat în original de VYS Vezi post
       1

       RESPONSABILITATEA PROPRIETARULUI/INSTALATORULUI
       1-Instalatorul isi asuma toata responsabilitatea pentru inspectia finala a calitatii produsului. Aceasta inspectie a parchetului trebuie facuta inainte de instalare. Examinati cu atentie parchetul, cu atentie deosebita asupra culorii, finisajului si calitatii inainte de a-l instala.
       2-Inainte de a incepe instalarea oricarui parchet din lemn masiv, instalatorul trebuie sa determine daca mediul unde va avea loc lucrarea si conditiile si tipul de podea pe care va fi montat sunt acceptabile, asigurandu-se ca acestea sunt in conformitate cu cerintele stipulate in aceste instructiuni pentru instalarea parchetului din lemn.
       3-Folosirea petelor, umpluturilor si a chitului pentru corectarea defectelor in timpul instalarii trebuie acceptat ca o procedura uzuala.
       4-La cerere, un procent de 5-10% trebuie adaugat la cantitatea in metri patrati necesara, ca marja de eroare, in functie de modul de instalare, pentru a completa instalarea (instalarea in diagonala poate lua mai mult

       INSPECTIA LOCULUI UNDE VA FI INSTALAT SI ACLIMATIZAREA
       1-Intr-o constructie noua, parchetul din lemn masiv este unul din lucrurile instalate la urma. Orice lucrare care implica apa sau umezeala (instalatii sanitare, tavane acustice, lucrari la pereti) trebuie sa fie incheiate inainte de a instala parchetul. Sistemele de incalzire si de aerisire trebuie sa fie operative in intregime, mentinand o temperatura constanta in camera de 15.5-16ºC si o umiditate relativa de 30-50%.
       2-Parchetul nu va fi livrat pana cand cladirea nu este terminata si orice lucrari in ciment, tencuiala, var si alte materiale sunt complet uscate. Betonul si tencuiala trebuie sa fie uscate si vechi de cel putin 60-90 de zile. Verificati subsolurile si spatiul de sub podea pentru a va asigura ca sunt uscate si bine ventilate pentru a evita stricaciunile provocate de umezeala.
       3-Parchetul trebuie sa ajunga la locul instalarii cu cel putin 72 de ore inainte de instalare. Nu deschideti pana nu e gata de instalare.
       4-Manevrati cu grija. Nu il asezati in picioare. Depozitati parchetul intr-un loc uscat, asigurand un spatiu minim de patru inci sub si in jurul cutiilor.
       5-Nu depozitati direct pe beton sau langa pereti exteriori. Cutiile ar trebui asezate in zona de instalare
       6-Zona de instalare trebuie sa aiba o temperatura constanta de 15.5-19ºC si o umiditate relativa de 30-50% timp de minim 5 zile inainte de instalarea oricarui tip de parchet.

       IMPORTANT : Parchetul masiv este numai pentru instalarea peste beton. Parchetul masiv nu poate fi instalat peste caldura radianta.

       PREGATIREA PODELEI
       Podelele trebuie sa fie:
       1-CURATE - razuite sau smirgheluite, maturate, fara ceara, grasime, vopsea, ulei si alte molozuri;
       2-NETEDE/INTINSE - Intre 1/8 pe 6 i. Smirgheluiti zonele mai ridicate si incheieturile si umpleti zonele mai joase (nu mai mult de 1/8i);
       3-SOLIDE din punctul de vedere al STRUCTURII - bateti in cuie sau in suruburi orice zona care scartaie. Inlocuiti orice podea sau strat afectat;
       4-USCATE - continutul de umezeala al podelei nu trebuie sa depaseasca 14% inainte de instalarea parchetului.
       retineti :Toate testarile pentru umezeala trebuie facute inainte de aclimatizarea lemnului si de pregatirea locului.

       PREGATIREA LOCULUI DE INSTALARE
       1-Aclimatizati produsul timp de 72 de ore inainte de instalare.
       2-Verificati daca podeaua este neteda si solida. Reparati daca este necesar.
       3-Taiati din lungimea usilor.
       4-Eliminati materialele de constructie existente, urme de pantofi, praguri de usi.

       Pasul 1: STABILITI UN PUNCT DE PORNIRE
       1-Inainte de inceperea instalarii propriu-zise, pentru a da aspectul corespunzator podelei parchetate, distribuiti placi scurte si lungi peste zona unde urmeaza a fi instalat parchetul, in cazul unei lungimi aleatorii. Retineti: Parchetul va fi instalat in unghiuri drepte pe barnele podelei si daca este posibil pe dimensiunea mai lunga a camerei.
       2-Lucrati din mai multe cutii o data, pentru a asigura un amestec corespunzator de culoare si nuanta.
       3-Aliniati primul rand de placi pentru a va asigura ca aveti o linie dreapta dintr-un capat la altul al camerei. Desenati o linie cu creta la distanta dorita de perete, pentru a va ajuta atunci cand aliniati placile. Uniti bine placile intre ele pentru a obtine cel mai placut aspect dupa terminarea parchetarii.

       Pasul 2: INSTALAREA PARCHETULUI: metoda de fixare cu ajutorul cuielor sau al capselor
       Metoda de fixare cu ajutorul cuielor:
       1-Aliniati primele placi la linia de creta. Santul si capatul placii trebuie sa fie indreptate catre peretele de pornire. Faceti gauri pentru cuie si bateti cuie de 7D sau 8D sau suruburi pentru parchet pe fata placii, la fiecare 12i, aproximativ 1/3i-3/4i de la marginea cea mai apropiata de peretele de pornire si la 2-3i de capete si in partea mai intunecata a lemnului.
       2-Fixati in cuie placa, batand acelasi tip de cuie la un unghi de 50º prin limba primei placi, plasand cuiele la o distanta de 8-10i intre ele si de 2-3i de capete. Acest procedeu trebuie repetat pentru fiecare placa din primul rand. Dupa ce ati terminat primul rand, va intoarceti si adanciti capul cuielor cu un ciocan. Daca se pare ca gaurile nu vor fi acoperite de baza peretelui, atunci acoperiti-le cu chit pentru podea, care se va pierde in culoarea podelei.
       Nota: De obicei, primele randuri trebuie fixate in cuie manual si nu cu ajutorul unui ciocan automat de cuie, datorita peretelui. Cand spatiul o permite, operatiunea poate fi simplificata si grabita cu ajutorul unui ciocan automat de cuie.
       3-Instalati fiecare rand succesiv de placi, fixandu-le in cuie, la fiecare 8-10i distanta de partea laterala si 2-3i de marginile placii. Fiti atenti la asezarea placilor, la incheieturi, pentru a evita strangerea lor. Cand se ajunge la ultimul rand, placile trebuie taiate pentru a permite un spatiu de extensie de 3/4i. Ultimele randuri trebuie fixate in cuie la aproximativ 1/2- 3/4 de capatul placii, la fiecare 12i. Acelasi procedeu de adancire a capetelor cuielor si aplicarea de chit trebuie repetat, ca la primul rand. Asigurati-va ca atunci cand instalarea e completa, spatiul de extindere este acoperit cu sipci de jur imprejur. In afara de metoda fixarii in cuie, mai exista si fixarea prin lipire, folosita mai des in Europa.
       Metoda de fixare prin lipire
       Este foarte important ca instalatorul sa lucreze pe o suprafata plana, curata si uscata. Cand suprafata este pregatita pentru lipire, lipiti parchetul peste dalele de beton sau podeaua de lemn, folosind un adeziv de calitate recomandat de specialistii in domeniu.
       Super interesant topicul, direct si la obiect.

       Comentariu

       Procesare...
       X
       sigla BRAT