Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Adezivi gresie si faianta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Răspuns la: Adezivi gresie si faianta

Postat în original de dorughe2005 Vezi post
    Adica CM9-da!? sau produsul mentionat de dvs.
    Multumesc inca odata.
    Se poate utiliza si Ceresit CM9 insa doar aditivat cu aditivul Ceresit CC83. Daca nu gasiti aditivul CC83 utilizati mortarul de reparatii.

Comentariu

buna ziua.as dori si eu daca se poate cateva sfaturi
      am de renovat o baie mica si am cumparat faianta clasa BIII de 11mm 25x50 dimensiunea placii iar pe jos vreau sa pun placi de granit (30,5x30,5) de 1 cm grosime.
      suprafata pentru faianta este:un perete de 6,75 mp si unul de aprox 2mp;podeaua de aprox 3,25 mp.
      peretele pentru faianta a fost tras cu plasa si peste plasa un adeziv de la caparol.asa se prezina la momentul acesta.podeaua este din beton.
      - ce adeziv ar trebui sa folosesc pentru faianta ?(merge si ceva mai bun decat CM9?)
      - la podea as dori sa ma inalt cu aprox 3-4 cm (in conditiile unui pret rezonabil) si nu stiu ce adeziv sa folosesc pentru granit care nici sa nu imi crape.
      multumesc!

Comentariu

Din ce cauza s-a aplicat plasa si adezivul mentionat ? De ce nu ati tencuit cu un mortar normal ?

Comentariu

am aplicat plasa si adeziv peste tencuiala veche (casa este din 1960).azi m-am consultat cu cineva de la un magazin de profil si mi-a recomandat pentru granit un adeziv alb pentru piatra naturala de la baumix.costa vreao 26 lei sacul.astept opinii.
          Ultima editare de antagonikkkk; 05.aug.2012, 17:30.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Adezivi gresie si faianta

Postat în original de antagonikkkk Vezi post
            mi-a recomandat pentru granit un adeziv alb pentru piatra naturala de la baumix.costa vreao 26 lei sacul.
            pentru piatra naturala, respectiv granit in cazul tau, se folosesc adezivi dedicati, de culoare alba in cazul in care exista riscul patarii pietrei, probabil ca adezivul recomandat este echivalentul a ceresit cm 16 sau 17

Comentariu

in primul rand - granitul lucios nu este recomandat in baie - din urmatoarele motive : granitul se pateaza mai ales in contact cu substante chimice (sampon)

este contraindicat sa folosesti substante de curatat care contin amoniac ...il matuiesc ..si il ataca chimic

granitul ca sa arate lucios --este slefuit apoi ceruit cu un "sealer" care trebuie improspatat odata la 3 saptamani (pe un blat de bucatarie) la baie cred ca ar trebui facut lucrul asta minim odata pe saptamana

de ce nu incerci travertin care este mai des intalnit la baie sau piatra calcaroasa

revenind la subiect : 30x30 este marime mica spre medie pt granit poti folosi adeziv care contine in mixtura si nisip quartat (acesta se foloseste pt placile mai mari si grele pt a a oferii o suprafata de lucru stabila si care nu se lasa din cauza apei -care se trage la uscarea adezivului)

cauta totusi pt baie un adeziv bun pt placile de jos ...oricand poti avea surprize cu infiltratii ..pt partea de sus mergi pe cm 9 sau cm 11 cum te lasa buzunarul si neaparat chit de rosturi aqua static -sau water proof

Comentariu

da,multumesc pentru explicatii.inca ceva daca nu sunt prea stresant: sub cada de baie (pe care vreau sa o imbrac in faianta) se pune gresie sau nu? daca totusi este cineva care si-a pus granit in baie si in timp a avut probleme atunci m-as orienta catre gresie.

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Adezivi gresie si faianta

Postat în original de antagonikkkk Vezi post
                  am aplicat plasa si adeziv peste tencuiala veche (casa este din 1960).azi m-am consultat cu cineva de la un magazin de profil si mi-a recomandat pentru granit un adeziv alb pentru piatra naturala de la baumix.costa vreao 26 lei sacul.astept opinii.
                  -In primul rand am indoieli asupra aderentei si a rezistentei in timp a "tencuielii" aplicate pe o tencuiala veche. Utilizand un adeziv pentru placi ceramice o sa fie probleme de aderenta si compatibilitate pentru stratului nou in speta adezivul aplicat pentru montarea placilor mari de faianta. As incerca montarea placilor de faianta cu adezivul Ceresit CM9 aditivat cu aditivul Ceresit CC83 ori adezivul Ceresit CM11. In prealabil aplicati grundul de profunzime Ceresit CT17.

-Pentru montarea granitului, atentie sa fie granit prelucrat antiderapant, puteti utiliza adezivul Ceresit CM15 si grundul de profunzime Ceresit CT17.

-Montati placile ceramice pe toata suprafata pardoselii.

Comentariu

granitul este lucios.de asta colegul mi-a recomandat sa nu il pun in baie.

Comentariu

http://www.google.ro/search?hl=ro&pq...NK-L4gTMiIDQDg

travertin - eu unul as merge pe ceva foarte cald ...

in ceea ce priveste calcarul ...acesta trebuie ..."sigilat" dupa montare dar de asemeni foarte frumos si de efect

Comentariu

Travertinul este o roca poroasa, ca sa se poata utiliza fara riscuri in baie trebuie impregnat cu o rasina.

Comentariu

deci pana la urma sa pun granitul in baie sau nu? ce ziceti?

Comentariu

zicem sa te mai gandesti .... poate nu iti e frica de fracturi ... una peste alta pune si o tu o poza

Comentariu

Salut !

urmeaza sa schimb gresia si faianta in baie. Am achizitionat faianta de dimensiunile 30x45 si gresie 35x35. NU este portelanata.
                              Este ok sa folosesc adezivii "normali" CM9 si CM11+ ? Ma gandesc la dimensiunea placilor de faianta, care mi se pare cam mare. CM9 le va sustine fara probleme?

Comentariu

Montati placile ceramice mari cu un adeziv gen Ceresit CM16 ori CM17 utilizand o mistie cu dantura de 10 mm.

Comentariu

Procesare...
                                X