Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Adezivi gresie si faianta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Archimedes
  a răspuns
  Sa înțeleg ca ar trebui sa merg pe brandul Ceresit?
  Mulțumesc frumos pentru sfat!

  Lasă un comentariu:


 • VYS
  a răspuns
  Orice adeziv de exterior pentru piatra, de tipul C2 TE S1. Exemple de la Ceresit: CM 16, CM17, CM22, CM25.

  Lasă un comentariu:


 • Archimedes
  a răspuns
  Mortarul klinker este pentru zidire, eu am.intrebat pentru caramida aparenta, unul dintre adezivi. În comerț, nu exista adeziv special, dedicat pt caramida aparenta, dacă m ați putea ajuta cu o părere despre calitatea unuia dintre produsele de mai sus, v as fii recunoscător.
  O zi frumoasa!

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Postat în original de Archimedes Vezi post
  Ce adeziv sa folosesc pentru placarea fațadei cu caramida aparenta (klinker) :
  Cel mai bine ar fi sa achizitionati un adeziv dedicat cum ar fi Mortarul klinker.

  Lasă un comentariu:


 • Archimedes
  a răspuns
  Salutare,
  Ce adeziv sa folosesc pentru placarea fațadei cu caramida aparenta (klinker) :

  Sikaceram 255
  Mapei Keraflex
  Baumit FlexTop
  Weber portelanat max2
  Ceresit CM17

  Va mulțumesc!

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Inca o data va reamintesc faptul ca avand montate placi de gipscarton rezistente la umiditate nu este necear sa aplicati pasta hidroizolanta pe toti peretii ci doar in zona dusului si eventual in zona de peste lavoar.
  Adezivul mentionat se poate aplica peste pasta hidroizolanta abia dupa minim 2 ore de la aplicarea stratului al doilea. Intre straturile pastei lasati sa treaca minim 1,5 ore.

  Lasă un comentariu:


 • cata_melc
  a răspuns
  Asa vom face, va multumesc.
  Am achizitionat ieri CT17, CL51 si banda CL152. Aveti idee daca exista vreo restrictie de aplicare CM16/17 peste CL51 ? Tinand cont de contitiile actuale de trafic este posibil ca mesterul faiantar sa nu ajunga recent. Restul de activitati le-am facut in regie proprie (montaj rigips, armare, spacluire suruburi si colturi, amorsarea CT17) dar acum as vrea sa dau CL51 in 2 straturi insa nu sunt sigur cand poate sa ajunga faiantarul.
  Eu nu am scule de taiat si nu ma arunc la montaj - is asa greseala initiala cu neamorsarea si folosirea Sika mi-a adus pana acum costuri apropiate de 1000 euro - si asta cu manopera in regie proprie.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Postat în original de cata_melc Vezi post
  Toti peretii sunt dublu-placati cu 12.5 (exteriorii cu 2 x 12.5 roz, cei de interior cu 1 roz si 1 albastru fonic , iar cei din baie cu roz + verde.
  Peste placile de gipscarton aplicati amorsa/grundul de profunzime Ceresit CT17 dupa care in zonele unde aveti umiditate ridicata (ca de ex.zona dusului) aplicati 2 straturi de pasta hidroizolanta Ceresit CL50(CL51). Intre straturile hidroizolante pe toate muchiile zonelor cu umiditate ridicata aplicati banda de etansare Ceresit CL151.
  Montati placile ceramice cu adezivul flexibil Ceresit CM16 ori CM17 si chituiti rosturile cu chitul de rosturi aquastatic Ceresit CE40.

  Lasă un comentariu:


 • cata_melc
  a răspuns
  Va salut,
  Intreg etajul este din lemn , dar placa dintre parter si etaj este din BA de 15cm. Toti peretii despartitori si exteriori sunt din gips-carton pe profile metalice aflate la distanga de 40cm (don't ask .. si eu am intrebat "de ce" si mi s-a spus "ca sa nu se miste peretele"). Toti peretii sunt dublu-placati cu 12.5 (exteriorii cu 2 x 12.5 roz, cei de interior cu 1 roz si 1 albastru fonic , iar cei din baie cu roz + verde.
  Am studiat placile exitente de pe partea unde a cazut faianta si nu au absolut nicio deformare. La colturi sunt in vinclu, am folosit un dreptar de 1.5m si nu au abateri decat pe ici pe colo dar ceva ce nu pot sa aproximez... as zice 1mm, dar cred ca e mult.

  E clar ca 'meseriasul' nu vrea sa recunoasca faptul ca a dat-o de gard cu hidroizolatia, chestie care ma enerveaza la culme si de aceea am decis sa cer parerea unor specialisti. La un magazin de bricolaje mi-a recomandat placile verzi in continuare, o solutie numita primer-g sau asa ceva(dupa denumire banuiesc ca-i amorsa) si o chestie la galeata , un fel de pasta de hidroizolatie. Apoi placile mi-a zis sa le pun cu un 'super flexibil' de la aceeasi firma, dar nu-i mai stiu numele.
  Totusi eu sunt mai mult decat multumit de Ceresit si n-am nicio problema sa merg pe variantele de mai sus, numai ca nu stiu sub ce formula.

  Multumesc

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Sa inteleg ca baia de la etaj are peretii despartitori din placi de gipscarton ? Structura peretelui despartitor este una metalica sau din lemn ?

  Lasă un comentariu:


 • cata_melc
  a răspuns
  Va salut,
  Pana la urma am scos toata faianta si intrucat in partea superioara ultimul sub ultimul rand de placi nu era hidroizolat ... well sa spunem ca nu am reusit sub nicio forma sa desprind CM17 de rigips fara sa-l deteriorez.
  Asadar am scos tot si maine voi comanda alte placi de gips carton. Acum intrebarea se pune in felul urmator:

  - placi verzi, CM17, chit CE40 (rost 1 mm)
  - placi roz (structura de lemn), CT17, CL51, CM17, chit CE40
  - placi verzi, CT17, CL51, CM17, chit CE40

  Care credeti ca-i varianta castigatore ? Sincer m-a costat putin peste 1000 euro faianta si sa patesc iar acelasi lucru parca nu-mi arde. Repet, data trecuta s-a folosit acel hidroizolant de la Sika cu butoi+sac ce totusi tind sa cred ca nu-i pentru placi de gips-carton (ca nu scrie in fisa lui). Acelasi hidroizolant l-am folosit cu success la baia de la parter , dar unde a fost pus peste caramida tencuita.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Postat în original de cata_melc Vezi post
  pur si simplu sa aplic peste ele CT17 sau orice alta amorsa, sa-i dau si un strat de hidroizolatie si apoi sa continui dupa 3-4 zile cu CM11 si placile ?...
  Curatati placile de gipscarton cu o carpa umezita, lasati sa se usuce bine de tot dupa care aplicati amorsa compatibila cu adezivul utilizat. Atentie, pe placile de gipscarton faianta se monteaza doar cu un adeziv flexibil. Daca folositi adezivul flexibil CM16 atunci utilizati amorsa CT17.

  Lasă un comentariu:


 • cata_melc
  a răspuns
  Bun si acum ce-mi recomandati sa fac ? Placile se curata superb, nu ramane nimic pe placa de gips-carton. Sa dau jos placa verde si sa pun alta ? (alti bani, alta distractie - si asa ma duce la niste costuri noi neprevazute toata tarasenia). sau pur si simplu sa aplic peste ele CT17 sau orice alta amorsa, sa-i dau si un strat de hidroizolatie si apoi sa continui dupa 3-4 zile cu CM11 si placile ?
  Ce recomandati ? "Mesteru" ma abureste ca a lucrat perete, ca nu-stiu-ce ...

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Postat în original de cata_melc Vezi post
  .... intrebarea este de ce nu a facut nici cea mai mica priza CM17 pe rigips verde. .
  Placile de gipscarton verzi sunt tratate din fabrica ca sa reziste la umezeala. Trebuia sa aplicati o amorsa CT17 pentru a asigura aderenta adezivului pe placile de gipscarton verzi.

  Lasă un comentariu:


 • cata_melc
  a răspuns
  Buna seara domnilor,
  Nu am mai potstat de foarte multa vreme ca deh, asa e omul. N-are problema uita de "comunitati". Am o problema mare cam cat COVID19 asta din zilele noastre.
  In baia de la etaj am structura peretelui din 2 foi de rigips (roz + verde) placi montate pe profile la distanta de 40cm intre ele.
  Faianta s-a montat cu CM17 in toata casa, atat parter (pe caramida tencuita) cat si la etaj pe Rigips. La etaj, pe rigips s-a umflat si s-a spart TOATA. Zau daca din 15 cutii cate au fost (nu mai stiu mp) a ramas o placa intreaga. Acum o schimb, nu asta-i problema - bine ca nu a fost vreo teava sparta ca sa strice structura, dar intrebarea este de ce nu a facut nici cea mai mica priza CM17 pe rigips verde. Nu era 'uleios', contaminat, cu praf, etc. Era curat.

  Orice sfat este foarte apreciat in momentele astea.

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X