Adezivi gresie si faianta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • cata_melc
    a răspuns
    Va salut,
    Pana la urma am scos toata faianta si intrucat in partea superioara ultimul sub ultimul rand de placi nu era hidroizolat ... well sa spunem ca nu am reusit sub nicio forma sa desprind CM17 de rigips fara sa-l deteriorez.
    Asadar am scos tot si maine voi comanda alte placi de gips carton. Acum intrebarea se pune in felul urmator:

    - placi verzi, CM17, chit CE40 (rost 1 mm)
    - placi roz (structura de lemn), CT17, CL51, CM17, chit CE40
    - placi verzi, CT17, CL51, CM17, chit CE40

    Care credeti ca-i varianta castigatore ? Sincer m-a costat putin peste 1000 euro faianta si sa patesc iar acelasi lucru parca nu-mi arde. Repet, data trecuta s-a folosit acel hidroizolant de la Sika cu butoi+sac ce totusi tind sa cred ca nu-i pentru placi de gips-carton (ca nu scrie in fisa lui). Acelasi hidroizolant l-am folosit cu success la baia de la parter , dar unde a fost pus peste caramida tencuita.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de cata_melc
    pur si simplu sa aplic peste ele CT17 sau orice alta amorsa, sa-i dau si un strat de hidroizolatie si apoi sa continui dupa 3-4 zile cu CM11 si placile ?...
    Curatati placile de gipscarton cu o carpa umezita, lasati sa se usuce bine de tot dupa care aplicati amorsa compatibila cu adezivul utilizat. Atentie, pe placile de gipscarton faianta se monteaza doar cu un adeziv flexibil. Daca folositi adezivul flexibil CM16 atunci utilizati amorsa CT17.

    Lasă un comentariu:


  • cata_melc
    a răspuns
    Bun si acum ce-mi recomandati sa fac ? Placile se curata superb, nu ramane nimic pe placa de gips-carton. Sa dau jos placa verde si sa pun alta ? (alti bani, alta distractie - si asa ma duce la niste costuri noi neprevazute toata tarasenia). sau pur si simplu sa aplic peste ele CT17 sau orice alta amorsa, sa-i dau si un strat de hidroizolatie si apoi sa continui dupa 3-4 zile cu CM11 si placile ?
    Ce recomandati ? "Mesteru" ma abureste ca a lucrat perete, ca nu-stiu-ce ...

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de cata_melc
    .... intrebarea este de ce nu a facut nici cea mai mica priza CM17 pe rigips verde. .
    Placile de gipscarton verzi sunt tratate din fabrica ca sa reziste la umezeala. Trebuia sa aplicati o amorsa CT17 pentru a asigura aderenta adezivului pe placile de gipscarton verzi.

    Lasă un comentariu:


  • cata_melc
    a răspuns
    Buna seara domnilor,
    Nu am mai potstat de foarte multa vreme ca deh, asa e omul. N-are problema uita de "comunitati". Am o problema mare cam cat COVID19 asta din zilele noastre.
    In baia de la etaj am structura peretelui din 2 foi de rigips (roz + verde) placi montate pe profile la distanta de 40cm intre ele.
    Faianta s-a montat cu CM17 in toata casa, atat parter (pe caramida tencuita) cat si la etaj pe Rigips. La etaj, pe rigips s-a umflat si s-a spart TOATA. Zau daca din 15 cutii cate au fost (nu mai stiu mp) a ramas o placa intreaga. Acum o schimb, nu asta-i problema - bine ca nu a fost vreo teava sparta ca sa strice structura, dar intrebarea este de ce nu a facut nici cea mai mica priza CM17 pe rigips verde. Nu era 'uleios', contaminat, cu praf, etc. Era curat.

    Orice sfat este foarte apreciat in momentele astea.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Trebuie sa indepartati gletul pe cel putin 2/3 din grosimea placilor ceramice cu ajutorul unei raclete manuale sau mecanice.

    Lasă un comentariu:


  • xyz_alex_zyx
    a răspuns
    Buna ziua,

    As dori sa stiu cum se poate face in mod corect inlocuirea chitului dintre placile de gresie si faianta. Este vreun instrument special care ar face scoaterea chitului existent mai usoara? De asemenea, cat din chitul vechi trebuie sa curat pentru ca noul chit sa se poata prinde bine?

    Mesterul cu care lucrez de-obicei mi-a spus ca se poate dar ca e nevoie de multa migala si ca el nu este interesat, asa ca as vrea sa inlocuiesc eu chitul. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

    Va multumesc!

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de Nick_28
    Exact, stimate domn. Sunt niste santuri in sapa nu rosturi de dilatatie. Asa face toti, deh iar proprietarul nestiutor accepta. Deci, ce e de facut? Pot pune gresia asa cum spune meșterul?
    Da, se poate monta.

    Lasă un comentariu:


  • Nick_28
    a răspuns
    Exact, stimate domn. Sunt niste santuri in sapa nu rosturi de dilatatie. Asa face toti, deh iar proprietarul nestiutor accepta. Deci, ce e de facut? Pot pune gresia asa cum spune meșterul?

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Banuiesc si motivul . Alea nu sint rosturi de dilatie ci niste dungi trase pe sapa . Rosturi de dilatatie se cheama cind doua zone sint separate total printr-un . profil special de sapa , deci lucreaza total separat

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	RTE.jpg 
Afișări:	462 
Mărime:	7,7 KB 
ID:	677435

    Lasă un comentariu:


  • Nick_28
    a răspuns
    Buna ziua!
    Am vorbit cu un mester sa-mi puna grsie portelanata rectificata pe IPAT -80 mp. El este de parere sa puna gresia la rand, peste rosturile de dilatare din sapa, fara a folosi profile speciale. Adezivul recomamdat de el e keraflex. Ce parere aveti? Mulțumesc frumos!

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de saklak
    cu ce as putea inlocui bt21 -
    Produsul se poate inlocui cu orce membrana bituminoasa care se aplica la cald.

    mai am o folie hidroizolanta la îndemână, pe langa cl51 as vrea sa o folosesc si pe aia da unde sa o introduc ?
    Utilizati doar pasta hidroizolanta Ceresit CL50(CL51)

    Lasă un comentariu:


  • saklak
    a răspuns
    Postat în original de Specialistul MC
    Răspuns la: Adezivi gresie si faianta

    Pare simplu de facut insa este destul de complicat. In primul rand trebuie sa curatati foarte bine suprafata delimitata de dus si sa asigurati o buna panta de scurgere.
    La partea inferioara a dusului, peste planseul curatat de materialele neaderenta puneti urmatoarele straturi:
    -amorsarea suprafeþei cu Amorsa BT26 “All-Weather”
    -realizarea stratului de hidroizolatie cu membrana autoadeziva Ceresit BT21, ridicata inclusiv pe peretii laterali circa 20 cm.
    -realizarea pantei de scurgere cu înclinatie de 2 – 2,5 % cu mortar pe bazã de ciment cu uscare rapidã, gen TH RS 88
    Dupa uscarea stratului de panta,minim 5 zile) veniti cu urmatoarele straturi, care se aplica inclusiv pe peretii laterali:
    -un prim strat de pasta hidroizolanta Ceresit CL50(CL51)
    -pe toate muchiile montati banda de etansare Ceresit CL152
    -al doilea strat de pasta hidroizolanta Ceresit CL50(CL51)
    Placarea cu placi ceramice se va face, dupa minim 24 ore de la aplicarea ultimului strat de pasta, cu adezivul flexibil Ceresit CM16 iar chituirea cu pasta de rosturi Ceresit CE40(CE43).
    cu ce as putea inlocui bt21 - mi ar trebui doar vreo 2m, e scump si se gaseste greu vad.

    mai am o folie hidroizolanta la îndemână, pe langa cl51 as vrea sa o folosesc si pe aia da unde sa o introduc ? nu stiu momentan ce firma e, sa o pun pe aia sub mortarul de nivel ?
    Ultima editare de saklak; 21.iul.2019, 14:43.

    Lasă un comentariu:


  • BuganuN
    a răspuns
    Multumesc!
    Ultima editare de BuganuN; 14.mai.2019, 18:16.

    Lasă un comentariu:


  • PopaSilviu
    a răspuns
    Postat în original de BuganuN
    Buna ziua tuturor! Pt placare cu piatra naturala de dimensiunea 10cm latime 18cm lungime se poate placa la exterior cu CM 11?
    Fix Stone FS-57este special pentru piatra naturala, rezista bine si la umezeala

    Lasă un comentariu:

Procesare...