Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
CE PARERE AVETI DE ADEZIVUL NATIONAL DE LA PRAKTIKER 9lei /sac?
ati foloosit? astept raspuns repede ca trece promotia...
Domnule Marius, eu personal nu as folosi asa ceva deoarece este un adeziv "Private label", produs doar pentru Practiker, care trebuie incadrat la un pret destul de mic(ceea ce nu-mi inspira incredere).
o sa cumpar ceresit cm 9 asa mi-a zis vanzatorul.
la 3000 lei faianta nu o sa fac economie la adeziv, sa-mi cada.
Maine o sa cumpar nu stiu cat am nevoie la 30 mp de gresie+ faianta dar cred ca ajung 7 saci de 25kg ca ma doare spatele cat am carat azi.
Nu v-am intrebat degeaba .
Pentru gresie portelanata trebuie sa achizitionati unul din adezivii Ceresit CM12, Ceresit CM16, ori Ceresit CM17, deoarece gresia portelanata este neabsorbanta.
Vreau sa lipesc niste gresie pe osb . Lucrarea va fi la exterior permanent .
Lipirea ma gindem sa o fac cu CM 17 , dar :
sint conditionat ca gresia + adezivul sa ajunga la grosime finala de 12mm. Asta presupune un strat mai gros de adeziv . Pot da o mina de adeziv pe osb sa se intareasca si apoi sa fac lipirea pina la "m" sau trebuie alta solutie ?
OSB-ul va fi asperizat . Ce amorsa trebuie si ce chit ?
Aveti alte idei ?
Lucrarea are nici 2mp deci nu pot cumpara decit produse ce se vind in cantitati rezonabile .
Domnule Mircea, stiti ca placile OSB sunt placi care se deformeaza sub actiunea factorilor meteo si din aceasta cauza personal recomand ca placarea cu placi ceramice pe aceste placi sa se execute prin montarea unui strat intermediar, sub forma de placa, care sa asigure stabilitatea dimensionala.
Daca totusi doriti sa montati placi ceramice direct pe placile OSB3 incercati cu un adeziv pe baza de rasini epoxidice pentru placari ceramice gen Ceresit CU22.
Placarea va fi pe suport orizontal , osb-ul va fi bine fixat mecanic , asa ca mizez pe o miscare aproape inexistenta .
Si daca folosesc Ceresit CU 22 , ce amorsa si chit se potrivesc ? Poate imi recomandati ceva ce se gaseste in cantitati mici si la preturi rezonabile. Daca pt ~ 2mp ma costa adezivul si restul 200 lei , devine lucrarea nerentabila .
Anul asta m-am hotarit sa pun faianta in baie,dar am o problema : peretii sint din gips carton si dati cu var.In zona undei cada de baie , peretele sa cam decojit ,de atitia ani ,noi neam obisnuit sa facem un dus si toata apa se ducea pe perete ,deci va dati seama cum arata peretele .
Deci ce trebuie facut , inainte de a pune faianta , adica cum sa prepar peretele.
Si la urma as vrea sa inchid cu o perdea ,ca sa nu se mai ude pe jos . Noi neam obisnuit in ultimul timp sa facem un dus , nu sa stam in cada.
Si ce adeziv sa folosec la lipirea faiantei.
daca folosesc Ceresit CU 22 , ce amorsa si chit se potrivesc ?
Nu este necesara amorsarea suprafetei ci doar curatarea de materiale neaderente. Chituirea se face cu chit de rosturi epoxidic pentru pardoseala Ceresit CE47.
Poate imi recomandati ceva ce se gaseste in cantitati mici si la preturi rezonabile.
Am inteles dintr-un mesaj anterior ca doriti sa faceti o masa de gradina. Ar merge si adezivul Moment ProfiFix care se gaseste la tuburi de 300 gr, cu un consum specific 300-600 gr/mp. Nu mai aveti nevoie de amorsa iar chituirea se poate face cu un chit aquastatic (CE40,CE43) ori chiar cu silicon.
Anul asta m-am hotarit sa pun faianta in baie,dar am o problema : peretii sint din gips carton si dati cu var.In zona undei cada de baie , peretele sa cam decojit ,de atitia ani ,noi neam obisnuit sa facem un dus si toata apa se ducea pe perete ,deci va dati seama cum arata peretele . Deci ce trebuie facut , inainte de a pune faianta , adica cum sa prepar peretele.
Nu stiu la ce va referiti .....
Vreau sa va spun ca blocul o fost un camin si transformat in apartamente cu o camera, adica din doua camere de camin cam un apartament ar veni.
Dar ceea ce vreau sa va spun ca sau bagat lucruri de calitate ,au fost niste bani de la o fundatie straina , si am prins si eu un apartament acolo. Dar pacat ca au lucrat niste Doreli acolo, am muncit mult acolo , mai ales la instalatiile sanitare, asa ca sa nu va asteptati la cine stie ce...
Peretii de la bucatarie si de la baie sint facuti din rigips carton...asa ca va stau la dispozitie cu toate intrebarile , numai ca nu stiu cum au facut peretii , oricum se aude foarte bine cind vorbesti din baie in bucatarie , chiar si in soapta , numai zic de la vecinii se aud foarte clar.
...Am inteles dintr-un mesaj anterior ca doriti sa faceti o masa de gradina. Ar merge si adezivul Moment ProfiFix care se gaseste la tuburi de 300 gr, cu un consum specific 300-600 gr/mp. Nu mai aveti nevoie de amorsa iar chituirea se poate face cu un chit aquastatic (CE40,CE43) ori chiar cu silicon.
Da , zilele trecute vazusem o masa cu blat de osb si am zis sa fiu mai cu mot si totusi sa pun gresie pe acel osb . In consecinta am comandat scheletul , azi a sosit , dar se pare ca schita mea a fost zadarnica . In fine pretul rezonabil scuza greselile si voi mai modifica eu ceva la el .
Problema este ca rama superioara va fi vizibila ( asta o rezolv din vopsea ) ; platbandul sudat pe margine are latimea de numai 1,5 cm , deci o gaura data in centru inseamna la osb gaura data la mai putin de 7 mm de margine , deci rezistenta mica, plus ca mai trebuiau , zic eu , niste ranforsari pt blat .
La blat , inaltimea dintre platband si rama superioara este de 3 cm .
Ma gindeam la osb de 18 + gresia ...nu face 30 mm deci va trebui sa incarc din adeziv .
Daca folosesc osb de 22 + gresia ma incadrez la 30 mm dar adezivul ???
Si uite asa m-am incurcat . Ideea cu Moment ProfiFix este super . Sa ma risc cu osb de 22 ?
In loc de OSB mai gros adauga o rigla perimetrala din lemn sau orice alt material ai la indemana (fier, aluminiu etc.) pentru a ridica baltul mai sus si a reduce grosimea adezivului utilizat la placarea ceramica. Conturul de 1.5cm este suficient pentru a face fixarea blatului inainte de placare, mai ales ca el va sta in cadrul respectiv, are o greutate considerabila iar gaurile de 5mm sau pe aci vor fi suficiente, nu le solicita nimic atat de tare.
La ce folosesti masa? Ma gandesc ca placarea ceramica nu este o idee prea fericita!
VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
.........La ce folosesti masa? Ma gandesc ca placarea ceramica nu este o idee prea fericita!
Va fi o masa de gradina . A trecut un prieten pe la mine si a spus acelasi lucru : cam ciudat cu gresie pe o masa de acest gen . A sugerat lemn !.........
Ramine sa ma gindesc .
Comentariu