Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Parchet laminat pe perete

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Parchet laminat pe perete

  Buna ziua!
  Pe un perete de rigips din living as vrea sa pun parchet laminat dupa modelul care se vede din pozele atasate. As avea urmatoarele intrebari:

  1. Cum sa fac cu distanta care se lasa de obicei intre marginea parchetului laminat si perete atunci cand se monteaza pe podea? Exista acelasi risc de dilatare? Dupa cum se vede pe modelul pe care l-am facut in Sweet Home 3D marginile de sus, jos si stanga au contact direct cu peretele, respectiv podeaua, iar in partea dreapta va fi o mica "bordura" de rigips. In partea de jos pot lasa spatiu deoarece se acopera cu plinta. La fel si in partea dreapta pot sa las o scobitura in "bordura" de rigips astfel incat parchetul sa intre in "bordura" repectiva. Nu stiu insa cum as putea sa las in partea stanga si spre tavan daca intr-adevar trebuie sa las spatiu....

  2. Care ar fi cea mai buna varianta de a prinde parchetul de perete? Pe internet am vazut un ghid care propunea sa lipesc parchetul cu un adeziv. As prefera varianta aceasta fata de alta varianta care presupune prindere parchetului cu holsuruburi si cuie de o structura de lemn. Pareri?


  Asa as vrea sa arate la mine:
  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	perete2.jpg  Afișări:	1  Mărime:	176,7 KB  ID:	669521 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	perete3.jpg  Afișări:	1  Mărime:	160,5 KB  ID:	669522 Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	perete1.jpg  Afișări:	2  Mărime:	195,6 KB  ID:	669523
  Fișiere atașate
  Ultima editare de lia123; 04.nov.2018, 22:49.

 • #2
  Postat în original de lia123 Vezi post
  1. Cum sa fac cu distanta care se lasa de obicei intre marginea parchetului laminat si perete atunci cand se monteaza pe podea? Exista acelasi risc de dilatare? ...
  Din pacate parchetul se dilata si se contracta in functie de microclimatul din incapere asa ca trebuie sa lasati rosturi de dilatare.

  2. Care ar fi cea mai buna varianta de a prinde parchetul de perete? Pe internet am vazut un ghid care propunea sa lipesc parchetul cu un adeziv. As prefera varianta aceasta fata de alta varianta care presupune prindere parchetului cu holsuruburi si cuie de o structura de lemn. Pareri?
  Nu orce parchet laminat se poate monta prin lipire cu un adeziv insa gasiti in comert si parchet care se poate monta cu adeziv. Ca adeziv se poate utiliza Moment parket & laminates. O varianta mai rapida de montaj ar fi cea in care se utilizeaza profile metalice si cleme speciale (vezi foto)
  Fișiere atașate

  Comentariu


  • #3
   Multumesc. Nelamurirea pe care o am este ca am vazut in mai multe poze parchet pe pe perete care nu pare sa aiba deloc spatiu pentru dilatatie, inclusiv in pozele din link-ul pe care l-am atasat. Sa nu fie parchet laminat ci altceva?

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de lia123 Vezi post
    Nelamurirea pe care o am este ca am vazut in mai multe poze parchet pe pe perete care nu pare sa aiba deloc spatiu pentru dilatatie, inclusiv in pozele din link-ul pe care l-am atasat. Sa nu fie parchet laminat ci altceva?
    Uni isi asuma anumite riscuri de dragul aspectulu sau de dragul bravurii sau chiar din nestinta. Orce tip de parchet ati monta tot aveti nevoie sa lasati acele rosturi de dilatare. Puteti sa nu lasati acele rosturi insa va asumati anumite riscuri.
    Ultima editare de Specialistul MC; 06.nov.2018, 10:12.

    Comentariu


    • #5
     Multumesc pentru raspunsuri.

     Comentariu


     • #6
      Buna ziua....reinviu un pic postarea. Am si eu 2 nelamuriri:
      1. din cate am citit, parchetul se poate monta prin 2 variante. O varianta ar fi cu ajutorul niste sine metalice si clipsuri pe care inca nu le-am gasit nicaieri deci nu le-as aplica, iar a doua prin lipirea placilor pe peretecu adeziv (kit montaj moment). Ok, dar atunci cum se mai dilata acel parchet daca este lipit? Rezista? Nu cade peste 1-2 ani? Se mai lasa acele rosturi de dilatatie de pe capete in acest caz?
      2. Daca totusi se lasa acele rosturi de dilatatie, cu ce se recomanda a fi acoperite? Plintele pentru parchet sunt mari si butucanoase, nu de prea pot utiliza pe perete, mai ale sin zona de colt.

      Multumesc pt raspunsuri.

      Comentariu


      • #7
       Postat în original de ramses86 Vezi post
       ... prin lipirea placilor pe peretecu adeziv (kit montaj moment)....
       Adezivul mentionat are un grad de flexibilitate deci v-a permite dilatarea lamelelor de patchet laminat. In loc de plintele din comert puteti sa confectionati, la un atelier de tamplarie, un model convenabil de plinta.

       Comentariu


       • #8
        De ce doriti sa faceti asa ceva, mai ales cand exista lambriu de lemn de rasinoase (molid/pin) care se poate monta mult mai usor, si fara sanse sa cada de pe perete.
        Se poate instala cu cuisoare ascunse, si eventual cu 1-2 picaturi de adeziv pe niste sipci(prinse in perete in dibluri).

        De acord.. mai trebuie slefuit si vopsit/lacuit....Dar rezultatul mai natural merita.

        Comentariu


        • #9
         Multumesc pt raspuns. O sa incerc, vedem ce va iesi.
         @aurick86 in mare parte a holului am lambriu pus de vreo 20 de ani. Asta vreau sa schimb. Lemnul a "lucrat", s-a miscat/ contractat si nu mai arata bine deloc. Plus la parchet laminat e o diversitate mult mai mare de nuante/ modele.

         Comentariu


         • #10
          Folositi tapetul. Cea mai simpla solutie.http://ecology.md/md/page/tapete-de-lemn

          Comentariu

          Procesare...
          X