Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Aplicare glet la rece

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Aplicare glet la rece

  Buna ziua. Am o nedumerire la gletuire la temperaturi scazute.

  Stadiul peretelui: Perete din Caramida porotherm 25 cuizolatie polistiren EPS 100 de 10 cm.In interior gips carton lipit de caramida. Momentan este aplicat un strat de glet, care nu este de cea mai buna calitate, de acesta trebuie slefuit.
  Problema: Mesterii pe care i-am contractat pot veni doar in aceasta perioada, adica de saptamana viitoare cand se anunta temperaturi negative atat ziua cat si noaptea. Au de slefuit, tras 2 straturi de glet si amorsa (fara vopsit). Singura posibilitate de a incalzi este cu radiatoare electrice in fiecare camera. Momentan sunt 5 grade in casa (fara nici un fel de incalzire pana acum, termoizolatia rezista foarte bine), iar mesterii mi-au zis ca daca reusim sa facem 10 grade in interior, este de ajuns! Intrebarea mea este daca nu o sa sufere gips cartonul din cauza temperaturilor scazute, si nu o sa am probleme cu condensul/uscarea gletului.

  Va multumesc!

 • #2
  Postat în original de Trunx28 Vezi post
  Intrebarea mea este daca nu o sa sufere gips cartonul din cauza temperaturilor scazute, si nu o sa am probleme cu condensul/uscarea gletului. Va multumesc!
  Din calculul termic simplificat al rezistentei termice, la o temperatura exterioara de -10 C si la temperatura interioara de +5 C rezulta ca punctul de condens ar fi pe fata exterioara a peretelui ceea ce nu este bine deoarece punctul de condens al vaporilor de apa trebuie sa fie in materialul termoizolant.
  Daca temperatura interioara este mai mare de +5 C pe o perioada de minim o saptamana puteti sa evitati formarea condensului pe fata exterioara a peretelui deoarece si peretele se incalzeste. Teoretic gletul se aplica doar daca temperatura interioara cat si temperatura suprafetei pe care se aplica gletul este constant peste +5 C pe o perioada de cel putin o saptamana.
  Cred ca o sa cheltuiti prea mult cu energia electrica pentru a mentine o temperatura adecvata gletuiri, dupa mine cel mai bine ar fi sa asteptati pana la primavara.

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua. Din pacate lucrarea nu o pot amana, dar in 3 zile am reusit sa generez 21 de grade in casa. Practic pana ce se incepe aplicarea gletului, trece o saptamana de cand o sa am peste 20 de grade in casa. Cred ca in atata timp se incalzesc si peretii. Am uitat sa mentionez ca am o izolare foarte buna si in plafon, asa ca s-a incalzit foarte repede aerul. Pe saptamana viitoare se anunta temperaturi pozitive, asa can tare sper sa nu fie probleme. Va multumesc pentru ajutor!

   Comentariu


   • #4
    Teoretic se poate daca reusesti sa menti un regim termic cat de cat pozitiv, dupa ce incalzesti suficient peretii. Dupa tragerea gletului nu lasa casa rece, mentine macar 15 °C si evacueaza umezeala ce iese din glet.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     Din experienta proprie nu temperatura in camera este problema ci umiditatea rezultata si temperatura scazuta a suportului.Da ,se poate realiza dar ar trebui sa faceti cu minim o saptamana inainte temperatura minim 15 grade si sa aveti instalat un dezumidificator.

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT