Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare parchet in pod

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montare parchet in pod

  Buna ziua! Intenționez sa montez parchet laminat in podul casei. Pana aici ok, dar peste scândurile care acoperă podul sunt niste grinzi din loc in loc, probabil cu scopul de a contrabalansa grinzile existente de peste dormitoare. Sa înțeleg ca nu pot tăia pur si simplu grinzile, dar ma gandesc ca as putea umple spațiile cu polistiren expandat de grosimea grinzii, apoi vin cu OSB. Merge? Incerc sa pun si o poza. Multumesc pentru răbdare si pricepere!

  {"alt":"Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:\t12DE3712-1772-4FD0-ACA3-5AD5B46AD66E.jpeg* Afi\u0219\u0103ri:\t1* M\u0103rime:\t194,9 KB* ID:\t671597","data-align":"none","data-attachmentid":"671597","data-size":"medium"}{"alt":"Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:\tEB8AC7CA-1CE7-4FA6-A185-2FC8F237CB3E.jpeg* Afi\u0219\u0103ri:\t1* M\u0103rime:\t221,1 KB* ID:\t671599","data-align":"none","data-attachmentid":"671599","data-size":"medium"}
  Ultima editare de Specialistul MC; 05.feb.2019, 12:14.

 • #2
  Da ,se poate pune polistiren si apoi osb.De preferat polistiren extrudat,dar se poate si expandat insa trebuie sa puneti osb mai gros. Daca sunt deschideri mari mai puteti pune pe cant dulapi de 5xdimensiunea acelori grinzi, care sa mai preia din greutatea viitoare. intre osb si punctepe solide montati folie parchet 3 mm sa nu scartie pe viitor.

  Comentariu


  • #3
   Multumesc mult! De tăiat acele grinzi, nu cred ca e cazul

   Comentariu


   • #4
    NU taia acele grinzi!!! Cel mai probabil te vei trezi cu acoperisul in cap!!!

    Grinzile de care vorbesti fac parte din structura acoperisului.
    Ele leaga si intaresc structura, fara ele acoperisul se va lasa si se va prabusi, impingand acei pereti in exterior.

    La lef nu scoate celelate contre, scanduri si lanti si si o mai fi in acoperisul tau. Ele sunt acolo pentru a intari structura.

    Podurile se proiecteaza dupa modul in care vor fi folosite. Daca acel pod a fost proiectat ca nefiind locuibil nu te poti pune sa tai structura sa iti faci loc in el.
    Pune cat mai multe poze cu podul.
    Comentariu


    • #5
     Postat în original de Vostok Vezi post
     Buna ziua! Intenționez sa montez parchet laminat in podul casei. Pana aici ok, dar peste scândurile care acoperă podul sunt niste grinzi din loc in loc, probabil cu scopul de a contrabalansa grinzile existente de peste dormitoare. Sa înțeleg ca nu pot tăia pur si simplu grinzile, dar ma gandesc ca as putea umple spațiile cu polistiren expandat de grosimea grinzii, apoi vin cu OSB. Merge?
     Nu aveti cateva poze in care sa se vada structura podului fara scandura pusa. In opinia mea acele grinzi se pot indeparta dar trebuie sa vedem concret din ce cauza au fost amplasate acolo.

     Comentariu


     • #6
      Din păcate nu am poze din acea faza. Eu am cumpărat casa gata făcută. In schimb l-am intrebat pe fostul proprietar si mi-a confirmat ca sunt contragrinzi de susținere a podului. Acele grinzi sunt peste dormitoare, care sunt foarte mari. Cred ca voi merge pe varianta umplerii cu polistiren de 80, OSB, folie si un parchet mai ieftin.

      Comentariu


      • #7
       Daca asa este inseamna ca pe undeva este o problema, grinzile acelea legate cu o sarma de 3 mm in diametru nu prea conteaza ca si contragrinzi. Trebuie vazut ce probleme exista la planseu , intarita structura planseului dupa care pus stratul de finisare pe planseu.

       Comentariu


       • #8
        Mda, e clar! Voi chema un specialist la fața locului. Nu vreau sa incarc podul cu mare lucru, vreau doar sa-l vad curat!

        Comentariu

        Procesare...
        X