Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Diferite intrebari renovare garsoniera

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Diferite intrebari renovare garsoniera

  salut, am luat de curand o garsoniera si vreau sa o renovez total.

  blocul e s+p+4 din prefabricate, garsoniera este la etajul 3
  de meserie sunt arhitect, dar cu practica stau mai prost, ce m-am mai documentat si eu pe forum pe aici, asa ca as avea urmatoarele intrebari:

  1. in hol, baie, bucatarie si logie pe jos este mozaic turnat, in camera este un linoleum lipit (cred original) pe care inca nu l-am scos. din ce am citit cel mai bine pentru parchet ar fi sa torn o sapa autonivelanta sau grosiera (in functie de diferentele contatate la finalul decopertarii), ca sa o pot face am zis ca cel mai bine e sa dau mozaicul jos. sub el cred ca e o alta sapa pana la placa. sa dau si sapa jos si sa pun eu apoi una fresh? nu as tot pune straturi peste straturi pe placa aia dar daca nu e musai n-as da-o jos ca e de lucru. un mester mi-a zis ca nu trebuie dat mozaicul jos, ca e in panta sa se scurga apa in baie daca e inundatie in casa dar parchetul se aseaza bine pe el. eu deja am scos putin din mozaic in bucatarie. sa l mai scot sau il las? care ar fi procedura corecta pentru a avea un nivel comun in toate camerele sa merg cu parchetul fara prag si sa se aseze bine? in camera cu linoleum mi se pare putin mai jos podeaua, deci mozaicul ala vine mai sus fata de camera, o sa vad clar cand il scot.

  2. garsoniera avea lavabila in camera si hol si gresie si faianta in baie si bucatarie. peretii din baie si bucatarie nu-i plachez la loc complet cu faianta, deci o sa repar peretele cu glet, dar tot acelasi mester mi-a zis ca pe hol, in camera si logie nu mai e nevoie sa dau jos lavabila si gletu pana la beton ca merge glet peste lavabila existenta (pusa acum 2-3 ani peste alta lavabila mai veche, de prin 200. a razuit putin si a zis ca tine gletu e ok, ca fac economie si de materiale si de bataie de cap. peretii aia sunt relativ ok, trebuie indreptati dar nu major. eu as vrea sa fac ca la carte, ma gandesc ca poate se desprinde gletu ala de pe lavabila veche, nu stiu?

  daca vreti niste fotografii va pun cateva diseara

  edit: cu cat imi mai vin intrebari le mai pun aici

  multumesc frumos

 • #2
  Postat în original de negullah2 Vezi post
  1. in hol, baie, bucatarie si logie pe jos este mozaic turnat...... eu deja am scos putin din mozaic in bucatarie. sa l mai scot sau il las?
  Daca montati parchet, indiferent de tipul de parchet, atunci nu este necesar sa indepartati stratul de mozaic. Pentru a avea acelasi nivel in toate incaperile fie lasati stratul de mozaic si turnati, dupa ce indepartati linoleumul, un strat de sapa autonivelanta in camere fie lasati nivelul din camere si indepartati stratul de mozaic si turnati sapa autonivelanta.

  2. ..... nu mai e nevoie sa dau jos lavabila si gletu pana la beton ca merge glet peste lavabila existenta
  Nu riscati, indepartati lavabila prin slefuire pana ajungeti la vechiul strat de glet dupa care aplicati un strat nou de glet.

  Comentariu

  Procesare...
  X