Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Varuit demisol - problema cu umiditatea

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Varuit demisol - problema cu umiditatea

  Salut,

  Vroiam sa ma apuc de varuit demisolul la casa si cand dadeam cu amorsa am observat ca peretii in partea de jos nu trag apa si au configuratie ca de fagure. (mentionez ca atunci cand m-am apucat de dat cu amorsa peretii nu pareau / erau uzi vizibil) Exista ceva probleme cu umiditatea la demisol, in sensul ca daca ploua mult si perioade mai lungi incep sa apara pete de umezeala pe pereti,.. mai ales daca nu e lasat un geam deschis pentru ventilatie. Avand in vedere ca in jurul casei exista realizat deja un sant de drenaj facut cu tevi gaurite si pietris, exista numeroase geamuri ce pot fi deschise in demisol pentru aerisit si am achizitionat de curand si un dezmudificator puternic, situatia ar trebui sa fie oarecum sub control. Tin sa precizez ca burlanele pe casa inca nu sunt montate (urmeaza sa le montez) deci asta ar fi un factor care, cred eu, contribuie la baltirea apei in jurul casei si imbibarea peretilor cu apa. Rezolv cu prioritate si problema asta.

  Pana una alta doream sa va cer un sfat cu privire la proiectul de varuit - sa-l aman pana dupa ce rezolv problema cu burlanele sau usuc bine camera cu dezumidificatorul si apoi mai dau o data cu amorsa sa fiu sigur ca si in partea de jos e absorbita de pereti? Sau nu e necesar neaparat... Va atasez si o poza cu camera respectiva imediat dupa ce am terminat de dat cu amorsa.


  Orice sfat sau idee este binevenita,... Multam' fain!

 • #2
  Un drenaj facut la adincimea corecta , si o hidroizolatie exterioara ok + termoizolatie nu ar duce la asa ceva .
  Si aerisirea trebuie facut stil " put canadian " pt a nu face condens pe pereti .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de bogdan83 Vezi post
   Pana una alta doream sa va cer un sfat cu privire la proiectul de varuit - sa-l aman pana dupa ce rezolv problema cu burlanele sau usuc bine camera cu dezumidificatorul si apoi mai dau o data cu amorsa sa fiu sigur ca si in partea de jos e absorbita de pereti?
   Nu ati precizat daca pe exterior pe fundatie/perete aveti aplicat vre-un strat termoizolant ? Daca nu aveti atunci neaparat trebuie sa aplicati un strat hidroizolant deoarece sistemul de drenaj nu colecteaza prea repede apa din terenul de langa fundatie.
   Montati sistemul de colectare a apei pluviale de pe acoperis avand grija ca deversarea apei pluviale sa se face la o distanta de cel putin 2 m fata de fundatie, lasati peretii sa se usuce si abia apoi aplicati o zugraeala din lapte de var. Nu va recomand sa vopsiti peretii cu o vopsea lavabila.

   Comentariu


   • #4
    Multumesc pentru raspunsuri.

    As vrea sa precizez ca ce se vede in imagine nu este reprezinta situatia "normala", poza e facuta dupa ce am dat cu amorsa - deci peretii sunt uzi / aparent plini de apa de la amorsa. In mod normal peretele este gri/alb, iar cand apare situatia cu umiditatea se vad niste pete usor pe perete dar fara sa produca condens,.. La exterior s-au luat masuri cand a fost construita casa, exista un strat hidroizolant, fundatia a fost data cu smoala,.. oricum casa a fost adusa la gri si a stat asa timp de 10 ani si nu are nici un pic de igrasie (desi nici geamurile nu prea au stat deschise).

    Interesanta ideea cu putul canadian, o sa mai citesct despre asta. Si imi imaginez ca e mai bine cu lapte de var de dat inloc de lavabila pt a permite peretilor sa respire si sa lase apa sa se evapore.

    Comentariu


    • #5
     Cateva poze din faza de construire a casei,..

     Comentariu


     • #6
      Fara suparare dar in imaginile postate nu se vede existenta unui strat hidroizolant ci doar prezenta unei folii cu crampoane, folie care este doar o protectie a stratului hidroizolant, care este montata gresit. Folia cu crampoane se monteaza intodeauna cu crampoanele spre zidul pe care vrem sa-l protejam.

      Comentariu


      • #7
       Greseala mea ca nu am adaugat pozele in care sa fie evident stratul de hidroizolatie. E o problema mare cu folia cu crampoane montata gresit? Multumesc pentru raspunsuri!

       Comentariu


       • #8
        Postat în original de bogdan83 Vezi post
        E o problema mare cu folia cu crampoane montata gresit?
        Este, deoarece umezeala dintre stratul termoizolant si hidroizolatie nu are cum sa ajunga in drenaj. Ajunge ca sa aveti un defect in stratul hidroizolant ca aceasta umezeala sa patrunda in demisol. Sa speram ca hidroizolatia sa reziste in timp cu brio.

        Comentariu

        Procesare...
        X
        sigla BRAT