Glet peste tinci dat cu lavabila

Adună
Acest subiect a fost rezolvat.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Ioan G
    Incepator
    • 17.oct.2019
    • 1

    Glet peste tinci dat cu lavabila

    Salutare,

    am si o nelamurire.
    As vrea sa pun fototapet pe un perete. Peretele a fost dat cu tinci si lavabila.

    Pot da glet peste ? Care ar fi pasii ce ar trebui sa ii urmez?


    Multumesc anticipat,
    Ioan
  • Răspunsul selectat de către Gabriel Dobrin la 16.mar.2024, 23:54.
    SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34968

    Trebuie sa indepartati prin slefuire vopseaua lavabila. Dupa care, daca stratul de tinci nu se macina, aplicati o amorsa penetranta si stratul de glet.

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34968

      #2
      Trebuie sa indepartati prin slefuire vopseaua lavabila. Dupa care, daca stratul de tinci nu se macina, aplicati o amorsa penetranta si stratul de glet.

      Comentariu

      • matei tasian
        Incepator
        • 29.iun.2017
        • 10

        #3
        stratul suport trebuie sa fie cât mai neted... nu este nevoie sa fă-ți jos vinaromul
        se incepe dintr-un colț cât mai drept, se întinde materialul de lipit și pe perete și pe tapet,.. preferabil a se lasă tapetul mai lung, mai ales la partea de sus, și se taie ulterior cu ceva subțire și drept pe care se pune cutter ul și se taie fără a ridica cutter ul. Aveți grija la model, la potențiale gauri de aer... insistați la margine cu lipiciul pana se lipește.

        Se găsește la Dedeman un set de. ontat tapet foarte util
        spor la treaba

        Comentariu

        • ionut.tepeneu
          Incepator
          • 16.aug.2016
          • 55

          #4
          Reinviu acest topic cu o intrebare similara, am cumparat de curand un duplex de vanzare (am mai scris un aspect ce ma deranjeaza cu scara) peretii sunt finisati cu tinci si lavabila, fara glet, dar tinciul este foarte abraziv si grosier dat, adica peretii nu au denivelari, dar sunt portiuni in care efectiv te zgarie peretele, fiemea e toata zgariata pe la umeri cum se freaca de pereti. Se poate da clet peste tinciul vopsit cu lavabila? Tavanul este de gipscarton si ala e OK, doar peretii sunt cu problema, putea sa dea si dezvoltatorul cand am cumparat casa, dar nu mai aveam bani, ma costa inca 6000EUR la pretul lor. In poza atasata pe peretele din dreapta unde se vad acele pete, acolo e defapt tinciul din care a iesit cumva nisipul mai grosier.
          Best to do it yourself...

          Comentariu

          • calin.diaconu
            Administrator
            • 17.mar.2005
            • 418

            #5

            Salut, ionut.tepeneu

            Ieșirea nisipului mai grosier din tinci poate fi cauzată de mai multe factori, iar înainte de a aplica glet sau tapet pe peretele respectiv, este important să înțelegi cauza și să remediezi problema. Iată câteva posibile motive pentru apariția nisipului grosier din tinci:
            1. Calitatea tinciului: Dacă tinciul aplicat inițial pe perete nu a fost de o calitate corespunzătoare sau nu a fost amestecat corect conform instrucțiunilor producătorului, acesta poate conține nisip mai grosier. Verifică dacă tinciul folosit este potrivit pentru finisarea pereților interiori.
            2. Folosirea unor agregate inadecvate: Adesea, pentru a obține o textură sau o finisare specifică a peretelui, constructorii pot adăuga agregate de nisip mai grosier în tinci. Aceasta poate fi o alegere intenționată, dar dacă nu este corespunzător amestecat sau aplicat, rezultatul poate fi o suprafață aspră.
            3. Aplicarea necorespunzătoare: Uneori, nisipul grosier poate să iasă la suprafață dacă tinciul a fost aplicat necorespunzător. Acest lucru se poate întâmpla dacă stratul de tinci este prea gros sau dacă nu s-a respectat tehnica de aplicare.
            4. Expunerea la umiditate sau deteriorare: Dacă peretele a fost expus la umiditate excesivă sau la deteriorare în timp, tinciul ar putea să se degradeze, iar nisipul să iasă la suprafață.

            Pentru a rezolva această problemă, urmează acești pași:

            a. Verifică starea tinciului: Examinează cu atenție peretele pentru a identifica zonele cu nisip grosier. Dacă găsești astfel de zone, folosește o spatulă pentru a îndepărta nisipul în exces.

            b. Aplică un strat de glet: După ce ai îndepărtat nisipul grosier, aplică un strat de glet peste zonele afectate. Gletul va ajuta la uniformizarea și netezirea suprafeței. Asigură-te că gletul este aplicat uniform și se întinde bine.

            c. Lipește tapetul: După ce gletul s-a uscat corespunzător, poți continua cu lipirea tapetului, urmând pașii menționați anterior.

            Dacă problema persistă sau este prezentă pe întreaga suprafață a peretelui, ar putea fi necesară o reamenajare mai amplă a tencuielii. În acest caz, ar fi recomandabil să apelezi la un specialist în construcții sau amenajări interioare pentru a evalua situația și a lua măsurile adecvate.

            Spor la amenajari!
            www.calindiaconu.com

            Comentariu

            Procesare...