Sapa in living

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • doc47
    Incepator
    • 04.dec.2008
    • 2

    Sapa in living

    Buna ziua, am inceput renovarea livingului. Am o problema la nivelul pardoselii. Dupa indepartarea linoleumului am descoperit ca este o denivelare destul de importanta pe mijlocul camerei( ori este o imbinare intre placi sau , cumva este tras cablul electric de la vecinul de dedesubt). Renovarea o fac cu un baiat foarte muncitor caruia nu am absolut nimic de reprosat.
    Am considerat ca pot indrepta denivelarea prin turnarea unei sapa autonivelante dar m-am inselat. Nu am stiut nimic despre " darea nivelului camerei cu nivela laser" sau ceva de genul asta si, din pacate nu am folosit nici macar un dreptar de 3-4metri pentru un nivel plan( nu ma ijnteresa neaparat sa fie perfect orizontal ci macar plan). Am folosit rola cu tepi si o drisca de 50-60 cm.
    Toata renovarea asta a venit oarecum fortat si bugetul este destul de limitat, de aceea am facut toate greselile care se puteau face: am curatat cat am putut de bine urmele de adeziv de linoleum , am amorsat cu o amorsa mai scumpa de la Baumit pe care scria ca se poate aplica si pe suprafete cu urme de adeziv, am turnat sapa cu Cm68 in loc sa slefuiesc suprafata cu un slefuitor, sa vad nivelul camerei, sa amorsez suprafata cu o rasina epoxi pentru umididate, sa cumpar sapa mai scumpa si mai rezistenta etc.
    In fine, situatia acum este asa: am o diferenta de aproximativ 4 cm de la punctul cel mai inalt pana la perete de la balcon, o diferenta destul de mica fata de usa spre hol; sapa a prins bine dar are o denivelare la traseul acela pe mijlocul camerei sesizabila pe distanta mica( balanseaza un dreptar de 1m ). si , pe deasupra mesterul care aplica covorul pvc a pus un aparat de masurat umiditatea din stratul suport si arata o valoare dubla..(4 fata de 2)> Nu prea inteleg cum exista aceasta umiditate deoarece linoleumul vechi a fost lipit prea bine, nu am udat excesiv suprafata, blocul este vechi( locuiesc aici de peste 30 ani).
    Am postat toata povestea asta lunga sa fie o sursa de inspiratie de" asa nu" pentru cei care cred ca se poate face usor fara sa te consulti cu un specialist si ceea ce pare scump la inceput este ,de fapt , mai ieftin decat cu carpeli.
    As dorii totusi un sfat pentru rezolvarea situatiei. Nu ma pot ridica pe toata suprafata deoarece o jumatate de camera este aproape ok si este la nivelul gresiei de pe hol.
    Se poate turna autonivelanta doar pentru jumatate de camera la inaltimea de 4 cm sau sa o trag cu dreptarul lung sa fie plana dar in panta?
    Sa incerc sa rezolv un pic din denivelarea de pe mijloc prin slefuire mai insistent in zona respectiva?
    Va multumesc anticipat !
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34968

    #2
    Postat în original de doc47
    Se poate turna autonivelanta doar pentru jumatate de camera la inaltimea de 4 cm sau sa o trag cu dreptarul lung sa fie plana dar in panta? Sa incerc sa rezolv un pic din denivelarea de pe mijloc prin slefuire mai insistent in zona respectiva?
    Nu inteleg cum de nu ati obtinut un nivel constant turnand sapa autonivelanta ? Poate nu ati facut sapa destul de fluida si nu s-a autonivelat. Sapa autonivelanta, daca se respecta proportiile de amestec se auto niveleaza, trebuie sa te chinuiest cu dreparul ca sa ai o diferenta da nivel de 4 cm. Ca si optiuni ati avea turnarea unui strat de sapa autonivelanta doar unde nu aveti nivelul dorit, repararea nivelului cu un mortar de reparatii sau slefuirea zonei cu probleme.

    Comentariu

    Procesare...