Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tinci sau glet pentru interior

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tinci sau glet pentru interior

  Buna seara! Care este cea mai buna varianta pentru finisaj pereti interiori, glet sau tinci?
  Prin care respira peretii?
  Am citit pe mai multe forumuri ca prin glet nu ar respira ,iar prin tinci da si ar fii si mai sanatos.

  Apropo pentru izolare o casa pe parter cu placa turnata, cum ar fii mai bine sa izolez? Sa pun in tavan vata sau in pod pe placa polistiren expandat sau vata?

 • #2
  Tinci sau glet, tot la fel respira sau de fapt nu respira, ca doar nu e fiinta vie! Se poate in ambele feluri, cu tinci este mai ieftin, cu glet mai scump dar finisaj superior. De fapt tinciul nu este chiar un material pentru finisare dar unora le place aspectul mai rugos. Marea majoritate prefera gletul sau sistemul de finisare compus din glet de nivelare si de finisare. Pentru tavan o parte din izolatie in tavanul din gipsaacrton (tot ai spatiu gol), restul in pod pe planseu.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Asa citisem ca prin tinci mai iese din umiditatea din inauntru.
   iar la izolare pod ma gandeam ca in pod peste planseu sigilezi mai bine ai nu ar mai ramane punti termice.

   Comentariu


   • #4
    Si prin glet trece la fel, este ipsos care pe deasupra mai inmagazineaza umiditatea aerului intr-o anumita masura. Indiferent ce alegi, glet sau tinci, nu vei avea din aceasta cauza o problema legata de umiditate sau circulatia ei. Cu alte cuvinte nu conteaza si nu este un criteriu pentru care sa alegi o varianta sau alta.
    Legat de izolatia planseului, daca ai o sctructura de gipscarton pe tavan, este benefic sa adaugi in golul structurii o mica izolatie, 5cm sau 10cm cu bariera de vapori. restul izolatiei, de preferat minim 20cm de izolatie se poate adauga prin pod si astfel ai o izolatie foarte buna.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu

    Procesare...
    X