Permutare chiuvetă-aragaz

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Bogey
    Incepator
    • 02.ian.2020
    • 66

    Permutare chiuvetă-aragaz

    Salut,

    Dețin un apartament cu 3 camere în București, într-un bloc cu 4 etaje, construit în anii '60. Bucătăria este construită așa cum se vede în imaginea anexată. Țeava de gaz este lângă ușă, iar țevile de apă lângă fereastră, pe peretele opus. Așa cum a fost gândită inițial această bucătărie, chiuveta ar trebui poziționată lângă fereastră, iar aragazul/plita lângă ușă, așa cum am exemplificat în cealaltă imagine anexată. Această configurație prezintă anumite probleme, cum ar fi dificultatea instalării unei hote. Vechii proprietari au prelungit țeava de gaz până la fereastră, ceea ce permite montarea aragazului/plitei în zona respectivă și rezolvă și problema hotei. Rămâne însă problema chiuvetei: dacă o montez lângă aragaz/plită există riscul de a sări grăsime pe ea sau pe vasele ce sunt puse la scurs ori poate sări detergent în vasele în care se gătește.

    Aș dori să poziționez chiuveta lânga peretele cu ușa, inversând pozițiile lor din imaginea prezentată. Ce opțiuni am pentru a ”ascunde” cât mai mult conductele, astfel încât să îmi ocupe cât mai puțin spațiu în dulapurile ce vor fi montate sub blat? În special cea de scurgere, că are un diametru mai mare.

    Mulțumesc.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie-Original.jpg 
Afișări:	432 
Mărime:	57,2 KB 
ID:	677246 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie-Cote.jpg 
Afișări:	394 
Mărime:	60,0 KB 
ID:	677247
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13007

    #2
    Daca lasi o distanta de cel putin 20cm nu este o problema de incompatibilitate intre plita si chiuveta. De regula mobilierul permite pozitionarea unor tevi de apa si scurgere prin spatele mobilierului, intre el si perete. Acum depinde cum il ai sau cum il faci. Daca se trag corpurile mai in fata si blatul mai in spate, ramane loc destul pentru o teava de 32 sau 40mm.
    Un exemplu personal, intre plita si chiuveta am vreo 15 cm iar teava de scurgere de 40mm, plus tevile de apa sunt trase prin spatiul dintre perete si mobilier pe 2m lungime, asadar este posibil si nu am avut vreo neplacere (au vreo 10 ani de cand sunt asa).
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • Bogey
      Incepator
      • 02.ian.2020
      • 66

      #3
      Având în vedere amplasarea coloanei de apă, care ar fi cea mai bună soluție pentru poziționarea conductei de la hotă spre exterior? Lângă coloana de apă, pe peretele cu fereastra, e coloana cu agent termic (țevile de calorifer).

      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Untitled.jpg 
Afișări:	358 
Mărime:	60,9 KB 
ID:	677310

      Comentariu

      Procesare...