Eu si sotul vrem sa ne construim o bucatarie zidita. Mentionez ca nu am facut niciodata zidarie, nici macar nu am pus faianta dar din cauza bugetului mic si totodata si meseriasii din zona mea care sunt tot ce nu vreau am ales sa o facem noi. Vreau o bucatarie in stil italienesc, placata cu gresie.
Avem caramida tiganeasca de la o magazie pe care am darimat-o. Am reusit sa caut tot felul de informatii si ne apucam de treaba dupa sarbatori. Problema este acel blat. Vrem unul din beton cum se face dar cum nu am turnat niciodata, e greu pentru noi. Am gasit o placa fibrociment de la Betopan groasa de 10 mm. Doar ca la specificatii spune ca este elastica. Ma gindesc ca daca punem 2-3 placi lipite intre ele cu adeziv, plus ca nu am prea mare deschidere ( cit este lungimea la ghiuveta si altele mai mici), poate au rigiditatea necesara. Asa ne este mult mai usor sa facem blatul decit turnat in cofraj. Stiu ca pot opta pentru un blat din compozit dar nu-mi place si vreau ceva rustic si colorat...depinde de ce gresie voi gasi pentru ca din tot ce am vazut pina acum nu am gasit ce vreau. Marginea de la blat am gasit...un coltar rotund pentru trepte.
Este bine cum vrem sa facem?
Multumesc frumos pentru orice raspuns competent!
Comentariu