Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Schimbare parchet - izolare fonica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Schimbare parchet - izolare fonica

  Buna ziua ,
  De curand am primit vizita unor prieteni cu un copil mic si pe la 11 noapte a avenit vecinul de la etajul inferior sa im comunice ca se aude foarte tare alergatul copilului.
  Stiam ca am probleme cu parchetul ....e vechi din 1964 ...scartaie si pacane cand calc pe el ....asa ca a fost un motiv bun sa ma gandesc la inlocuirea lui si cu ocazia asta sa ma gandesc si sa izolez fonic .
  Problema pe care am remarcat-o este ca sub parchet am ceva gen nisip sau zgura . O sa fac un test pe un hol sa vad exact ce am sub parchet, sa scot o portiune mai mare , sa vad si cum arata sapa sau pardoseala .

  Ce ma intereseaza este cum pot sa izolez fonic ca sa nu mai deranjez vecinul de dedesubt? Nu vreau sa torn sapa(nu stiu daca rezista planseul ).
  Am cititi de polistiren extrudat si alte forme de membrane care sa formeze o pardoseala flotanta asa ca m-am gandit sa fac in felul urmator :

  1 Membrana izolanta fonic direct peste planseu sau sapa pe care o gasesc cand am curatat locul.
  2. Nisipul sau zgura gasita sub parchet si riglele noi de care sa pot prinde osb-ul
  3. Placi osb de 12mm care sa asigure planeitatea suprafetei
  4. Pluta sau alta membrana izolanta fonica
  5. Parchet de 10-11mm

  Initial voi face un test cu solutia agreata dupa discutiile de aici, pe un hol de 2mp sa vad cum se comporta si apoi voi trece la camere. Acolo problema ar fi greutatea mobilei care poate deforma parchetul , daca suprafata pe care e montat este neregulata .

  Ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi ? Este fezabil ce vreau sa fac ?

 • #2
  Eu va recomand sa vedeti solutia prezentata sub forma de tutorial din sectiunea Bricolaj al forumului. Asa cum este in acel tutorial o sa indepliniti cerintele de fonoiolare.

  Comentariu


  • #3
   Multumesc. Am gasit cateva tutoriale. O sa le urmaresc si va anunt ce am rezolvat

   Comentariu

   Procesare...
   X