Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tencuiala pereti despartitori

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tencuiala pereti despartitori

  Situatia: pereti departitori din caramida plina zidita pe cant, lungime ~5 m, inaltime 2.9 m, cu usi pe ei, si oameni care uneori trantesc usile. In unele zone mai mici sau mai mari tencuiala suna a gol, semn ca s-a separat de zidarie, iar in unele zone sunt si mici fisuri. Tencuiala nu a cazut efectiv de pe pereti, si nu exista "burduseli" vizibile, are o vechime de aprox. 70 ani, deci a rezistat binisor pana acuma.

  Ma gandesc ca o reparatie corecta ar insemna sa indepartez tencuiala de pe portiunile care suna a gol si sa aplic o tencuiala noua, lucru care as vrea sa-l evit pentru ca presupune mai multa munca neplacuta, moloz si materiale de carat, timpi de uscare mai lungi..

  O solutie "alternativa" la care m-am gandit ar fi sa dau gauri in tencuiala pana la caramida, din 5-10 cm in 5-10 cm, iar prin acele gauri sa injectez CT17, sa repet operatiunea pana cand tencuiala va fi oarecum saturata de amorsa, iar apoi, dupa ce amorsa s-a uscat, sa injectez si niste lapte de ciment foarte subtire in cazul in care "fisurile" dintre tencuiala si zidarie sunt mai mari (sa zicem <1mm) si necesita "umplere", iar la final sa aplic pe toti peretii astia despartitori plasa cu adeziv. Pe "ideea" asta am facut un experiment pe o zona foarte mica (2-3 gauri), unde am injectat CT17 cu o amarata de seringa de 100 ml (binenteles, nu o sa injectez metrii patrati cu seringa, o sa gasesc o alta solutie), deci cu putina forta care am avut-o eu in mana, iar in acele zone, pe cativa cm in jurul gaurilor, tencuiala nu mai suna a gol, semn ca ar fi capatat ceva aderenta.

  Ce parere aveti despre aceasta "solutie" a mea: considerati ca este stupida, credeti ca o sa reziste in timp, ar fi mai indicat totusi sa retencuiesc - poate pe ideea ca pot exista mici fisuri si in mortarul dintre caramizi iar o tencuiala noua ar oferi mai multa rezistenta peretelui, sugestii de materiale care s-ar preta a fi injectate.

  Apreciez ironiile fine, si multumesc anticipat pentru orice sfaturi/pareri.

 • #2
  CT 17 nu are cum sa lipeasca tencuiala.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de VYS Vezi post
   CT 17 nu are cum sa lipeasca tencuiala.
   Nu are, si nici nu prea are masa ca sa umple eventuale goluri, dar totusi, se aplica peste tencuieli ca sa stabilizeze stratul, si asta a fost intentia mea in "experiment" - sa stabilizez, iar mai apoi sa injectez un lapte de ciment care sa lipeasca. Dar dupa cum am spus in mesajul initial, simplul fapt ca am injectat doar amorsa (nu am ajuns sa injectez ciment) a fost suficient sa nu mai sune a gol acea portiune mica, deci cumva, o oarecare aderenta a tencuielii de zidarie a fost oferita doar de amorsa.

   Nu sunt fixat neaparat pe CT 17, sunt receptiv la recomandari, dar mai mult ma intereseaza pareri despre "ideea" asta de a injecta chestii si a incerca sa lipesc tencuiala de zidarie - daca se practica, e posibil, sau e pur si simplu stupid.
   Ultima editare de Alex003; 01.apr.2021, 14:50.

   Comentariu


   • #4
    Metoda cu injectatul " in spate " am facut acum mai bine de 30 de ani , sa consolidez o placare de faianta care se " despartise" de zid . A tinut cit am stat acolo , adica 7 ani , si mai departe ....????
    Asa se restaureaza si picturile vechi la monumente , unde se desprinde tencuiala cu picturi cu tot ....
    Deci trebuie sa functioneze daca nu doresti o reparatie mai ampla .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de Alex003 Vezi post
     O solutie "alternativa" la care m-am gandit ar fi sa dau gauri in tencuiala pana la caramida, din 5-10 cm in 5-10 cm, iar prin acele gauri sa injectez CT17,
     De ce nu placati peretele cu placi de gipscarton prin lipire directa ? Este o solutie cu mult mai rapida si rezistenta.

     Comentariu

     Procesare...
     X