Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Solutie umbrire exterioara balcon mare bloc

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Solutie umbrire exterioara balcon mare bloc

  Salutare,
  As dori sa va intreb va rog de o solutie umbrire exterioara balcon. Este la un apartament de bloc. Dimensiuni balcon: 7.5 lungime (inaltime ferestre 1.7m).
  Acum e inchis in cornier+geam dar la renovare se va pune termopan 5 camere, geam triplu LowE (in margini vor fi si paneluri cate de 1 m).
  Orientare S-V, deci soare toata ziua.
  Doresc sa evit efectul de sera care se face in balcon. Pe timpul verii cred ca se poate ajunge si la 40 de grade Celsius. Cel putin asa e in masina cand o las la soare (chiar 45 de grade C) dar poate cu geamurile LowE tripan nu se va ajunge la aceasta temperatura. Nu i-am intrebat pe cei de la termopane dar o voi face.
  As dori umbra (razele solare blocate) dar in acelasi timp sa patrunda si lumina (mai jos se continua idea) astfel incat sa pot vedea citi si sa nu fiu nevoit sa aprind lumina
  Sa fie si o solutie de buget (balconul e foarte lung deci ar fi costuri mari) dar in acelasi timp cat de cat trainica si estetica.
  Nu neaparat instalare permanenta. Adica in luna mai sa le pun si in octombrie sa le dau jos.
  Ar putea fi si o solutie DIY (do it yourself) cu materiale luate de la magazinele de bricolaj.
  Nu as dori rulouri exterioare. Prin acele fante mici cand rulourile sunt inchise nu trece suficienta lumina.

  Am gasit jaluzele exterioare aluminiu cu lamele orientabile, manuale sau automate, latime lamele la alegere (6, 8 ,... cm). Video aici: https://www.youtube.com/watch?v=eDMSEou8A_k .
  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	jaluzele exterioare orizontale.JPG  Afișări:	0  Mărime:	194,6 KB  ID:	684684

  Pret cu mecanism manual (ridicare, coborare, orientare lamele) 537 RON/m2 (TVA inclus) + manopera 15%.
  Pret cu mecanism automat cu fir, fara telecomanda (ridicare, coborare, orientare lamele) 800 RON/m2 (TVA inclus) + manopera 15%.
  Balconul meu are de acoperit 5.5 m (mai putin partea de paneluri desi ar putea fi inestetic sa nu fie jaluzele si acolo cand restul sunt coborate) x 1.7m = 9.35 m2. Ar insemna total materiale cu varianta manuala 5020 RON/1000 euro (TVA inclus) si varianta automata cu fir, fara telecomanda, 7480 RON/1500 euro (TVA inclus).
  Am vazut video-uri pe youtube cu ele in actiune si m-ar incanta. Dar pe de alta parte cred ca ar exista si niste solutii poate la fel de bune dar mai in buget. Alt dezavantaj ar fi ca partea de sus a ferestrelor va fi acoperita de masca lacasului unde se strang jaluzelele (15-20 cm).

  Ce am mai gasit ar fi asa ceva: "bahama shutters" la o cautare pe google, youtube sau pinterest. Nu am gasit pe interenet o firma sa faca asa ceva in Romania. Dar un tamplar de lemn sau PVC sigur ar putea face asa ceva. Materialele sigur se gasesc (tevi, lamele, profile, balamale).
  Avantajul lor ar fi (nu neaparat fata de ce e mentionat mai sus): pretul mai mic, nu ocupa din fereastra, se pot demonta iarna si remonta vara, lamele mobile pot avea si ele, se pot curata usor, se monteaza la exterior doar (nu e nevoie de instalat mecanismul de orientare lamele si coborare/ridicare, gaura prin perete). Ar putea fi considerate ca niste plase fixe de tantari dar cu un cadru mai lat si in loc de plasa de tantari sa fie aceste lamele fixe sau mobile.

  Intrebari:
  1. Care dintre cele doua solutii credeti ca este mai potrivita pentru umbrire in acest caz prezentat? (dpv costuri, trainicie in timp, mentenanta, estetica). Eu cred ca amebele sunt ok pentru scop: umbrire. Singura diferenta fiind costul mare si mentenanta mecanism la jaluzelele exterioare orizontale chiar daca mecanismul e manual.
  2. Cunoasteti firme/mesteri care ar putea realiza "bahama shutters" pe comanda din PVC, aluminiu? As dori pentru acest balcon si ferestre a patru camere (1.5 x 1.2 m).

  Multumesc.

  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	0df6e6762e0156af32f90f30749d8f33.jpg  Afișări:	0  Mărime:	124,2 KB  ID:	684680
  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	5fb375e310423a5424a131de9526f189.jpg  Afișări:	0  Mărime:	116,7 KB  ID:	684681

  Click pe imagine pentru versiune mai mare.  Nume:	944228fb39cab4cad1eb359c36420714.jpg  Afișări:	0  Mărime:	80,3 KB  ID:	684682
  Ultima editare de ienicer; 31.iul.2021, 20:10.

 • #2
  Din pacate , fix ce nu doresti este solutia cea mai practica , comuna . Rulourile exterioare . Pt a avea umbrire , de cele mai multe ori nu este nevoie de inchiderea lor totala ci undeva la 80-90% , iar asta in conditiile de soare puternic asigura lumina in casa .
  Cititul este o optiune care necesita alte conditii de iluminat , chiar si fara " umbrire " deci nu intra in discutie .
  Deci rulourile asigura umbrirea si o temperatura relativ mai scazuta deoarece geamurile nu se mai incalzesc pe exterior . Vrajeala cu tipul sticlei , gazul din geam ....bancuri prostesti . Toate se incing si transmit caldura in interior.
  Ok , deci rezolvi umbrirea si temperatura , dar ramine ceva , mai trebuie ceva . Un " inamic " care trece dincolo de " umbra si caldura " este umiditatea excesiva a aerului .
  Pt asta , pt a asigura confortul , ai nevoie de un AC care sa mearga pe " dezumidificare " .
  Deci este o solutie putin mai complexa , dar asa iti asiguri un climat in care poti sa traiesti " viu " .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu

  Procesare...
  X