Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare casa 1970

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Renovare casa 1970

  buna seara domnilor,

  am inceput renovarea unei case la tara. conform indrumarilor de la specialisti, am pornit cu consolidarea fundatiei: am turnat ‘morcovi’ la toate colturile casei, fundatia are ~90 cm, 50 cm sub nivelul solului. ulterior, am camasuit fundatia prin betonare, cupoane cu ancora chimica si armatura de 8, 15 cm in interior, 15 cm exterior. Acest timp de fundatie realizata cred ca are denumirea de reazeme izolate. am termoizolat fundatia exterioara cu 10 cm polistiren extrudat pe care am protejat-o cu o membrana cramponata.

  urmatorul pas este zidaria; voi urca pe pereti cu armatura de 6, care va fi legata de plasa din camasuirea fundatiei si a placii turnate.

  intrebarea mea catre dvs este: ce ‘sendvis’ de tencuiala sa folosesc de la interior catre exterior, avand in vedere ca vreau sa termoizolez cu 10 cm vata bazaltica la exterior si totodata vreau ca peretele sa respire?
  Ultima editare de stefan1619; 30.nov.2021, 18:57.

 • #2
  Nu am inteles solicitarea ta. Tencuiala este pe interior si pe exterior, ingloband plasa sudata. Peste se va placa cu vata bazaltica. Ce "sendvis"?
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de stefan1619 Vezi post
   ......

   urmatorul pas este zidaria; voi urca pe pereti cu armatura de 6.........
   In momentul cind ai pus plasa sudata pe pereti ( banuiesc curatati , rostuiti , plasa ancorata pe " dincolo " ) .... singura tencuiala este nisip-ciment . Atit . Se lucreaza greu , dar asta este . Tencuiala si glet .
   Instalatii verificari-revizii gaze

   Comentariu


   • #4
    multumesc de raspunsuri. se curata tencuiala, se curata rosturile, se pun agrafele si leg plasa din interior cu cea din exterior.

    scuze ca nu m-am facut inteles, vreau sa stiu care sunt straturile de tencuiala: de la ultimul strat vizibil din interior pana la ultimul strat vizibil din exterior. stiu ca nu pot folosi varul, ce alte solutii sunt luate in considerare?

    lavabil - rimano ten - ciment cu nisip si multibat - plasa - zidarie - plasa - iarasi ciment cu nisip si multibat - vata bazaltica ?

    Comentariu


    • #5
     Lavabila, amorsa, rimano, amorsa pentru rimano, tencuire bruta cu plasa sudata (nisip si liant), zidarie, tencuire bruta cu plasa sudata (nisip si liant), amorsa, adeziv pentru vata bazaltica, vata bazaltica, strat spacluire armat cu fibra de 160, amorsa deorativa, tencuiala decorativa.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      apreciez raspunsul.
      este posibil sa inlocuiesc vreunul din straturi cu ceva mai natural? imi este teama ca nu voi avea aerul ‘proaspat’ in camere din cauza tencuielii.

      Comentariu

      Procesare...
      X