Probleme zugravit cu var pasta

Adună
Acest subiect a fost rezolvat.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Ne bucuram ca ati reusit pana la urma.
    Cand se curata suprafata trebuie facuta integral,altfel raman acele diferente date de grosimea straturilor. Acele crapaturi din stratul de lut se pot repra tot cu lut, aplicand manual o pasta moale de lut pe zonele cu fisuri.
    Una peste alta, daca sunteti multumita si ati igienizat incaperile, este foarte bine. La urmatoarele exeriente aveti un punct solid de inceput, sunteti mult mai pregatit. Multumim pentru foto si explicatiile finale.

    Lasă un comentariu:


  • M2022
    a răspuns
    Am rezolvat oarecum. Problema a fost ca majoritatea varului vechi a cazut si am varuit in cea mai mare parte direct pe lutul de dedesubt, astfel ca a fost necesar de ceva mai mult var sa acopere culoarea lutului. In plus, ar fi trebuit sa curat complet varul vechi (de alta culoare), chiar daca nu cadea usor. Cam toate portiunile cu var vechi inca se mai intrezaresc prin cel nou (fiind si mai in relief). Ma gandisem varul nou ca adera usor la varul vechi insa probabil trebuia sa pregatesc mai bine suprafata cu smirghel. In rest, am incercat toate concentratiile posibile de var cu o pauza de 24 ore intre o mana si alta, iar la cea de-a 8-a mana am decis ca e suficient. Reteta de la ultimele maini, care mi s-a parut cea mai OK, a fost de circa 9 l var final obtinuti din 5 kg var pasta, o cutie aracet constructii Sticky la 500g si circa 5% oxid alb de titan. Orisicum sunt sigur ca pe undeva am mai gresit cate ceva, dat fiind ca nu pot sa imi explic de ce am reusit sa obtin un rezultat mai bun din mai putine maini. Inca se mai vad unele umbre dar ca suprafata este OK, fara urme semnificative dupa bidinea, doar cu unele crapaturi care oricum existasera in lut (chiar daca am eliminat majoritatea) insa nimic deranjant pentru mine. Oricum nu aveam mari asteptari pentru bugetul alocat si materialele folosite. Intr-un final, daca e sa compar intre cum arata camera initial si cum arata in prezent, pot spune ca rezultatul este decent. (In prima fotografie atasata mai jos curatasem de abia o portiune din primul perete. Ulterior am curatat si restul peretelui, cat si ceilalti pereti).

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	2 a.jpg 
Afișări:	589 
Mărime:	193,7 KB 
ID:	687000 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	2 ba.jpg 
Afișări:	613 
Mărime:	108,5 KB 
ID:	687001 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	3 a.jpg 
Afișări:	607 
Mărime:	174,6 KB 
ID:	687002 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	3 ba.jpg 
Afișări:	601 
Mărime:	65,4 KB 
ID:	687003 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	1 a.jpg 
Afișări:	583 
Mărime:	137,4 KB 
ID:	687004 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	1 ba.jpg 
Afișări:	588 
Mărime:	114,6 KB 
ID:	687005

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Ati rezolvat cu varuirea? De regul amaxim 2 maini de var sunt suficiente. Nu faceti varul foarte concentrat pentru ca o sa aveti un strat foarte gros si poate sa crape la o anumita perioada.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Prepara varul cat mai.concentrat, la.nevoie adaugi ulterior apa pentru diluare daca este foarte tare. Aracetul este pentru a face priza la perete si sa nu se ia usor.

    Lasă un comentariu:


  • M2022
    a răspuns
    Nu am dat amorsa fiindca am intrebat tot aici pe forum si mi s-a spus ca este suficient sa pun aracet in var. Lutul s-a luat de pe perete la primele 2 maini, dupa care nu am mai avut probleme cu el, doar ca inca se vede prin varul dat deasupra. Am ales sa folosesc pentru culoare oxidul de titan praf intrucat vreau sa fac camera complet alba si nu am reusit sa gasesc pe la magazinele de aici colorant lichid alb la sticluta (doar alte culori). Am reusit sa gasesc intre timp oarecare informatii despre oxidul de titan praf si din cate am inteles trebuie sa il las sa se dizolve in apa pentru circa 10 ore si apoi sa il amestec cu varul, in proportie de circa 350 g la 15 litri var.
    Am sa incerc sa dau urmatoarele maini folosind 1:1 var/apa si aracet (marca Sticky) 200 grame la 5 kg.
    Multumesc pentru raspunsuri.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Varul nu necesita amorsa. Nu acopera pentru ca nu are concentratie, mai bine se face concentrat si se dilueaza.ulterior. Varul din comert ar trebui preparat intr-o galeata cam.la.1;1. Aracet circa 200 grame la 5kg dar sinaici de depinde de calitatea lui, inainte era un singur aracet, acum diverse.
    Daca dai cu 4.straturi de apa pe pamant este normal.sa.se.inmoaie. Probabil freci excrsiv.pensula pe perete, altfel nu vad cum sa iei.pamantul pe.pensula. Colorarea o poti face cu colorant lichid, gasesti la sticluta.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Varul are putere de acoperire .
    Dupa cum suna povestea , logica ar fi ca trebuia data o amorsa .

    Lasă un comentariu:


  • M2022
    a creat un topic Probleme zugravit cu var pasta

    Probleme zugravit cu var pasta

    Buna ziua,

    Zugravesc o camera in alb complet cu var (din var pasta) si am ajuns intr-un impas.
    Camera are peretii din lemn acoperiti cu tencuiala de lut si a fost varuita inainte tot cu var clasic, culoare roz.

    Pasii pe care i-am urmat:

    - am curatat cam tot ce a cazut din varul vechi (majoritatea varului vechi s-a curatat pana la lut),
    - am acoperit cu lut nou toate crapaturile,
    - am lasat sa se usuce bine lutul si am sters cu un burete ud suprafata sa uniformizez lutul si sa elimin praful,
    - am dat o prima mana de var (var pasta cu apa si aracet constructii circa 10% din cantitatea totala), folosind circa 2,5 kg var pasta pentru a obtine circa 8 litri de var diluat, pentru o camera de circa 6mx4mx2,5m,
    - ziua urmatoare am aplicat o a doua mana avand compozitie identica cu prima.
    Intrucat varul parea a nu reusi sa acopere mai deloc suprafata de dedesubt, am ales sa cresc concentratia. Astfel:
    - peste inca o zi am aplicat o a treia mana folosind de aceasta data o concentratie dubla de var 5kg/camera + aracet 10%,
    - ziua urmatoare am aplicat o a patra mana, dubland inca o data concentratia de var 10 kg/camera + aracet 10% (insa, intrucat a fost prea gros si nu am reusit sa-l strecor, mi-au ramas o multime de bucatele solide pe perete, fiind nevoit ca dupa uscare sa il dau cu smirghel sa il repar cat de cat).
    Insa, chiar dupa aceste patru maini, camera arata de parca s-a dat o singura mana, in multe portiuni se vede ceea ce a fost dedesubt, atat in unele din zonele unde a fost lut cat si in unele din zonele unde a ramas var vechi. Nu imi pot da seama care este problema, insa m-am gandit ca o ultima solutie sa adaug niste oxid de titan alb care poate ar ajuta la o mai buna colorare/acoperire in alb.
    (Pe parcursul aplicarii, am mestecat mereu in var a-l pentru a o mentine uniform, am folosit o bidinea buna/cu par natural, am impartit varul in mai multe ture, pentru a-l schimba cand, initial, devenise mai "murdar" datorita lutului ce s-a mai luat pe bidinea).
    Intrebarile mele ar fi:
    - care este cantitatea indicata de apa pentru un sac de 5 kg var pasta (am intrebat N persoane si fiecare mi-a spus o alta reteta)?,
    - cum se adauga oxidul de titan in var (se dilueaza separat in apa si apoi se adauga in var sau se pune direct in var si se amesteca, si care ar fi proportiile, dat fiind ca l-am gasit la pungi de 150g)?,
    - aracetul se foloseste la fiecare mana de var sau doar in primele?,
    - e posibil sa fie o problema varul in sine? (Am atasat o imagine cu tipul de var pe care l-am folosit. Este singura marca gasita pe aici, dar l-am cumparat si de la 2 magazine diferite, gandindu-ma ca poate la unul din ele a inghetat peste iarna).

    Multumesc.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	var-pasta-5-kg.jpg 
Afișări:	586 
Mărime:	128,6 KB 
ID:	686962
    Ultima editare de M2022; 03.aug.2022, 11:54.
Procesare...