Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tapet vechi cu continut de azbest?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tapet vechi cu continut de azbest?

  Buna ziua. Ai mei au achizitionat un apartament in anul 1990, peretii find acoperiti cu tapet avand diferite modele. As vrea sa dau jos tapetul si sa zugravesc peretii insa nu stiu daca contine azbest sau nu acel tapet. Citisem ca s-a folosit si in tapet. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cei care ati avut astfel de lucrari si mai ales tapet vechi dinainte de '90. Am un copilas mic si e foarte important pt mine sa nu il expun la vreun risc. Multumesc frumos.

 • #2
  Nu cred ca cineva si-a pus problema asta .
  Trebuie sa cautati o firma care se ocupa cu reciclarea deseurilor din azbest , eventual ei sa faca analiza si decontaminarea .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Din pacate, oricat am cautat nu am gasit astfel de firma. Am gasit doar firme la care se pot preda deseuri care contin azbest.

   Comentariu


   • #4
    https://www.sgsgroup.ro/ro-ro/enviro...fibers-testing
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     O masca pe figura si curatat pana la substratul solid. De preferat sa fie eliminat cu stratul de glet, daca exista. Uneori exageram cand auzim de substante cu potential pericol... nu este cazul.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      Am trimis o solicitare catre sgs pe email (telefonic asa mi-au recomandat), sa vedem daca accepta sa le trimit o bucata din acel tapet. Ce m-a alarmat a fost faptul ca ai mei, fiind in varsta, s-au apucat sa curete tapetul cu burete si putina apa. Am mers a doua zi cu copilul meu la ei si se simtea un miros mai ciudat ceea ce m-a pus pe ganduri. De aceea am si decis ca sa dau jos tot tapetul si sa zugravesc peretii insa nu stiam exact ce e cu azbestul, citisem ca demult era folosit si in tapet, faianta, linoleu dar nu stiu in ce masura si mai exact in ce parte a lor.Nu pentru mine imi fac probleme, eu sunt trecut de 40 de ani insa copilul meu e mic si nu as vrea ca peste 20-30 de ani sa aiba probleme din cauza neglijentei mele. Multumesc.

      Comentariu


      • #7
       Chiar daca contine anumite substante posibil periculoase, ceea ce este putin probabil, tot ce trebuie sa faceti este sa eliminati riscul de inhalare a particulelor. Asadar o protectie cu o masca adecvata rezolva problema. Incercati sa eliminati tapetul cat mai intreg, adica sa razuiti stratul suport de sub acesta cu tot cu tapet, daca este posibil.

       Comentariu

       Procesare...
       X