Renovare pardoseala aflata deasupra beciului

Adună
X
 
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi
 • nobody
  Incepator
  • 26.sep.2007
  • 97

  Renovare pardoseala aflata deasupra beciului

  Buna ziua,
  Intro camera ce se afla deasupra unui beci doresc sa montez incalzire in pardoseala( sistem fara sapa deasupra).Nu doresc sa torn placa de beton pentru a nu ingreuna planseul beciului ce este tot din beton armat. Mentionez ca peste planseul beciului este un strat de zgura de tren. Peste acest strat m-am gandit sa pun un strat de polistiren extrudat, folie anticondens, apoi sa construiesc un cadru din lemn peste care sa prind osb 3 de 15mm, peste care sa lipesc placile sistemului de incalzire in pardoseala.Aceste placi sunt dintrun carbonat de calciu armat cu celuloza( sper sa nu gresesc) si nu necesita turnare peste ele de alta sapa, ci se monteaza direct gresia sau parchet. Eu doresc sa montez in aceasta camera parchet ! Doresc sa-mi spuneti daca procedez corect sau ar trebui altfel ! Multumesc!
 • Mircea G
  Living legend
  • 14.ian.2007
  • 12075

  #2
  Dificil si va functiona ca o incalzire cu radiator deoarece pierdeti tocmai " smecheria " incalzirii in pardoseala , caldura acumulata in sapa .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu

  • Calin Diaconu
   Administrator
   • 21.nov.2005
   • 347

   #3
   Bună ziua, nobody !

   În primul rând, să ne clarificăm principiul încălzirii prin pardoseală: unul dintre avantajele sale majore este capacitatea sa de a acumula căldură în sapa densă și de a o răspândi uniform pe o suprafață mare. Aceasta asigură o distribuție eficientă a căldurii și un timp de răspuns relativ lent, făcându-l mai economic și oferind un confort termic sporit.

   Să analizăm propunerea dumneavoastră pas cu pas:
   1. Strat de zgură de tren: Acest material are o capacitate limitată de izolare termică. Este folosit uneori pentru nivelarea și stabilizarea solului, dar nu este ideal ca strat izolator în sistemele de încălzire prin pardoseală.
   2. Polistiren extrudat: Este o alegere bună pentru izolare termică. Va ajuta la prevenirea pierderilor de căldură către beci.
   3. Folie anticondens: Este o alegere corectă, va preveni formarea condensului sub pardoseală.
   4. Cadru din lemn și OSB de 15mm: OSB poate funcționa ca o bază pentru sistemul dvs. de încălzire, dar lemnul este un izolator termic, ceea ce înseamnă că poate reduce eficiența transmiterii căldurii către încăpere.
   5. Plăci din carbonat de calciu armat cu celuloză: Aceste plăci, dacă sunt special concepute pentru încălzirea prin pardoseală, ar trebui să permită o bună transmitere a căldurii. Totuși, densitatea și capacitatea lor termică sunt mai mici comparativ cu o șapă tradițională.

   Luând în considerare toate acestea, sunt întru totul de acord cu Dl. Mircea G. Fără șapa tradițională, sistemul dvs. va funcționa mai mult ca un radiator deoarece nu veți beneficia de acea capacitate de acumulare a căldurii pe care o oferă șapa. Asta înseamnă că timpul de răspuns va fi mai rapid (va încălzi mai repede, dar și va răci mai repede) și căldura nu va fi distribuită la fel de uniform ca într-un sistem tradițional cu șapă.

   Dacă doriți să mențineți această configurație, va funcționa, dar nu la eficiența și confortul unui sistem de încălzire prin pardoseală tradițional. Dacă confortul termic și eficiența energetică sunt prioritare pentru dumneavoastră, ar fi indicat să reconsiderați soluția și să discutați cu un specialist în încălzire prin pardoseală despre opțiunile disponibile.

   Sper că aceste informații vă sunt de ajutor!

   www.calindiaconu.com

   Comentariu

   • nobody
    Incepator
    • 26.sep.2007
    • 97

    #4
    Multumesc pentru raspunsuri!
    Ideea este ca nu doresc sa ingreunez planseul beciului! Deci sistemul ce l-am ales pentru incalzire nu se schimba in niciun caz ! Doresc sa stiu daca pana la sistemul de incalzire procedez corect, daca lemnul va trebui tratat cumva, totusi ramane inchis sub OSB 3 , daca va trebui alte lucrari in eventualitatea de a nu incepe sa se lase pardoseala in timp, daca trebuie cumva o izolatie de jur imprejur fata de temelia din beton a camerei, etc !
    Multumesc pentru eventuale sfaturi !!

    Comentariu

    • Calin Diaconu
     Administrator
     • 21.nov.2005
     • 347

     #5
     Înțeleg preocuparea dumneavoastră de a nu suprasolicita planșeul beciului. Având în vedere această condiție, vă oferim câteva sfaturi pentru celelalte întrebări:

     Tratarea Lemnului:
     Lemnul trebuie tratat corespunzător pentru a preveni deteriorarea de la umiditate, mucegai sau insecte. Folosiți un tratament fungicid și insecticid pentru lemn, precum și un agent de impermeabilizare, mai ales dacă acesta va fi în contact cu umiditatea sau în zone cu fluctuații mari de temperatură.

     (aveți în link-ul profitshare Misiunea Casa - Emag, o selectie de solutii, inclusiv de la Bochemit)

     Stabilitatea Pardoselii:
     Pentru a preveni orice mișcare sau deformare a pardoselii în timp, asigurați-vă că structura de lemn este solidă și că panourile OSB sunt montate corect. OSB3 este un material adecvat pentru zonele umede, dar trebuie instalat cu atenție pentru a preveni umflarea sau deformarea.

     Izolația ”de Jur - Împrejur”:
     Este important să aveți o izolație termică continuă. La imbinarea cu temelia, ar fi bine să instalați o bandă de izolație perimetrală care să prevină punțile termice și să asigure o etanșare eficientă. Aceasta va ajuta și la prevenirea intrării umezelii.

     Ventilația:
     Asigurați-vă că aveți o ventilație adecvată sub pardoseală pentru a preveni acumularea de umiditate care ar putea duce la deteriorarea lemnului și a izolației.

     Izolația Suplimentară:
     Dacă este posibil, luați în considerare adăugarea unui strat de izolație sub OSB pentru a îmbunătăți performanța termică. Aceasta va reduce și mai mult pierderile de căldură.

     Etanșarea la Aer:
     O etanșare bună la aer este esențială pentru a preveni pierderile de căldură și pentru a menține eficiența energetică a sistemului de încălzire. Folosiți materiale de etanșare adecvate la toate îmbinările și conexiunile.

     Supravegherea Execuției:
     Este esențial să aveți un plan clar și să supravegheați îndeaproape execuția lucrărilor pentru a vă asigura că toate materialele sunt instalate corect și că procedurile de siguranță structurală sunt urmate.

     Prin urmarea acestor pași și printr-o monitorizare atentă a procesului de construcție, ar trebui să puteți evita problemele pe termen lung și să vă bucurați de un sistem de încălzire prin pardoseală eficient și sigur, fără a compromite integritatea structurală a planșeului beciului.
     www.calindiaconu.com

     Comentariu

     • nobody
      Incepator
      • 26.sep.2007
      • 97

      #6
      Multumesc mult pentru raspunsuri !
      Acuma , daca tot am patito si cu alimentarea cu apa, in sensul ca s-a spart o teava zincata, astfel ca a urmat sa stabilesc alt traseu, adus excavator, sapat intre casa si conducta de apa, urrmeaza sa trag o ramificatie dintro conducta din pehd de 32 , as intreba ce parere aveti ? Sa fac ramificatia cu un colier de bransament, sau cu cu un T egal , bineinteles tot de 32? Care din astea doua fitinguri ar fi mai sigur, tinand cont ca teava din care ma ramific este in pamant la o adancime de1,2 metri si lunga de 40m!?
      Multumesc pentru un eventual raspuns! Oricum maine trebuie sa fac ramificatia si astupat santul !

      Comentariu

      • Mircea G
       Living legend
       • 14.ian.2007
       • 12075

       #7
       Cel mai sigur ar fi teu de electrofuziune daca ar avea cine sa te ajute ....
       Pune un teu de compresie desi daca distantele nu sint lungi si ai teava ( este ieftina ) teul il punem in camin si foloseam doua tevi .
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu

       • nobody
        Incepator
        • 26.sep.2007
        • 97

        #8
        Am inteles, dar in cazul meu locul unde fac ramificatia va fi pus pamant, nu fac camin.Ma gandeam ca daca pun un T sa nu se smulga conducta principala din varii motive ! Multumesc pentru raspuns! O zi buna !

        Comentariu

        • nobody
         Incepator
         • 26.sep.2007
         • 97

         #9
         Buna seara,
         Doresc sa torn o sapa din beton, cu plasa de Buzau, intro incapere a unei case mai veche, de unde am scos dusumeaua din lemn si acum este doar pamantul de umplutura . Peste aceasta sapa urmeaza montat un sistem de incalzire in pardoseala. Trebuie sau nu pus peste pamantul de umplutura polistiren extrudat, sau doar o folie pentru a nu se pierde apa din betonul ce urmeaza afi turnat ? Multumesc pentru eventuale raspunsuri sau sfaturi !

         Comentariu

         Procesare...