Postat în original de airsoftiashi
Vezi post
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Totul despre tencuire
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
-
Postat în original de airsoftiashi Vezi postmultumesc ptr sfaturi...inca o intrebare,in cazul peretilor unde rigipsul se pune fara cadre de aluminiu,direct lipit pe caramida,trebuie si ceva dibluri de siguranta?multumesc
Comentariu
-
-
Am inceput sa tencuiesc in aceasta toamna parterul. Este o tencuiala bruta, inca nu am apucat sa fac si finisajele. Tencuiala am facut-o noi fara sa stim prea multe. Am realizat stalpii dupa nivela cu bula de 2m am incarcat intre ei dar pt ca in unele locuri am avut de incarat si 3 cm a crapat. La primavara voi reusi sa retusez prin driscuire cu mortar facut din nisip cernut si apoi sa dau cu glet sau cu tinci? Tencuiala a fost facuta clasic cu var, ciment si nisip.Ultima editare de Adi_M; 28.dec.2011, 13:02.
Comentariu
-
Probabil a crapat din cauza unei incarcari prea mari dintr-o data. Mai pot exista motive legate si de "asezarea cladirii" sau compozitia materialului.Citez din alta parte "Tencuiala din mortar este alcătuită de fapt din trei straturi - o amorsă ( n.r. - cu rol de a micşora puterea de absorbţ ie a zidăriei şi de a crea aderenţa necesară ca mortarul să se prindă de perete), un strat gros de mortar şi un strat de finisaj“,
Stratul de bază (amorsa) este foarte fluid, alcătuit prin amestecarea mortarului cu apă până ajunge la consistenţa unui strop obişnuit de ciment. El se aruncă aşază cu mistria pe peretele umezit, de jos în sus, gros de 3-4 mm. În acest stadiu poate fi înglobată şi o plasă de sârmă în cazul în care zidăria este friabilă (se distruge uşor). După ce se usucă bine primul strat, se dă stratul gros (mortar mai gros) care se proiectează cu mistria de jos în sus. Acesta trebuie să aibă o grosime de 10-20 mm. După trei-patru rânduri de mistrii se face egalizarea tencuielii, prin apăsarea unui dreptar din lemn sau metal pe stâlpii de reper şi prin mişcarea acesteia stânga-dreapta.
Finisarea se poate face cu un mortar mai uscat, netezit cu mistria sau drişca. La această operaţiune este bine să se lucreze în echipă: cineva aplică mortarul, şi altcineva în netezeşte.
Căderea tencuielii se produce din cauza nerespectării condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească suprafaţa de tencuit (de exemplu, nu asigură o bună aderenţă între aceasta şi mortarul aplicat). Acest lucru se explică prin faptul că suprafaţa tencuită nu a fost bine curăţată de praf, noroi, pete de grăsime.".
Comentariu
-
-
Postat în original de Adi_M Vezi postAm inceput sa tencuiesc in aceasta toamna parterul. Este o tencuiala bruta, inca nu am apucat sa fac si finisajele. Tencuiala am facut-o noi fara sa stim prea multe. Am realizat stalpii dupa nivela cu bula de 2m am incarcat intre ei dar pt ca in unele locuri am avut de incarat si 3 cm a crapat. La primavara voi reusi sa retusez prin driscuire cu mortar facut din nisip cernut si apoi sa dau cu glet sau cu tinci? Tencuiala a fost facuta clasic cu var, ciment si nisip.
Din ce material este zidaria ? Cum ati amorsat peretii inainte de tencuire ? Ce reteta de mortar ati utilizat ?
Comentariu
-
Postat în original de Adi_M Vezi postZidaria este din bloc ceramic (brikston 290x240x188 ), doar am udat peretii cu apa inainte de tencuire iar reteta este 3 galeti nisip, 2 de var si aproape jumatate de galeata de ciment la o betoniera.
Comentariu
-
-
Postat în original de sith lord Vezi postAm citit un articol despre coloraraea tinciului stie cineva de o asemenea tehnica sunt interesat sa o aplic pe tencuiala si sa nu mai varuiesc aspectul final sa fie mai aspru,ce ziceti?
Comentariu
Comentariu