Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tavan cu polistiren decorativ

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tavan cu polistiren decorativ

  Vreau sa lipesc placi decorative din polistiren pe tavan.
  Scopul este sa asigur o suprafata "calda" pentru evitarea aparitiei condensului si mucegaiului, in acelasi timp sa izolez si fonic.
  Problema este ca tavanul este varuit peste o un glet de ipsos subtire (carecu timpul s-a si "degradat" pe alocuri).
  Credeti cu daca voi "repara" zonele in care s-a umflat gletul (nu sunt pre intinse) si voi aplica un strat de amorsa rasinica, voi reusi sa lipesc placile (au grosime de numai 0.5 cm) cu adeziv la tub.
  Procuparea mea e ca nu stiu care este substratul recomandat pentru lipirea acestor placi decorative din polistiren si ma tem sa nu se desprinda in timp.
  amator pasionat

 • #2
  Salut!
  Reparatiile nu sunt obligatorii,in schimb daca stratul de glet nu prezinta garantii,e bine sa fie inlaturat.Suprafata rezultata se va amorsa cu un grund si se pot lipi placile,fara a se mai face reparatii.Consumul de adeziv nu va creste semnificativ,dar rugozitatea e de preferat unei suprafete finisate.
  Bafta!

  Comentariu


  • #3
   tavan din polistiren decorativ

   Cum se monteaza un tavan din polistiren decorativ mai ales ca acum pe tavan sunt scinduri, am avut rigips a picat din cauza unor infiltratii masive de apa si doresc sa nu mai pun rigips si din punct de vedere estetic fiind un tavan banal.
   ca si costuri sunt dispus sa mai investest si 25% inplus fat de rigips mai ales daca se monteaza relativ usor

   Comentariu


   • #4
    In primul rand trebuie inlaturata cauza infiltratiilor de apa deoarece tavanul din polistiren decorativ nu v-a opri apa.
    Placile din polistiren decorativ se monteaza :
    -prin lipire directa pe tavanul ezistent daca nu este din material poros
    -pe rigle de lemn tot prin lipire
    -cu ajutorul unor profile speciale
    Puteti afla produse pe http://www.artdesigndecostil.ro/tava...olistiren.html

    Comentariu


    • #5
     eu am folosit adeziv la galeata.
     danhome are dreptate, trebuie indepartat stratul care este deteriorat, aplicat un grund si lipit polistirenul....
     polistirenul este de 5 mm, are efect estetic, nu de izolare termica sau fonica...

     Comentariu


     • #6
      Este posibila folosirea acestor placi de polistiren decorativ pentru placarea tavanului din baie ? Le-am utilizat la plafonul din sufragerie si am fost foarte multumit de rezultatul obtinut.

      Comentariu


      • #7
       Posibil, in opinia mea, daca se faca o hidroizolare usoara a tavanului, dupa care se aplica placile de polistiren decorativ cu un adeziv rezistent la umiditate.

       Comentariu


       • #8
        Salut !
        este interesanta chestiunea in discutie...., dar lamuriti-ma inca o data ,.....: am intrebat (acum ceva vreme ...) despre oportunitatea de a izola tavanul (de la parterul unei case) cu polistiren expandat (2-3 cm), simultan cu turnarea planseului armat (pe cofrag se aseaza polistirenul si apoi....fierul de armatura si betonul). Toti m-au intrebat (pe forum ) de ce vreau "un tavan cald", ca nu ar fi tocmai oportun, chiar o cheltuiala in plus...!
        Sa inteleg ca totusi nu este o idee chiar rea ?
        Merci !
        vreau sa fac o casa !

        Comentariu


        • #9
         Daca amblele spatii, cel de la etaj cat si cel de la parter, sunt incalzite nu are rost sa temoizolati tavanului.

         Se poate face daca doriti printr-un sistem compus din polistiren+folie bariera de vapori+placi de gipscarton.

         Comentariu


         • #10
          Postat în original de SpecialistulMC
          Posibil, in opinia mea, daca se faca o hidroizolare usoara a tavanului, dupa care se aplica placile de polistiren decorativ cu un adeziv rezistent la umiditate.
          In ce consta aceasta hidroizolare ? Credeti ca un adeziv special pt. polistiren, tip "Decosa", rezista la umiditatea din baie ?

          Comentariu


          • #11
           Si la o adica daca se desprinde o placa usoara de polistiren ce-i asa mare lucru? O lipesti imediat la loc cu niste silicon. Eu am lipit placile de tavan decorativ si cu aracet (spunea lumea ca trebuie numai silicon). Si le am de 4 ani. Pentru baie poti pune puncte de adeziv de polistiren cu puncte de silicon pe aceeasi palca.

           Comentariu


           • #12
            Tavan cu polistiren decorativ

            As vrea sa pun polistiren decorativ pe tavan,mai ales pt. a izola tavanul unui dormitor ,avind deasupra uscatorul blocului si iarna fiind frig acolo ,as vrea o solutie ieftina si rapida pina cind se va vinde uscatorul .
            Intrebarea mea este daca este polistiren decorativ mai gros si unde ,as vrea 2 cm si cu ce adeziv se lipeste si cit pe placa si daca se pune ceva intre placi sau se lipesc una linga alta fara spatiu intre ele.
            Precize ca am gasit pina acum doar polistiren f. subtire bun ca decor ,iar tehonologiile clasice cu polistiren sau cu vata si rigips le cunosc destul de bine,dar nu vad rostul unui santier si a unor astfel de investiti ce devin aproape inutile la cumparea uscatorului.

            Comentariu


            • #13
             Montati polistiren extrudat tip ROOFIX BT de 2 cm grosime, placile au marginile profilate, cu adezivul Ceresit CT85.

             Peste placile de polistiren extrudat aplicati masa de spaclu Ceresit CT85 in care inglobati plasa din fibra de sticla.

             Finisati masa de spaclu cu sistemul de glet Ceresit CT126+Ceresit CT127.

             Comentariu


             • #14
              Chestiunea este ca vreau sa pun polistiren decorativ cit mai gros posibil lipit si nu polistiren clasic extrudat sau expandat,nu am nevoie de santier in casa ,de altfel stiu si am aplicat solutia clasica in casa si as pune vata cu rigips e mai usor si mai curat,dar vreau o lucrare curata si rapida nu pot face santier anul acesta si poate se vinde uscatorul si sa nu i-mi para rau de munca efort si bani prea multi,deci ieftin si oarecum provizoriu.

              Comentariu


              • #15
               Lipiti atunci polistirenul decorativ cu adezivul Ceresit CT85 si gata. Insa nu v-a asteptati ca sa fie o solutie optima de termoizolare.

               Comentariu

               Procesare...
               X