Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

nu o fac din placere .. crede-ma

deci este corect sa fac cum am spus mai sus: inlocuiesc parchetul masiv cu extrudat de 2-3 cm si apoi laminat peste el ?
    extrudatul mai trebuie lipit de placile de ciment cu rumegus care sunt dedesubt ? ca n-as vrea sa folosesc deloc ciment si nisip ..

Comentariu

Ce placi de ciment cu rumegus ?
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comentariu

placile din stratul suport de sub parchetul masiv
        Fișiere atașate

Comentariu

Nu arata prea bine stratul acela de suport , se macereaza cumva ? Daca da , trebuie eliminat din ecuatie si inlocuit cu OSB .
          In principiu daca suprafata de suport este plana si stabila , placile de extrudat sau folia pee nu trebuiesc lipite , se aseaza direct pe pardoseala , pe toata suprafata si apoi se monteaza parchetul laminat .
          Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comentariu

Postat în original de zstefc Vezi post
            .....deci este corect sa fac cum am spus mai sus: inlocuiesc parchetul masiv cu extrudat de 2-3 cm si apoi laminat peste el ?
            Nu faceti asa ceva. Din ce observ eu din imaginea atasata aveti ceva placi de beton, asezate pe un strat de nisip, rostuite cu ceva mortar. Cel mai bine ar fi amorsati si sa turnati o sapa autonivelanta insa deoarece va grabiti cu lucrarea puteti sa montati in ordine:
            -folie polietilena
            -placi OSB3 de 14 mm grosime
            -folie pentru parchet ori acele placi isover
            -parchet laminat.
            Daca aveti denivelari ale suprafetei placilor de beton mai mari de 0,5 cm va rog sa reveniti cu un mesaj.

Comentariu

inca nu m-am apucat de lucrare!
              saptamana viitoare trebuie sa merg sa cumpar materialele ..

as opta totusi pentru Extrudat in devafoarea OSB-ului deoarece este mai ieftin, mai usor de transportat, mai usor de aplicat datorita dimensiunilor mai mici + sistemul nuc si feder + rezistenta la o eventuala inundatie

asadar care este varianta finala pentru o economie de timp si dezordine:

1. - placile de bentonita
              2. - folie polietilena 2-3 mm, suprapuse marginile si lipite cu scotch
              3. - placi extrudat Briotherm XPS de 20 mm grosime (cred ca nu le voi lipi cu adeziv deoarece ma intarzie uscarea acestuia + mizeria creata)
              4. - placi izofloor de 6 mm (am inteles ca au o duritate mai mica si mai preiau din eventualele diferente de nivel ?)
              5. - parchet laminat 8 mm
              Ultima editare de zstefc; 03.oct.2014, 13:25.

Comentariu

mai nou mi-a spus un prieten ca exista in magazine o spuma poliuretanica cu care as putea lipi placile de extrudat ?
                sa cumpar sa le lipesc sau cheltui banii degeaba ?

Mersi anticipat pentru timpul acordat

Comentariu

• Răspuns la: Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

.....asadar care este varianta finala pentru o economie de timp si dezordine:.....
                  In cazul dumneavoastra varianta finala ar suna asa:
                  -placi de polistiren extrudat montate cu spuma poliuretanica cu expandare redusa Ceresit CM84 si fixate mecanic cu elemente de fixare tip ciuperca
                  -placi pe baza de ciment de 10 mm grosime
                  -placi izofloor
                  -parchet laminat

Comentariu

-placi pe baza de ciment de 10 mm grosime ?
                    pentru ce sunt astea ? de unde cumpar eu asa ceva .. ca n-am mai auzit de ele
                    Ultima editare de zstefc; 03.oct.2014, 21:38.

Comentariu

http://www.polistiren.pro/placi-spec...-betonyp-10-mm

Este scump dar merita.

Comentariu

de unde cumpar eu asa ceva .. ca n-am mai auzit de ele
                        Vedeti de ex. placile Aquapanel de 12.5 mm grosime

Comentariu

am fost la cumparaturi astazi in Hornbach si expertul lor m-a sfatuit sa renunt la extrudat, pentru ca in timp va face burta daca nu este cimentuit pe deasupra

asa incat am cumparat OSB de 15 mm + spuma poliuretanica cu expandare redusa pentru a putea fixa placile de OSB peste placile de bentonita

dupa cum am citit pe alte topicuri, intre placile de OSB se lasa 4-5 mm rosturi de dilatare si 8-10 mm fata de pereti
                          in aceste rosturi ma gandeam sa bag spuma ...

peste placile de OSB o sa pun folie PEE deaia ieftina de 6 mm si apoi parchetul laminat

la capitolul scule vor fi pregatit cu:
                          - circular, pendular, cutter electric, pistol spuma, dreptar de 2m si boloboc

sper sa nu am variatii mari de nivel, ca nu stiu ce voi face
                          Ultima editare de zstefc; 04.oct.2014, 14:07.

Comentariu

Domnule, sunteti inarmat cu toate, chiar si cu No How.
                            Diferentele vor fi preluate de suport.

Mult succes!
                            Urcati poze cu rezultatul.

Comentariu

.....expertul lor m-a sfatuit sa renunt la extrudat, pentru ca in timp va face burta daca nu este cimentuit pe deasupra
                              Halal expert, puteti sa puneti linistit si extrudatul deoarece nu o sa pateasca nimic. Nu as renunta asa usor la un strat izolant doar pe spusele asa zisului "expert".

sper sa nu am variatii mari de nivel, ca nu stiu ce voi face
                              Este simplu de scos nivelul fie din polistiren fie din placa OSB.

Comentariu

prima parte a proiectului meu a decurs destul de bine
                                - am scos parchetul vechi, am scos cuiele ramase in urma, am curatat terenul, apoi am dat cu amorsa de tencuieli pentru a curata suprafata de praf, apoi am lipit placile de OSB cu spuma cu expandare mica
                                pe alocuri am diferente de nivel 2 - 4 mm, pe care sper eu sa le amortizez cu folia de parchet de 6 mm
                                Fișiere atașate

Comentariu

Procesare...
                                X