Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Dupa ce asezati placile OSB3 pe suprafata nu uitati sa le fixati si mecanic de dalele de beton. Pentru fixare puteti utiliza autofiletante + dibluri ori diblui cui de 6 mm.

Comment

cate de necesara este prinderea lor ? ca sincer sa fiu nici prin cap nu mi-a trecut sa le fixez suplimentar
      am presupus ca spuma aia este suficienta pentru fixarea placilor de OSB

si as mai avea nevoie de un sfat: peste acest OSB sa pun folie de 5 mm sau placi izofloor de 6 mm pentru a scapa de diferentele de nivel ?
      adica ma gandesc ca folia aia .. fiind mai moale .. va incarca mai bine

si alta intrebare: sa bag spuma in rosturile lasate intre placi ? dar intre placi si perete ?
      Last edited by zstefc; 11 October 2014, 00:46.

Comment

Cateva observatii:
        1.Ai ales o varianta destul de slaba pentru adezivul poliuretanic
        2.Tubul si pistolul nu se tin in acea pozitie
        3.Cordoanele aplicate pe pardoseala nu sunt aplicate stralucit, exista destul zone cu goluri, cordoanele nu sunt uniforme.
        4.Aplicarea adezivului poliuretanic pe placa de OSB este facuta haotic, se putea inclina placa pentru a reusi aplicarea usoara a unor cordoane de adeziv care sa fie uniforme si continue.

Nu este nevoie de adeziv pe rosturile de dilatare lasate intre placile de OSB.
        Diferente de nivel pe stratul de OSB nu ar trebui sa existe, plaicle OSB ar fi trebuit sa fie montate in plan orozinatal.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

• Răspuns la: Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Originally posted by zstefc View Post
          cate de necesara este prinderea lor ? ca sincer sa fiu nici prin cap nu mi-a trecut sa le fixez suplimentar am presupus ca spuma aia este suficienta pentru fixarea placilor de OSB
          Este necesara fixarea mecanica a placilor OSB deoarece in timp acea spuma poliuretanica isi mai pierde din calitati. Fixarea suplimentara reduce si din posibilitatea ca placile OSB3 sa se deformeze in timp datorita conditiilor de mediu.

si as mai avea nevoie de un sfat: peste acest OSB sa pun folie de 5 mm sau placi izofloor de 6 mm pentru a scapa de diferentele de nivel ?
          Ambele variante sunt bune.

si alta intrebare: sa bag spuma in rosturile lasate intre placi ? dar intre placi si perete ?
          Puneti spuma ori silicon intre rosturi si la perete. Praful de sub placi nu va patrunde in incapere.

Comment

gata am terminat misiunea!
            nu am mai avut timp sa suplimentez prinderea placilor de OSB cu autofiletante ... si oricum nu stiu cat de bine s-ar fi fixat in placile alea ciment cu rumegus care au tendita sa crape, lucru ce l-am observat cand am scos cuiele din ele

am bagat spuma si intre placi exact pe considerentul ca nu cumva sa iasa praful si nisipul de dedesubt cand o sa alerge copilul meu prin casa
            alta spuma mai buna nu am gasit pe piata ... in fuga cu care am facut aceasta lucrare

lucrarea a iesit destul de bine, si sunt constient ca peste cativa ani voi fi nevoit sa refac suportul si ca ceea ce am facut acum este doar o solutie temporara
            sper totusi macar 5-6 ani sa ma tina lucrarea ca apoi voi scoate totul si voi turna sapa autonivelanta
            Last edited by zstefc; 12 October 2014, 09:24.

Comment

asadar poze finale si cifre finale ..
              apartament cu 3 camere, din care parchetul ocupa o suprafata de 45 mp

timp de lucru efectiv:
              - 2 zile pentru scos parchetul vechi si asezarea placilor de OSB 15 mm
              - 3 ore asezarea parchetului nou laminat

noul parchet este marca Kaindl de 8mm grosime si clasa 32, culoare stejar auriu, vad ca s-a asezat destul de bine dar astept sa vad cat de mult va lucra, mai ales ca si OSB-ul ala va mai lucra in timp

costurile finale au ajuns la 4500 lei:
              - 1300 lei OSB
              - 300 lei pentru 8 tuburi spuma + pistol de aplicare + agent de curatare
              - 2600 lei parchetul laminat cu tot cu izofloor de 6 mm, transport si montaj inclus
              - 100 lei alte chestuieli aferente (saci de rafie + panze pendular, etc)
              - 200 lei mana de lucru
              Last edited by zstefc; 12 October 2014, 09:46.

Comment

• Răspuns la: Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

cam asa arata noul parchet
                si marea noastra bucurie este ca am scapat de scartaitul enervant pe care le scotea parchetul vechi de 40 de ani din lemn masiv

multumesc pentru sfaturi si pareri
                Attached Files
                Last edited by zstefc; 12 October 2014, 09:49.

Comment

Arata bine , sa vedem dupa cat timp apar ( daca apar ) scartaieli .
                  Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comment

• Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

cam asa arata noul parchet
                    si marea noastra bucurie este ca am scapat de scartaitul enervant pe care le scotea parchetul vechi de 40 de ani din lemn masiv
                    ...adica nasol . Ati aruncat un parchet masiv valoros in sine , si care dadea si valoare casei , pt a monta un carton presat .
                    Pacat de el .
                    Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

cartonul presat cred ca se obtine tot din lemn nu?!

parchetul din lemn masiv nici cand a fost nou .. nu cred ca a aratat bine, de la o camera la alta au schimbat directia si modelul
                      placile se distantasera unele de altele, si au tot fost umplute cu amestec de lac si rumegus de la diversele raschetari
                      scartaitul era foarte deranjant, aproape peste tot unde calcam
                      adica a fost pus "la norma" cum se faceau multe chestii pe timpul comunismului

nu avea rost sa-l tinem, doar de dragul sa avem lemn masiv in casa
                      si eu apreciez lucrurile de calitate, dar ce am avut eu nu era foarte calitativ

acum sper ca noul parchet asezat pe suport de OSB sa fie rezistent
                      dupa cum am mai spus am cautat o solutie rapida si cat de cat abordabila ca pret

reconditionarea vechiul parchet m-ar fi costat 8-9000 lei, iar ca timp lucrarea ar fi durat vreo 3-4 saptamani, timp si bani de care eu nu dispun ,,, oricat mi-ar place ideea de parchet din lemn natural

locuiesc la bloc ... sunt inconjurat de betoane armate, geamuri termopane din plastic, usi imbracate in autocolant, pereti vopsiti cu vopsea "lavabila" mai mult sau mai putin toxica, asa ca parchetul din lemn masiv lacuit cu lacuri sintetice deja nu mai are nici o importanta ... cu atat mai mult cu cat nici nu arata bine si produce si zgomote deranjante

pe viitor daca o sa am bani intentionez sa-mi cumpar un teren mic la munte undeva si sa-mi fac o casa mica din lemn, in care sa-mi petrec weekendurile si concediile
                      acolo se justifica eforturile de mentine totul cat mai natural
                      Last edited by zstefc; 12 October 2014, 20:44.

Comment

• Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

cam asa arata noul parchet si marea noastra bucurie este ca am scapat de scartaitul enervant pe care le scotea parchetul vechi de 40 de ani din lemn masiv
                        Felicitari. Arata bine.

Comment

buna,am nevoie de un sfat referitor la cumpararea parchetului laminat.asa,am o casa in constructie la parter am placa de beton peste care sa pus polistiren verde de 3 cm si o sapa de 5-6 cm si eu m-am gandit sa pun o folie de aluminiu care a ramas de la izolarea tavanului de la pod peste care sa pun polistiren de 6 mm si parchet laminat,intrebarile sint daca este bine asa sau nu si cum as putea sa fac sa fie calduros dar sa incap si in bugetul de 50lei mp de parchet.se merita parchet laminat de 12mm fata de 10mm,ce firma de parchet sa cumpar si de unde la 50lei mp,multam

Comment

Parchetul laminat n o sa fie calduros niciodata , decat cu incalzire in pardoseala .
                            Si din nimicuri poti face ceva bun .

Comment

Originally posted by zolik View Post
                              ..... la parter am placa de beton peste care sa pus polistiren verde de 3 cm si o sapa de 5-6 cm si eu m-am gandit sa pun o folie de aluminiu care a ramas de la izolarea tavanului de la pod peste care sa pun polistiren de 6 mm si parchet laminat,intrebarile sint daca este bine asa sau nu si cum as putea sa fac sa fie calduros .....
                              Peste sapa monteati obligatoriu o folie de polietilena dupa care montati folia de aluminiu si polistirenul subtire. Suprafata parchetului nu o sa emane caldura ci o sa aibe caldura incaperii deci nu o sa fie o suprafata rece ca cea cu gresie.

Comment

buna,va rog un ajutor in alegerea firmei producatoare a parchetului dintre;kronotex,egger,classen,woodsteps as dori un clasament cu ele,si cum ma afecteaza grosimea de exemplu de ce de 8 sau 12.as vrea sa pun in living de 10 sau 12 si la etaj in dormitoare de 8 este bine asa? izolatorul va fi din polistiren de 6mm si la parter si la etaj.multam

Comment

Working...
                                X