Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Am ajuns la capitolul "montare parchet" si am si eu cateva intrebari: La montarea parchetului laminat cu adeziv este necesara folosirea chingii? Dupa montare se poate lasa canapeaua pe parchet (inainte de trecerea celor 24 ore)? Daca parchetul sta in casa de ceva vreme (la temperatura camerei) mai este necesara intinderea pe suprafata pe care se va monta inainte de montare?
Parchetul laminat nu se lipeste de stratul suport. Adezivul se foloseste numai pentru imbinarea placilor intre ele.
Nu inteleg la ce foloseste chinga in procedura de montaj.
Puteti aseza pe parchet orice doriti dvs. dupa montaj.
In situatia descrisa puteti face montajul direct din pachete.
Adezivul se foloseste doar pt lipirea placilor intre ele - m-am exprimat incorect. Stiam ca pentru o mai buna imbinare a placilor se foloseste chinga pentru o forta de apasare mai mare.
Inca ceva ... cand spun chinga ma refer la cea din kitul de montare pentru parchet. Va rog frumos, sa-mi punctati pasii ce trebuie urmati in montarea parchetului; pt a fi la curent cu procedura ce trebuie urmata.
Ne-am hotarat sa inlocuim parchetul existent din apartament cu parchet lamelat.Stiu ca exista parchet pentru trafic usor, mediu si intens.
Doresc un sfat referitor la parchetul pe care vrem sa-l montam pe hol, pentruca sunt mai multe pareri, unii spun ca e necesar parchet pentru trafic intens, altii pentru trafic mediu.
Care parchet ar fi mai bun d.p.v.calitativ? sunt foarte multe oferte .
Ma poate ajuta cineva?
Am o mica problema cu sapa , cel putin asa cred. Am turnat intr-o camera, la o casa noua peste cimentul din camera (turnat cu 2 ani in urma), sapa autonivelanta. Am folosit o solutie de la alta firma (amorsa+sapa) cu rezultat destul de bun. Nu am un comparativ cu cea oferita de Bautechnik insa sunt multumit. Dupa ce am turnat sapa, la 72 de ore am pus parchetul laminat, aici am urmat toate regulile de postare ca sa zic asa (strat folie hidroizolanta+strat termo+fono izolant) si apoi parchetul. Ce sa zic sunt foarte multumit sau mai bine zis eram. Dupa ce am pus parchetul repede hai sa bagam si mobila, zis si facut eram cu camera gata. Am lasat camera la incalzit vreo 2 zile, electric (dupa cum v-am spus e casa noua, perfect izolata termic geamuri si usi exterioare termopan, in interior usi de lemn normale), dupa ce am facut 21-22 grade constant (chiar in saptamana mare inainte de Pasti), ne-am mutat in camera. Dupa vreo doua nopti am vrut sa facem curat si am desoperit in toate colturile camerei si pe sub mobila condens, doar pe parchet si in locurile unde nu a ajuns caldura. Am urmarit apoi umiditatea din camera si am descoperit ca de seara pana dimineata aveam o crestere a acesteia de la 60 % pana de aproape 80%. Atunci am tras ingrozitoarea concluzie ca umiditatea respectiva nu poate veni decat de la sapa autonivelanta (aceasta probabil nu s-a uscat in total desi pe instructiunile de utilizare spuneau ca in 12 ore devine utilizabila traficului). Suntem ingroziti pentru ca nu stim ce efect va avea asupra parchetului toata aceasta umezeala, de aceea am renuntat sa mai locuim in camera, am ridicat toata mobila pe caramizisi tinem sub monitorizare tot timpul camera. In timpul zilei tinem geamul deschis si usa la camera deschisa pentru aerisire, umiditatea scazand pana sub 50% iar dimineata cand deschidem geamurile si usa deja este 70%. Uni prieteni mi-au spus ca este ceva normal cand ai geamuri termopan insa nu ma multumit raspunsul, inca ceva de cateva zile nu am mai gasit deloc condens pe parchet, sa fi fost doar din cauza ca nu se uscase complet sapa Va rugam daca are cineva vreo idee sau daca a patit cineva la fel ce solutii au folosit. Va multumim.
din cite stiu eu , avantajul sapei autonivelante este ca ofera o buna planeitate dar totodata este si foarte subtire. deci nu cred ca a retinut atit de multa apa incit sa provoace acest condens,iar perioada de priza este destul de scurta.deci cred ca nu ai de ce sa te alarmezi, iar daca atunci cind ai montat parchetul ai lasat perimetral pe linga perete un rost de dilatatie(intre parchet si perete)acest lucru va permite o dilatare a parchetului fara sa iti apara umflari in parchet.
Stimate d-le Nego,
Din relatarea dvs. nu rezulta cam ce grosime are sapa pe care ati folosit-o
Daca ea a fost mai groasa de 1 cm. iar camera o avea vreo 15 mp., cred ca s-au folosit la preparare 20-30 de litri de apa. Sapa devine circulabila dupa 72 de ore dar apa nelegata chimic se va evapora in mult mai mult timp. In concluzie cred ca trebuiau lasate circa 2 saptamini inainte de montarea parchetului. Ca si vizitatorul anterior nu cred ca puteti avea probleme cu parchetul. Continuati sa aerisiti bine camera respectiva.
Am reconsolidat o casa cu etaj, iar pentru camerele de sus nu am turnat sapa. Podeaua a fost facuta din scanduri groase fixate pe cativa dulapi de lemn. Intrebarea ar fi in primul rand daca se practica asa ceva si daca este rezistenta (tatal meu a optat pentru varinta aceasta).
A doua intrebare este daca se poate monta un parchet melaminat cu click, si care sunt operatiunile premergatoare montarii.
Stimate d-le Adrian Diaconescu,
Nu am inteles foarte clar din intrebare care este structura de rezistenta a planseului dintre parter si etaj. As dori sa clarificam si niste termeni de constructii; dulapul de lemn este o scindura cu grosimea de 4,8 cm si latime minim de 25cm. In mod obisnuit planseele se fac cu grinzi de lemn, nu cu dulapi.
Parchetul laminat se poate monta atit pe lemn cit si pe sapa. Sapa in sine nu este un element de rezistenta, rolul ei fiind acela de a plana suprafete sau de a egaliza diverse niveluri apropiate.
Comentariu