Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Atunci trebuie sa faceti cateva precizari necesare :
-la ce nivel se gaseste pardoseala existenta fata de terenul din exterior ?
-pereti exteriori din ce material sunt ?
scuze pt intarziere...nivelul este cu 10 cm deasupra fata de exteriorsi pereti sunt din chirpic dar am observat ca nu exista urme de umezeala jos
va multumesc!!!
Este necesar sa faceti o investitie mai costisitoare pentru refacerea pardoselii.
Pentru o pardoseala de calitate sunt necesare urmatoarele straturi:
-hidroizolatie cu membrana bituminoasa autoadeziva Ceresit BT21
-beton (sapa) armat cu plasa sudata de 4-5 mm 8-10 cm grosime
-folie PE (folie polietilena)
-strat de rupere a capilaritati din pietris 16-32 bine compactat 10-15 cm grosime.
Total = aprox.18-25cm.
Peste stratul de hidroizolatie se poate apoi monta rigle de lemn + placi de OSB3 + parchet. Intre riglele de lemn se pune vata de sticla cu rol de termoizolare si de reducere a zgomotului de impact.
Pardoseala pe care se monteaza parchetul laminat trebuie sa fie rigida, neteda si uscata. Parchetul laminat este foarte sensibil la umezeala. Linoleumul poate pastra umezeala, sa formeze mucegai sau chiar sa lucreze, sa se deformeze la imbinari. Sfatul meu este sa scoateti linoleumul; asigurati suprafata neteda cu sapa autonivelanta daca este necesar - asteptati sa fie bine uscata. Pentru izolare fonica se poate folosi un strat PFL sau textil gen pasla; in cazul umezelii se aplica o folie PVC sub parchet. Depozitati timp de 2 zile parchetul (inainte de montaj) in spatiul de lucru. Temperatura de montaj sub 25 grade celsius.
VA ROG SA-MI INDICATI CE TIP DE PARCHET SA-MI PUN INTR-UN APARTAMENT DE APROX. 100 MP CU URMATOARELE PRETENTII:
1.SA NU SE "LASE"
2.SA NU "SUNE" CAND CALCI CU TOCURI
3.PANA LA 1.000.000 LEI/MP
AM GASIT IN CLUJ-NAPOCA URMATOARELE TIPURI:
HDF;HDP;TRIPLISTARTIFICAT;LEMN MASIV
Lemn masiv calculeaza asa pt. Cluj minim 55 Ron m/p materiale+manopera +pretul parchetului(de la 40 ron m/p fag) (iar stejar incepand cu 70 Ron m/p)!!! Ma refer la manopera cu materiale de calitate si manopera de calitate..........Iar materialele includ: primer,adeziv,chit,grund(1 strat),lac(2straturi),trafalet lac,diluant,abrazivi Eu ti-am dat preturi orientative sa stii in ce "te bagi"!
ca si parchet va recomand( desi nu am legatura cu ei) sa luati de la metro(doar acolo am vazut) un tip de parchet de 12mm. are placa mult mai mica dar este mult mai bine facuta, complet alta calitate, are marginile placii putin adancite astfel incat ramane un santulet dupa montare, cu toate astea santuletul ala iti garanteaza ca de acolo nu se va rupe nici o bucatica de material, asa cum am patit eu cu parchetul normal de 7mm.
.
Observ ca in pozele dvs nu este un parchet de dimensiuni chiar mici. In Metro eu am vazut un tip de parchet care mi s-a parut mai mic (ca nuate erau cires, alun, bambus deschis, bambus inchis) si era aprox 40-50ron/mp (80-90ron/pachet). Despre acesta vorbiti? Mie mi-a ramas gandul la acesta de care de vorbesc. Stiti cumva in ce clasa se incadreaza? Vreau sa il montez pe holuri.
Multumesc!
Comentariu