Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Indiferent de tipul parchetului ales trebuie inlaturat pardoseala de linoleum inainte de montarea parchetului.

  Puteti opta pentru un parchet triplustratificat din lemn de fag, stejar, paltin, frasin sau cires, rezistent la uzura pentru un trafic casnic mediu sau intens.

  Sau o varianta mai ieftina ar fi parchetul laminat 8mm HDF, recomandat a fi folosit in spatiile cu trafic intens casnic.

  Comentariu


  • Linoleumul este bine sa-l scoateti. Eu am optat pentru un parchet de 12,3 mm pus pe placi de polistiren de 6 mm (firma, daca nu ma insel, este Arbiton). Atentie la inaltimea la care ajungeti: 12,3 + 6 = 18,3.

   Comentariu


   • reconditionare parchet masiv fag

    Buna ziua in primul rand. Ash dori sa renovez ap. in care locuiesc. In sufragerie si dormitor am parchet masiv de fag, de dimensiuni mari. Parchetul este f bun, in schimb este o culoare deschisa. As dori sa ii schimb culoarea intr-o nuanta mai inchisa pt a crea iluzia de spatiu. De aseamenea as dori sa comand cativa mp de parchet pt a pune si in balcon ( desfiintez peretele dintre living si balcon ), urmand sa izolez balconul( poliester extrudat+ sapa ciment ). Cam care ar fi pasii de urmat in realizarea aceste operatiuni cat mai detaliat. As dori sa dau parchetului un aspect lucios, care sa reflecte lumina si nu ma deranjeaza sa cheltui ceva extra. Va multumesc anticipat.

    Comentariu


    • Doriti detalii pentru termoizolarea pardoselii din balcon ?

     Cu ce este finisat pardoseala din balcon acuma ?

     Ce diferenta de nivel exista, in momentul de fata, intre nivelul finisajului din balcon si nivelul parchetului montat in living ?

     Comentariu


     • Balconul nu are finisaj de nici un fel, este doar placa din constructie, si nu am masurat diferenta de nivel pentru ca am cumparat apartamentul recent, si urmeaza sa se termine habitatia cam dupa Pasti, dar am o banuiala la vreo 10 cm;am sa revin cu date exacte. Mentionez ca am sa inchid in tamplarie aluminiu balconul, deci prima parte in obtinerea unei izolatii cat mai eficiente ar fi indeplinita. De aseamenea as dori sa folosesc baitzuri de mai multe culori, cam 3 la numar, si folosind un sablon sa lucrez la fiecare lamela separat.

      Comentariu


      • Va asteptam cu precizarile necesare.

       Parapetul balconului trebuie termoizolat. Ce grosime si din ce material este ?

       Comentariu


       • raschetare parchet stejar

        Salutare!
        Voi fi nevoit cat de curand sa raschetez si apoi sa paluxez cam 80 mp parchet stejar masiv intr-un apartament. Cam care ar fi pasii ce trebuie urmati in aceasta operatie (materiale, etc)....credeti ca as putea sa ma descurc singur sau mai bine nu ma mai gandesc? Apartamentul are nevoie si de zugraveala...pot sa ma ocup intai de parchet si apoi zugraveala sau e tocmai invers?
        Multumesc f. mult!

        Comentariu


        • parchet baituit

         Buna ziua. Un parchetar mi-a montat de curand parchet de stejar calitatea A intr-o casa (155 mp), l-a baituit maro inchis (2 straturi) dar dupa prima mana de lac au aparut mari pete verzui si parchetul s-a crapat in unele locuri. Baitul si lacul au fost aplicate cu trafaletele! Nu sunt sigura ca parchetarul a procedat corect. Va rog sa-mi spuneti de la A la Z ce trebuie facut pentru a iesi bine. Am de gand sa-l raschetez inca o data si sa o iau de la capat dar nu sunt sigura cum: cu ce se da baitul, la ce interval se aplica a doilea strat, cand se aplica lacul, la ce interval se dau celelate straturi de lac etc.

         Comentariu


         • Re: raschetare parchet stejar

          Postat în original de dungatu
          Salutare!
          Voi fi nevoit cat de curand sa raschetez si apoi sa paluxez cam 80 mp parchet stejar masiv intr-un apartament. Cam care ar fi pasii ce trebuie urmati in aceasta operatie (materiale, etc)....credeti ca as putea sa ma descurc singur sau mai bine nu ma mai gandesc? Apartamentul are nevoie si de zugraveala...pot sa ma ocup intai de parchet si apoi zugraveala sau e tocmai invers?
          Multumesc f. mult!
          Apelati la o firma sau persoana specializata in reconditionarea parchetului.
          Pasi necesari pentru obtinerea unui parchet finisat de calitate gasiti pe forum aici si aici .

          Prima data zugraviti peretii dupa care reconditionati tapetul.

          Comentariu


          • O prima problema ar putea fi faptul ca baitul nu a fost compatibil cu chitul,alta faprul ca poate nu a slefuit chitul cu masina,a treia poate lacul nu a fost compatibil cu baitul........ apeleaza la cineva calificat sa nu o dai in bara iar , plata o faci doar la terminarea lucrarii

           Comentariu


           • parchet laminat, detalii montaj si taiere curba

            Salut,
            Voi monta curand laminat de 8mm dublu click si am cateva detalii de montaj pe care deoresc sa le lamuresc, daca ma poate ajuta cineva

            1. Am de taiat o curba cu raza de aprox 60cm (un sfert de cerc) pentru o imbinare cu gresia din bucatarie. Forma gresiei e convexa iar parchetul va completa cu o taietura concava.
            As vrea cateva sfaturi, cu ce sa tai (pendular?), daca sa pun ceva intre gresie si parchet (un chit sau poate vre-o lamela metalica pentru estetica), etc
            Ar fi util sa lipesc sau sa prind in vre-un fel placile din aceasta zona de folie si/sau de sapa, ca sa evit scoaterea lor accidentala (fiind o zona de trafic).

            2. Doresc sa pun parchetul continuu in toata casa (hol, 2 dormitoare si jumatate de bucatarie). Nu depaseste dimensiunea sugerata de 8x12m (aprox) si as vrea sa stiu cum trebuie sa rezolv diferentele de paralelism dintre pereti.
            Fata de axa holului (oarecum centrala), peretii de la dormitoare au cam o diferenta de 3-4 centimetri la extremitati, si daca incep din coltul (stang) cu parchetul, cand ajung pe peretele opus voi pica oarecum diagonal. Cum se "mint" aceste diferente?

            3. Am vazut in tutorialele video, ca exista situatii in care trebuie taiata putin buza de imbinare si lipita cu lipici. Unde exact trebuie sa procedez asa si de ce? Ce lipic sa cumpar?

            Va multumesc.

            Comentariu


            • Pentru taierea pe zona curba folosesti cu un pendular asa cum ai presupus.

             Intre parchet si ceramica utilizezi profile de trecere (flexibile) pe care le gasesti in mai multe variante de materiale. Detalii profile.
             Un exemplu este in foto.
             Fișiere atașate
             VYS Blog - 100 % D I Y
             Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

             Comentariu


             • 1. Placile de parchet laminat nu se lipesc in nici un caz de pardoseala. Pentru treceri folosit profile de trecere din diferite materiale.

              2. Se deseneaza conturul peretelui pe primul rand de panouri si se decupeaza.

              3. Adeziv "Moment Parket & Laminates".

              Comentariu


              • Montarea parchetului laminat

               Buna ziua as avea si eu o rugaminte si anume care sunt pasii ca trebuiesc urmati in montarea parchetului laminta pe o suprafata plana si cum se aseaza ( perpendicula cu fereastra sau pe directia opusa )
               Va multumesc
               Cosmin

               Comentariu


               • Parchetul laminat se monteaza de preferinta pe perpendicular pe fereastra.

                Daca suportul este din sapa/beton se monteaza prima data o folie de polietilena (folie PE), paralel cu fereastra, cu marginile suprapuse cel putin 10-12 cm. Suprapunerile se lipesc cu banda autoadeziva.

                Peste folia PE se aseaza folie de parchet (folie PEE) sau placi din polistiren extrudat de 3-6 mm pe directia de montaj al parchetului.

                Pe forum aveti un ghid video pentru montarea parchetului laminat.

                Comentariu

                Procesare...
                X