Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Parchet laminat silent step?

Intr-unul din dormitoare am pus deja parchet laminat de 8 mm - este cumplit de zgomotos. Sincer, ma mir ca pana acum n-am auzit pe nimeni vorbind despre acest dezavantaj ENORM al acestui tip de parchet.

In camera aceea am inceput sa umblu tiptil, ca un hot in propria casa...
    A trebuit sa-i dau interdectie cainelui meu sa mai intre acolo, pentru ca, desi are numai 11-12 kg, gherutzele lui, desi taiate cat se poate de scurt, fac un zgomot cumplilt, ca de zaruri grele aruncate pe o tabla de sah - spre disperarea mea cat si a vecinilor de dedesubt. Pentru cine iubeste animalele, ar trebui sa inteleaga ce senzatie am cand imi aud cainele scancind pe hol, dand cu labutza in usa inchisa, rugandu-ma sa-l las sa intre ca sa doarma langa patul meu...

Un al doilea dormitor este gata renovat si asteapta sa fie parchetat. Cum nu imi permit parchet masiv, ma gandesc sa pun tot parchet laminat de 8 mm, dar varianta silent step.

Intrebarea este: parchetul laminat silent step chiar este mai silentios decat cel standard?
    Precizez ca ma preocupa atat confortul meu fonic, cat si al vecinilor de dedesubt.

Am gasit AICI specificatiile tehnice pt parchetul silent step de la kaindl, dar nu ma pricep sa le interpretez - ma poate ajuta cineva?

Comentariu

• Nu ati mentionat daca sub parchetul laminat ati montat folie PEE (folie parchet) sau polistiren extrudat de 3-6 mm grosime ?

Comentariu

• PARCHET

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pentru realizarea unei suprafete plane, in vederea montarii parchetului laminat, poate fi turnata SAPA AUTONIVELANTA peste un parchet clasic destul de deteriorat si cu unele denivelari. Unii mesteri mi-au spus ca e posibil, altii ca nu e bine, asa ca momentan sunt in ceata si nu stiu ce sa mai cred. VA rog, astept niste raspunsuri sau sfaturi competente. MULTUMESC.

Comentariu

• Demontati parchetul existent deoarece in timp se poate forma sub parchet umezeala si lemnul poate putrezi.

Comentariu

• parchet laminat

vreau sa stiu daca exista o anumita inclinatie a pardoselei(beton)pot sa montez parchetul laminat fara a mai turna sapa de nivelare?!.vreu sa pun polistiren extrudat de 3 mm.astept raspunsuri si pareri.

Comentariu

• Planseul poate sa aibe o inclinatie constanta dar sa nu aibe denivelari mai mari de 3-5 mm/1m

Comentariu

• Postat în original de MaistrulMax
                Planseul poate sa aibe o inclinatie constanta dar sa nu aibe denivelari mai mari de 3-5 mm/1m
                multumesc mult pt.informatie!

Comentariu

• parchet melaminat de calitate

Va rog sa-mi spuneti care este parchetul melaminat in care pot sa am incredere dpdv al urmatoarelor "elemente":
                  1. sa fie rezistent,
                  2. sa nu sa zgarie usor,
                  3. sa asigure (cat se poate) o termoizolare buna (locuiesc la parter) - si ce materiale mai folosesc sub el?,
                  4. ...pret aprox.
                  Multumesc

Comentariu

• Din pacate nu exista parchet laminat care sa nu se zgarie.

Calitatea ce trebuie sa o urmariti este caracterizata de urmatoarele caracteristici:
                    * clase de utilizare 33, 32 sau 31
                    * rezistenta la uzura AC5, AC4 sau AC3
                    * grosimea 12mm pana la 6mm

Calitatea superioara o reprezinta indicativele superioare, corespunzatoare utilizarii in spatii comerciale. Evident sipretul evolueaza corespunzator de la circa 20 lei/mp pentru calitatea inferioara pana undeva la 100 lei/mp calitatea superioara.

Parchetul poate fi montat pe o larga diversitate de folii si placi specifice acestuia (ex. folie PEE, placi de polistiren extrudat cu grosimi de la 2 mm pana la 6 mm, placi ce contin pasla).
                    Puteti opta pentru placile de polistiren extrudat (au culoarea verde).

In afara acestui strat izolator si cu rol de preluare a eventualelor mici denivelari ale stratului suport mai este necesara aplicarea, ca prim strat a unei folii PE.

Comentariu

• Parchet laminat. pe hol

Spuneti-mi si mie va rog.. cum este indicat sa ince a imi pune parchetul pe HOL ? vertical sau orizolntal? Si..... este indicat sa pun parchet laminat in bucatarie ?
                      Fișiere atașate

Comentariu

• Montare parchet.

De regula se monteaza ca la intrarea pe usa sa se vada fibra in lungime.

Comentariu

• Montarea parchetului se face perpendicular pe sursa principala de lumina (fereastra).

Comentariu

• .....

Este indicat sa pun in bucatarie parchet laminat? sau e de preferabil gresia?

Comentariu

• Gresia este o suprafata rece practic etansa la apa pe cand parchetul este o suprafata clada dar cu o rezistenta slaba la apa.

Se poate monta in bucatarie un parchet laminat de trafic greu sau un parchet laminat pentru bucatarii.

Comentariu

• Etapele montatii parchet laminat.

Va rog dati-mi toate etapele de a monta parchet la minat si sculele necesare pentru oimbinare a placilor cat mai perfecta.

Multumesc.

Comentariu

Procesare...
                                X