Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Directia de montaj poate influenta din punct de vedere estetic ... se vad altfel imbinarile

Te grabesti asa rau? Lasa-l sa respire putin aer din locuinta ta.

Folia PEE este inutila daca ai luat placile verzi.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comentariu

• nu ma grabesc, dar ma contraziceam cu cineva care spunea ca nu are importanta daca il las sa "respire" sau nu. camera arata ca in fig. de mai jos, deci cum este mai bine sa montez parchetu, ca in fig 1 sau ca in fig 2.? (tinand cont de lumina si de eventualele taieturi din zonele A si B)

Comentariu

• fig 1
        Fișiere atașate

Comentariu

• fig 2
          Fișiere atașate

Comentariu

• fig 1

Comentariu

• TOT 1
              VYS Blog - 100 % D I Y
              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comentariu

• Postat în original de cristiano
                am luat placi de polistiren extrudat de 6 mm (are ceva daca mai pun si folia aia de 2 mm?). pana la urma cred ca o sa prind plinta cu suruburi (e mai sigur). si inca ceva care e faza cu montarea parchetului perpendicular pe sursa de principala lumina si cat e de important ca parchetu sa stea in camera unde va fi montat 24-48h?
                Este important sa tineti parchetul laminat in incapere inainte de montare 24-48 ore pentru aclimatizare.

Parchetul laminat se monteaza cu lamelele perpendicular pe directia principala de lumina, in cazul dumneavoastra fig.1

Comentariu

• plinta

va multumesc pt promptitudine! mai am insa o intrebare: ce variante sunt pt mascarea marginii parchetului si a capetelor plintei in dreptul tocului usii?
                  Fișiere atașate

Comentariu

• Re: plinta

Postat în original de cristiano
                    va multumesc pt promptitudine! mai am insa o intrebare: ce variante sunt pt mascarea marginii parchetului si a capetelor plintei in dreptul tocului usii?

http://www.dural.de/en/products/prof...en-floors.html

Comentariu

• Deobicei in zona usii se utilizeaza un prag care sa mascheze marginea parchetului (detaliul din schita).

Daca doriti sa mascati marginea parchetului puteti adapta un profil existent in comert.
                      Fișiere atașate

Comentariu

• multumesc pt ajutorul acordat!
                        o ultima nelamurire ar fi in legatura cu izolatia. fiind o casa mai veche poadeaua a fost de pamant, iar eu am turnat sapa de beton de 10 cm. odata cu parchetu mi-au dat si folie alba de 2 mm, dar am cumparat si placi de polistiren extrudat de 6mm. am vazut pe forum ca se mai spune ceva si de folie de plastic. intrebarea mea este ce pun sub parchet.

Comentariu

... intrebarea mea este ce pun sub parchet.
                          Cateva ideei practice veti afla in filmul de mai jos:
                          http://www.bauhaus.info/interaktiv/b...gen/index.html
                          Succes!

Comentariu

multumesc pt ajutorul acordat!
                            o ultima nelamurire ar fi in legatura cu izolatia. fiind o casa mai veche poadeaua a fost de pamant, iar eu am turnat sapa de beton de 10 cm. odata cu parchetu mi-au dat si folie alba de 2 mm, dar am cumparat si placi de polistiren extrudat de 6mm. am vazut pe forum ca se mai spune ceva si de folie de plastic. intrebarea mea este ce pun sub parchet.
                            Pe suprafete minerale (beton, sapa etc.) parchetul se monteaza prin:
                            -folie PE (folie polietilena)
                            -folie PEE (folie parchet) sau placi polistiren extrudat subtire, de 3-6 mm grosime.

Comentariu

• mersi foarte mult! imi va fi de mare ajutor.

Comentariu

• Cu placere si asteptam foto cu etapele montarii parchetului laminat de catre dumneavoastra.

Comentariu

Procesare...
                                X