Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Montati parchetul laminat pe un strat din folie PEE (folie parchet) daca doriti sa reduceti zgomotul de impact.

  Comentariu


  • domnule laminatul este o paedosea flotanta deci este normal sa sune a gol sau sa miste!!! Daca vrei sa scapi de aceste"sunete sau goluri" trebuie sa montati o pardosea fixa prin lipire sau prindere in cuie.

   Comentariu


   • combinatie culori parchet laminat

    ce parere aveti,din parchet laminat pot face ceva asemanator unui covor (un dreptungi in mijlocul camerei),de alta culoare decat restul parchetului ?
    daca da,cum ?

    Comentariu


    • Chiar un dreptunghi perfect nu vad cum poti face fara sa ai doua laturi cu profil de trecere (zonele marcate cu rosu stanga -dreapta).

     Daca nu sunt agreate profilele atunci poti duce laturile dreptunghiului pana in capete.
     Fișiere atașate
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • Postat în original de expertparchet
      domnule laminatul este o paedosea flotanta deci este normal sa sune a gol sau sa miste!!! Daca vrei sa scapi de aceste"sunete sau goluri" trebuie sa montati o pardosea fixa prin lipire sau prindere in cuie.
      Nu cred. Sunetul acela, de "gol" se datoreste materialului din care este facuta pardoseala, si nu tipului de imbinare. Laminatul care suna a gol, practic nu are strop de lemn in el; de aici si diferenta. Sau are un start de lemn de ordinul sub-milimetric (o fi asta un cuvint?!?) care, de asemeni, nu ajuta.
      Nici straturi succesive de izolatie sau alte trucuri nu schimba frecventa sunetului ci numai intensitatea lui.

      Numai bine,
      DIY

      Comentariu


      • nu cred ca aveti alta optiune dat fiind faptul ca aveti pardoseala radianta. Din pacate!
       Eu tot mestec la problema asta de citeva luni si incet incet am inceput sa elimin zonele de parchet sin casa in constructie. Evident ca gresia e de 3-4 ori mai scumpa decit laminatul, dar acuma ai tot felul de optiuni daca simtul estetic suporta.
       De exemplu studiez posibilitatea unei gresii inguste si lungi care se poate monta in spic exact ca si parchetul. Sau evident alte modele.
       Nu contest ca exista zone in care nu as renunta la parchet(daca ala laminat se poate numi asa, nu cred). De exemplu in dormitoare.
       Cel mai bine sta laminatul pe placile subtiri de 3 sau 6 mm de extrudat. Dar nu iti permiti asa ceva la pardoseala radianta.
       Nu se recomanda in nici un caz lipirea lui de sapa.

       Pe de alta parte daca ai opta pentru un parchet de lemn masiv sau triplustratificat (insa numai in zonele fara pard. radianta) ai ajunge la acelasi pret ca si o gresie de calitate medie.

       Comentariu


       • Aclimatizare parchet laminat

        Am citit in cateva posturi , ca se recomanda sa lasi parchetul laminat , despachetat cca 24/48 h la temperatura camerei . Problema mea este ca nu stiu la care temperatura este necesar sa l las . La mine in casa sunt cca 0 grade ( neincalzita fiind in lipsa mea ) si cca 20 grade cand ajung eu si incalzesc , local unul sau doua dormitoare . Normal , cand ma voi apuca de montat parchetul vor fi 20 grade , iar dupa 1-2 zile va fi iarasi neincalzit deci spre zero grade .
        Intrebarea mea este : la ce temperatura las pachetul 1/2 zile ? La zero grade sau 20 grade .

        Comentariu


        • Nu stiu de ce ai aceasta situatie insa nu este deloc sanatos pentru o locuinta sa ai variatiile astea mari de temperatura.

         Recomandarea pentru aclimatizarea parchetului vin in primul rand de la producator. Totodata, acelasi producator recomanda o temperatura de minim 16 grade C pentru executarea lucrarilor.

         Concluzia e clara!
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comentariu


         • E vorba de o cabana de munte , unde nu merg decat in weekend , cand fac incalzire locala cu calorifer electric .
          E clar ca in momentul inceperii aplicarii parchetului vor fi cca 20 grade , in camera . Aclimatizarea parchetului la ce temperatura o fac ? La 0-4 grade temperatura care este de obicei in casa sau la cele 20 grade , care vor fi in casa ptr cateva zile in care voi face lucrarea ?

          Comentariu


          • O conditie importanta pentru montarea si mentinerea calitatii parchetului laminat pe o perioada lunga este o temperatura ambinentala de cca. 20 grade C si o umiditate relativa de 50-70 %.

           Depozitarea pachetelor, nedesfacute, de parchet laminat se face cu cel putin 48 ore inainte de montare in conditiile de mediu in care vor sta la aplicare.

           Comentariu


           • Am inteles , mersi de raspuns .

            Comentariu


            • Ar fi recomandat sa faci montajul pe un suport de lemn si rosturi dilatare minim 10-15mm. Daca tot este cabana de ce nu ai ales dusumea de rasinoase montata pe grinzi in cuie?

             Comentariu


             • Buna intrebarea , referitoare la dusumea de lemn . Lucrez de vreo 2-3 ani la respectiva cabana . Initial am gandit , ca mansarda sa fie din lemn , adica ceva specific zonei montane si chiar o locatie ecologica . asa ca e facuta din profile de lemn ( 120x120 mm ) si pe exterior are scandura de lemn . Nu va povestesc ca a fost nevoie sa termoizolez tot exteriorul cu polistiren expandat , ptr ca intre scandurile de lemn ( care s au uscat ) bagai mana . Si tot asa , diverse probleme , inclusiv aparatia cariilor , cu care de altfel am luptat vreo 3 luni . Sunt satul de peroblemele pe care le ofera lemnul ( autohton ) .
              Montajul laminatului se v a efectua pe un suport de OSB 3 /22 mm si voi lasa spatiul de 10-15 mm pe exterior .

              Comentariu


              • Suport parchet laminat

               Salutare !

               Am achizitionat pt 2 camere parchet laminat 2click de 12 mm - model cu placa mare ( de 1,2m).
               Shapa nu este perfect dreapta (bloc din '81 ) si de aceea m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa pun in locul foliei la sul placi de izolatie din polistiren extrudat de 3mm, pentru a mai prelua din neregularitatile sapei.

               Acum intrebarea este : mai are rost sa montez si folia aceea de plastic sau pun placile de polistiren direct pe shapa de beton peste care a fost pus linoleumul comunist ?
               De asemenea trebuie tratata in prealabil cu vreo amorsa suprafata shapei ?

               Multumesc !

               Comentariu


               • Parerea mea este ca este necesara pentru siguranta insa daca sub tine este un spatiui incalzit si nu sutn probleme de umiditate atunci poti renunta la folia PE.

                Eu unul, fiind la etajul 4, nu am mai pus folia PE ci doar placile de extrudat de 3mm peste sapa existenta.
                Deocamdata este OK.
                VYS Blog - 100 % D I Y
                Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

                Comentariu

                Procesare...
                X