Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Daca montati placile de polistiren extrudat prin lipire si cu rosturi minime, eventual "chituite" cu spuma poliuretanica, nu mai este necesar sa puneti si folie de polietilena.

  Pentru a asigura si o termoizolare minima la nivelul pardoselii puteti sa montati un strat mai gros de polistiren extrudat.

  Comment


  • Pai tocmai deasta intreb , ca as vrea sa mentin un nivel cat se poate de scazut al grosimii finale a pardoselii ca sa fiu la acelasi nivel cu gresia de pe hol.

   Nu ajunge 1,5 cm ( 1,2 cm parchet + 3 mm placa izolatoare) pentru izolare termica si fonica si pentru a nu avea probleme cu planeitatea suprafetei ?

   Mentionez ca nu stau la parter sau ultimul nivel iar apartamentul de dedesubt este normal din toate puncetele de vedere ( incalzit,etc)

   PS : De ce trebuiesc lipite placile de polistiren de sapa ? Nu merge sa se monteze parchetul direct pe ele asezate nelipite ?

   Comment


   • Parerea mea este ca nu vei putea scapa de acele denivelari ale sapei.
    Acolo unde va exista o denivelare in minus, la pasirea pe parchet o sa simti cum se lasa parchetul.

    Cat despre lipire sau chituire, mai bine nu.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comment


    • Originally posted by scooby
     De ce trebuiesc lipite placile de polistiren de sapa ? Nu merge sa se monteze parchetul direct pe ele asezate nelipite ?
     Ati mentionat ca aveti denivelari ale suprafetei. Prin montarea placilor de polistiren extrudat cu adezivul specific se poate incerca indreptarea denivelarilor de planeitate.

     Comment


     • Originally posted by VYS
      Parerea mea este ca nu vei putea scapa de acele denivelari ale sapei.
      Acolo unde va exista o denivelare in minus, la pasirea pe parchet o sa simti cum se lasa parchetul.

      Cat despre lipire sau chituire, mai bine nu.
      Ce se poate intampla in acest caz,in care se simte la pasire denivelarea? Se poate deteriora parchetul? Intreb pentru ca si eu,dupa ce am montat parchetul in camera copilului,n-am reusit sa scap de o mica denivelare care se simte acum.Precizez ca am folosit folie cu aluminiu de 5mm grosime.
      LARGO AL FACTOTUM

      Comment


      • In timp, datorita uzurii imbinarii tip click, poate sa apara un joc la lamele de parchet sau chiar se pot desprinde lamelele din imbinare.

       Comment


       • am si eu o nedumerire. peste tot unde se explica procedura de montaj a parchetului laminat se spune ca trebuie lasat 12-15mm distanta fata de pereti. ba mai mult nu se poate monta parchet laminat continuu pe suprafete cu lungimi/latimi mai mari de 8m. la fiecare 8m trebuie pusa stinghie de trecere care sub ea ascude un alt asemenea interstitiu.
        pentru ce trebuie lasate intersitiile astea? dece nu se poate pune parchetul direct langa pereti? oricum peretii fiind adesea neregulati parchetul oricum nu ar putea nicidecum perfect lipt de perete.
        de ce trebuie lasate spatiile alea?

        Comment


        • Pentru o posibila dilatare a acestuia.
         Este exagerat sa lasi un rost de 15 cm pentru ca la urma nu o sa ai cum sa acoperi acest rost cu plinta.
         Eu nu as depasi 10mm, ba chiar undeva la 5-8mm.
         VYS Blog - 100 % D I Y
         Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

         Comment


         • Parchetul laminat are un coeficient de dilatare destul de mare datorat materialului lemnos din care se confectioneaza.

          Montarea fara rosturi de dilatare poate duce la umflarea suprafetei parchetate cu parchet laminat.

          Comment


          • Originally posted by Specialistul MC
           Parchetul laminat are un coeficient de dilatare destul de mare datorat materialului lemnos din care se confectioneaza.

           Montarea fara rosturi de dilatare poate duce la umflarea suprafetei parchetate cu parchet laminat.
           eu stiam ca lemnul se contracta in timp nicidecum nu se dilata. buninteles excludem cazuri extreme de inundare etc. daca se dilata cum ziceti, dilatarea asta e cauzata de cine? umiditatea din aer? temperatura?

           iar daca e asa cum ziceti ca se dilata cum trebuie facuta interfatarea cu pragurile de lemn clasice care se pun la usi? eu am de pus laminat pe un hol cu multe usi care au praguri de lemn pentru ca incaperile care dau in hol sint amenajate cu parchet clasic iar la usi sint montate praguri de lemn masiv..
           daca la perete pot lasa spatiu ca va fi acoperit de plinta nu vad cum as putea interfata laminatul cu pragul de lemn din cadru usilor. acolo nu pot lasa spatiu ca arata urit.

           Comment


           • -Lemnul se contracta sau se dilata in functie de umiditatea spatiului sau a suprafetei.

            -Puteti sa decupati pragul in asa fel ca sa acopere parchetul laminat. Detalii in schita anexata:
            Attached Files

            Comment


            • cu regret dar asta chiar ca nu pot. nu am decat un fierastrau pendular. nu cred ca pot face decupaju ala cu asa ceva. in plus pragurile vechi sint f bine fixate si lacuite.

             Comment


             • Originally posted by Specialistul MC
              In timp, datorita uzurii imbinarii tip click, poate sa apara un joc la lamele de parchet sau chiar se pot desprinde lamelele din imbinare.

              Am si eu o intrebare: acel polistiren extrudat nu se taseaza in timp? nu se lasa?...nu de alta dar am pus intr-o camera un astfel de polistiren de 3 mm si in mijlocul camerei, unde e circulatia mai mare, s-a lasat. Acelasi lucru l-am observat si pe portiunea de polistiren care iese de sub parchet la usa. In camera nu am turnat sapa denivelarile fiind mici si pe portiuni.

              Comment


              • Ar mai solutia sa utilizati un profil L in nuanta dorita, fixat de pragul usii, pentru a masca rostul de dilatare.
               Attached Files

               Comment


               • charlie_root usile in mod normal se monteaza dupa montarea laminatului sau a parchetului.Daca nu poti ca o alternativa folosi profilele mai sus mentionate pt. a putea totusi lasa acel rost de dilatare

                Comment

                Working...
                X