Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Dar sa pasesc pe el pot?

Si totusi m-ar interesa daca merita sa iau asa ceva, ca se face reclama puternica la el in presa.
    Pe mine ma intereseaza mai mult daca cumva nu e si mai alunecos decat gresia, si daca chiar e mai calduros, dat fiind faptul ca suprafata lui este un fel de plastic, din cate am inteles. Si rezistenta parchetului la umezeala, nu in ultimul rand...

Astept parerile dvs

va multumesc

Comentariu

• Cred ca vorbiti de parchetul AquaStep. E facut din pvc si, cu siguranta, rezistent la apa/umiditate mare. L-am vazut dar, sincer, nu mi-a placut. Personal nu as folosi asa ceva in baie ci doar, cel mult, in bucatarie.

Comentariu

• Montare parchet

mi-am construit o casa si am ajuns la montarea parchetului. Intrucat podeaua nu este chiar perfect plana m-am gandint ca intre parchet si podea sa pun polistiren extrudat de 1 cm care sa acopere imperfectiunile podelei. As dori sa va cer sfatul cu privire la urmatoarele probleme:
        -trebuie sa lipesc polistirenul si in caz afirmativ cu ce;
        -rezista polistirenul la trafic;
        -daca intre parchet si polistiren mai trebuie sa pun folie.

Comentariu

• Ce tip de parchet doriti sa montati ?

Comentariu

• parchet laminat

Comentariu

• Cred ca trebuie definit mai exact "nu este chiar perfect plana".
              VYS Blog - 100 % D I Y
              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comentariu

• Re: Montare parchet

Postat în original de james
                mi-am construit o casa si am ajuns la montarea parchetului. Intrucat podeaua nu este chiar perfect plana m-am gandint ca intre parchet si podea sa pun polistiren extrudat de 1 cm care sa acopere imperfectiunile podelei. As dori sa va cer sfatul cu privire la urmatoarele probleme:
                -trebuie sa lipesc polistirenul si in caz afirmativ cu ce;
                -rezista polistirenul la trafic;
                -daca intre parchet si polistiren mai trebuie sa pun folie.
                Peste polistirenul extrudat trebuie sa existe un strat (de sapa ori din placa OSB3) care sa preia si sa distribuie cat mai uniform sarcinile care apar.

Un strat de doar 1 cm grosime de polistiren extrudat are un coeficient de termoizolare foarte mic.

In cazul dumneavoastra aveti optiunea de a renunta la termoizolare si sa turnati o sapa autonivelanta ori sa termoizolati pardoseala cu cel 3 cm grosime de polistiren extrudat iar apoi sa montati placa OSB3 de 11 mm grosime ori sa turnati sapa autonivelanta de cel putin 1 cm grosime.

Comentariu

• Vreau sa va spun ca nu doresc sa folosesc pentru termoizolatie polistirenul. Dar ma gandeam ca aceasta solutie ar fi mai usor de pus in practica decat turnarea unei sape.. Deci sa inteleg ca polistirenul extrudat nu ar rezista sarcinilor la care ar fi supus de traficul din casa.

Comentariu

• in acest caz solutia optima este sapa autonivelanta....

Comentariu

• Parchet laminat

Iarna trecuta m-i s-a spart caloriferul din dormitor si a curs destula apa calda pana am putut opri intrarea apei in calorifer. Ca urmare tot parchetul a fost acoperit de apa si s-a umflat in timp in unele locuri. Si se simtea si un usor miros de mucegai. Acum s-a tras, nu mai este umflat pe nicaieri.
                      Doresc un sfat, cum sa procedez ca sa pun parchet laminat. Trebuie scos neaparat cel vechi, sau se poate pune deasupra ?

Comentariu

• Daca sunteti sigura ca sub parchetul vechi nu mai exista mucegai puteti sa montati parchet laminat deasupra parchetului existent.

Este necesar doar sa montati folie de parchet (folie PEE) intre parchetul vechi si cel nou.

Comentariu

• Salut
                          Am si eu o problema. Am montat parchetul si pentru ca nu am lasat suficient spatiu langa pereti (doar 5 mm) acum cred ca el s-a dilatat si a inceput sa se ridice (umfle) la imbinari. Ce sfat imi dati? Sa il scot pe tot si sa tai din el la capete sau trebuie sa cumpar alte placi pentru a le inlocui pe cele umflate? Ele isi mai pot reveni la starea initiala?
                          Multumesc.

Comentariu

• Greu de crezut ca la 5 mm spatiu de dilatare, chiar s-a umflat. Sigur e acest spatiu?
                            Primul lucru este sa desfaci ultimul rand si daca isi revine, atunci mai tai putin din latimea acestei ultime lamele.
                            VYS Blog - 100 % D I Y
                            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comentariu

• Postat în original de VYS
                              Greu de crezut ca la 5 mm spatiu de dilatare, chiar s-a umflat. Sigur e acest spatiu?
                              Primul lucru este sa desfaci ultimul rand si daca isi revine, atunci mai tai putin din latimea acestei ultime lamele.
                              Multumesc pentru sfat.
                              Intr-adevar, s-ar putea sa fi lasat mai putin de 5 mm.

Comentariu

• Deja sub 5 mm putem spune ca n-ati lasat spatiu deloc.Am mai vazut eu niste montatori care au lasat bine mersi spatiu 1 cm de la perete iar apoi au prins plinta de parchet,binenteles bine fixata pana in perete.Sper ca nu-i cazul si la dumneavoastra
                                If you can't pay cash for something, you probably don't need it.

Comentariu

Procesare...
                                X