Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Parchet laminat sapa autonivelanta

Vreau sa pun parchet laminat in apartament. Mesterul s-a apucat sa aseze parchetul (a pus sub parchet polistirenu sau cum se numeste materialul care se pune de obicei sub parchet) dar nu reuseste sa imbine cum trebuie placile, raman mici goluri intre placi si in unele locuri cand se calca pe parchet acesta se misca. El zice ca ii din cauza ca nu ar fi dreapta podeaua si ar trebui sapa autonivelanta.
    Are dreptate sau nu ii destul de priceput in pusul parchetului Nu este si o alta solutie in afara de turnat sapa. Eventual folia de sub parchet sa fie mai groasa sau in doua straturi. Pana la usa sunt cam 3 cm
    Multumesc

(Polistirenul(folia) pusa sub parchet este de 3 mm, iar parchetul este de 8mm)

Comentariu

• In privinta autonivelantei are dreptate, imperfectiunile, lipsa de planeitate a statului suport pot duce la acest gen de efecte.
      Rosturile la imbinarea parchetului nu sunt normale, ce tip de imbinare are pachetul - click?
      Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

Community Manager MC

Comentariu

• Re: Parchet laminat sapa autonivelanta

Postat în original de avatar1982
        Vreau sa pun parchet laminat in apartament. Mesterul s-a apucat sa aseze parchetul (a pus sub parchet polistirenu sau cum se numeste materialul care se pune de obicei sub parchet) dar nu reuseste sa imbine cum trebuie placile, raman mici goluri intre placi si in unele locuri cand se calca pe parchet acesta se misca. El zice ca ii din cauza ca nu ar fi dreapta podeaua si ar trebui sapa autonivelanta.
        Are dreptate sau nu ii destul de priceput in pusul parchetului Nu este si o alta solutie in afara de turnat sapa. Eventual folia de sub parchet sa fie mai groasa sau in doua straturi. Pana la usa sunt cam 3 cm
        Multumesc

(Polistirenul(folia) pusa sub parchet este de 3 mm, iar parchetul este de 8mm)

Luati un dreptar de 1-2 m lungime si fixatil pe muchie pe suprafata planseului.

Vedeti daca intre muchia inferioara a dreptarului si suprafata planseului exista diferente de nivel.

Mesterul a suprapus placile de polistiren subtire ?

Comentariu

• ce tip de imbinare are pachetul - click?
          Parchetul este click

Luati un dreptar de 1-2 m lungime si fixatil pe muchie pe suprafata planseului.

Vedeti daca intre muchia inferioara a dreptarului si suprafata planseului exista diferente de nivel.

Mesterul a suprapus placile de polistiren subtire ?
          Cat ii pus parchetul se vede sub el ca sunt mici goluri (1-2 mm)
          Mesterul a pus un singur strat de polistiren cu planseele unul langa altul si le-a prins din loc in loc cu banda adeziva

Comentariu

• Aceasta diferenta de paneitate este neglijabila.

Vina apartine acelui mester care nu a montat parchetul corect.

Comentariu

• Pana la ce diferenta de planeitate se poate pune parchetul fara probleme?

Comentariu

• Exista si parchet mai slab calitativ care nu se imbina prea usor.

Comentariu

• Postat în original de avatar1982
                  Pana la ce diferenta de planeitate se poate pune parchetul fara probleme?
                  Cel mult 3 mm.

Comentariu

• Parchet laminat pe planseu de lemn

Buna ziua ,

Va rog sa-mi spune-ti cum este mai bine si/sau corect sa montez sub parchetul laminat , tinand cont ca plafonul dintre etaje este din scandura pe grinzi de lemn .
                    Eu am cumparat deja polistiren extrudat de 2 cm si vroiam sa pun intai peste scandura placi de OSB 3 si apoi polistirenul si apoi parchetul sau este mai bine sa pun polistiren ex. placile de OSB3 folie de 3 mm cu folie de al. si apoi parchetul .

ms anticipat ,

Comentariu

• Ce distanta este intre grinzile de lemn si ce sectiune are scandura montata ?

Comentariu

• distanta intre grinzi este de 55 cm si grosimea scanduri este de 5 cm

Comentariu

• Noi am facut la casa noastra asa:
                          - am turnat o sapa de aproximativ 3-4 cm, armata cu plasa Rabitz, pe dulapi cu grosimea de 5 cm
                          - am prins OSB3 cu grosimea de 8mm in dibluri de sapa
                          - peste, am pus folie si parchet

OSB-ul a fost pus pentru a prelua denivelarile sapei.

Comentariu

• m-am gandit si eu la acelasi lucru dar nu vreau greutate prea mare pe plafon

Comentariu

• Postat în original de asteroid_gl
                              Noi am facut la casa noastra asa:
                              - am turnat o sapa de aproximativ 3-4 cm, armata cu plasa Rabitz, pe dulapi cu grosimea de 5 cm
                              - am prins OSB3 cu grosimea de 8mm in dibluri de sapa
                              - peste, am pus folie si parchet

OSB-ul a fost pus pentru a prelua denivelarile sapei.
                              Nu se toarna o sapa subtire peste o dusumea din scanduri deoarece in timp sapa se va fisura.

Comentariu

• Postat în original de iogi
                                m-am gandit si eu la acelasi lucru dar nu vreau greutate prea mare pe plafon
                                Peste dulapii de 5 cm grosime puteti sa montati:
                                -polistiren extrudat de 3 cm grosime
                                -placi OSB3 de cel putin 11 mm grosime
                                -folie de parchet
                                -parchet laminat

Comentariu

Procesare...
                                X