Eu as incerca sa-l pun continuu, oricand se poate executa o intrerupere a lui in zona pragurilor cu un polizor unghiular. Asta binenteles daca din cauza dilatarii ar aparea lufturi.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Re: Montare parchet laminat
Originally posted by ldanut81Doresc sa montez un parchet laminat intr-un apartament cu 4 camere. Am turnat sapa de egalizare in asa fel incat in toata casa sa am acelasi nivel. Peste sapa am pus polistiren extrudat si OSB. In toate cele patru camere si holul care le leaga vreau sa pun parchet laminat intr-un mod continuu fara intreruperi la usi. In felul acesta sunt zone in care pe lugimea placilor de parchet trebuie sa-l montez pe o lungime de 14m.
Pot aparea probleme la dilatare din cauza suprafetei continue mari pe care se monteaza?
Cineva mi-a recomandat sa montez in fiecare camera separat si in dreptul usilor sa am o plinta de trecere sub care parchetul are rost de dilatare.
Multumesc.
Comment
-
-
-
Dupa cum am fost si eu sfatuit nu cred ca e foarte recomandat sa pui parchet direct pe extrudat pentru ca se poate lasa. Varianta care am ales-o si eu a fost sa pun intre parchet si extrudat placi de OSB de 11mm minim care sa prea si sa distribuie pe o suprafata mult mai mare greutate mobilierului din casa. Lasi 1-2 mm rost intre placi si 10-15mm intre placi si perete. Pot confirma ca solutia este foarte buna.
Comment
-
-
Nu cred ca e necesar dar eu am pus cea mai subtire folie de PPE in special pentru amortizarea fonica. M-am gandit ca daca mai ramane praf sau mizerii sub parchet sa nu se auda cum se freaca de parchet.
Placile de OSB le-am prins cu adezivul Moment Styrofoam in puncte si vad ca tine foarte bine.
Comment
-
Acelasi lucru vreau si eu sa il fac. Peste polistiren vreau sa pun osb de 9 mm ca atat imi permite nivelul holului. As vrea sa stiu daca sub parchet adica peste osb pot pune placi de polistiren de 6 mm (din acelea verzi). Osb-ul cu ce il pot prinde? M-am gandit la dibluri. Se poate lipi de exemplu cu moment fix sau un alt adeziv sau mai buna e solutia cu prindere mecanica(dibluri). Placile de osb parca nu se pun sa formeze "cruci" , se pun decalate sau merge si formand cruci.
Comment
-
Re: Montare parchet laminat
Originally posted by tanasiecum as putea monta parchetul laminat de 8 mm peste polistiren extrudat, exista vreun adeziv special s-au nu este necesar adezivul, parchetul este dublu clic.
OSB-ul se fixeaza cu adeziv Deko adeziv OSB de la Policolor si autoforante lungi.
Intre placile OSB3 lasati rosturi de dilatare de 3-5 mm, iar intre OSB3 si perete de 10-15 mm.
Peste sapa se monteaza obligatoriu folie de polietilena si folia de parchet iar in cazul placilor OSB3 doar folia de parchet ori placi de polistiren extrudat subtiri (5-6 mm grosime).
Comment
Comment