Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by tanasie
    Multumesc pentru sfat, cred ca asa o sa fac daca zici ca solutia este buna, dar peste OSB se pune "folie sub parchet", nu?
    .
    Intre parchet si OSB se pune folia PEE.Eu in loc de OSB am folosit PAL,intrucat il aveam la dispozitie si l-am lipit de polistirenul extrudat,iar dupa uscarea adezivului,l-am fixat si mecanic cu cuie autofiletante cu diblu de plastic (din acelea care se monteaza prin batere cu ciocanul),suficient de lungi ca sa ajunga pana in pardoseala de beton.
    LARGO AL FACTOTUM

Comment

• Multumesc mult ptr raspunsuri

Comment

• Cu placere.

Comment

• Originally posted by cimpoaca nicusor
          Multumesc mult ptr raspunsuri
          Cu placere.
          LARGO AL FACTOTUM

Comment

• Parchet laminat

buna ziua
            am si eu mai multe intrebari legat de montarea parchetului laminat:
            1. distanta fata de perete este de minim 1 cm (pentru dilatare), aceasta distanta trebuie sa fie respectata fata de toti peretii sau doar intr-o parte?? adica daca in partea dreapta a camerei las 1cm in partea stinga pot sa mer pana in zid pentru a avea punct de prijin mai bun?

2. pot sa instalez parchetul pe o suprafata de 11 m lungime fara sa existe riscul ca el sa se ridice?

multumesc
            florin k

Comment

• Da, se lasa spatiul de dilatare pe intreg perimetrul camerei.
              Asadar vei avea 8mm, 10m, 12mm cat poti lasa pe fiecare latura insa nu elimina complet rostul.
              Stiu ca peste o anumita suprafata sau lungime a parchetului se recomanda un rost de dilatare - parca 8m era.
              VYS Blog - 100 % D I Y
              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

• Re: parchet laminat

Originally posted by florinkfc
                1. distanta fata de perete este de minim 1 cm (pentru dilatare), aceasta distanta trebuie sa fie respectata fata de toti peretii sau doar intr-o parte?? adica daca in partea dreapta a camerei las 1cm in partea stinga pot sa mer pana in zid pentru a avea punct de prijin mai bun?
                2. pot sa instalez parchetul pe o suprafata de 11 m lungime fara sa existe riscul ca el sa se ridice?
                Daca ai senzatia ca parchetul pleaca undeva ....monteaza acele arcuri speciale care ajuta ca el sa stea pe pozitie si sa nu permita detensionarea imbinarilor intre placi .
                Instalatii verificari-revizii gaze

Comment

• Re: parchet laminat

Originally posted by Mircea G
                  Daca ai senzatia ca parchetul pleaca undeva ....monteaza acele arcuri speciale care ajuta ca el sa stea pe pozitie si sa nu permita detensionarea imbinarilor intre placi .
                  Intre timp, dupa incercarea de implementare a solutie cu arcuri lamelare, mi-am schimbat parerea despre acestea sau cel putin in cazul unui laminat de 8mm - utilizat de mine.
                  Ca idee, se pot utiliza cat de cat doar pe rosturile dintre perete si parchet corespunzatoare lungimii placii laminatului.
                  VYS Blog - 100 % D I Y
                  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comment

• parchet

a deci sa inteleg ca tr sa la pe tot perimetrul minim 8mm, si nu ma pot dupe pe lungime mai mult de 8 m fara sa il las sa se dilate.

k merci
                    florin k

Comment

• Lasati perimetral rosturi de dilatare de cel putin 12 mm latime.

Ce dimensiuni are incaperea ?

Comment

• parchet

camera are 25 m2 si se continua cu holul care are latime de 2 m (latime)

. si vreau sa intreb daca ma pot intinde cu parchetul pe o lungime de 12m (lungime) fara se existe riscuri ( de dilatare , ridicare etc.)
                        florin k

Comment

• Este un risc deoarece deobicei la 8 m lungime se lasa un rost de dilatare.

Intre camere lasati rost de dilatare.

Comment

• Parchet laminat sau lemn masiv

doresc sa pun in apartament parchet si am de ales intre parchet LAMINAT 8,9mm (300.000/mp ) SAU parchet de LEMN MASIV FAG (500.000/mp ) !

Doresc sa l pun in sufragerie...bucatarie, hol si dormitor.

CE MA SFATUITI SA PUN , care e mai bun ?!?!?!?

MERCI mult
                            me...the only 1

Comment

• Aceasta problema am avut-o si eu la alegerea parchetului.Eu unul am ales parchetul laminat deoarece cel triplustratificat de bambus pe care doream sa-l cumpar nu mi s-a parut la fel de rezistent la sgarieturi,tocuri cu flecuri metalice ba pot spune chiar ca la simpla incercare cu unghia lasa urme adanci si foarte vizibile.Acum poate depinde si de esenta lemnului dar si de calitate si producator.Chiar as dori sa vad si eu alte pareri pentru a ma dumiri daca am facut o alegere buna sau nu.Oricum mult succes in amenajarea locuintei

Comment

• O intrebare tot in aria topicului: parchetul din lemn masiv, chiar daca este tratat, nu lucreaza in timp?

Comment

Working...
                                X