Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
De ce ati utiliza o folie dubla? Presupun ca este vorba de folie PEE de 2mm ...
Puteti opta pentru o folie PEE mai groasa sau pentru placile de polistiren extrudat de 3/5/6 mm speciale pentru laminat.
Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!
As dori sa stiu care este directia de montare a parchetului. Sau mai exact cum se orienteaza placile in raport cu fereastra si usa. Mentione4z ca am fereastra pe un perete iar usa nu pe peretele opus, ci pe un perete lateral. multumesc
As dori sa stiu care este directia de montare a parchetului. Sau mai exact cum se orienteaza placile in raport cu fereastra si usa. Mentione4z ca am fereastra pe un perete iar usa nu pe peretele opus, ci pe un perete lateral. multumesc
In cazul dumneavoastra parchetul laminat se monteaza perpendicular pe peretele cu fereastra.
Locuiesc intr-o casa construita acum 20 de ani. La parter, la executia pardoselii nu am urmarit pasii din proiect cu privire la termo-, si hidrizolatie. Dupa 5-6 ani am hotarat sa parchetam cu parchet de fag de 22mm. Parchetarul dupa ce m-a intrebat si i-am relatat ca cei doi pasi lipsesc a pus carton asfaltat si parchetul l-a montat prin lipire in bitum (sau ceva cu parametrii asemanatori). A functionat si functioneaza impecabil. Dar se simte ca lipseste termoizolatia.
In 2008 am termoizolat casa cu placi de AUSTROTHERM de 80mm, si soclul casei corespunzator. Acum doresc sa montez pardoseala de lemn, dar nu as dori sa scot parchetul deja montat. Ce ma sfatuiti, cum sa procedez? SELITAC de 5mm, SELITstop sau SELITflex?
Multumesc pentru raspuns
Locuiesc intr-o casa construita acum 20 de ani. La parter, la executia pardoselii nu am urmarit pasii din proiect cu privire la termo-, si hidrizolatie. Dupa 5-6 ani am hotarat sa parchetam cu parchet de fag de 22mm. Parchetarul dupa ce m-a intrebat si i-am relatat ca cei doi pasi lipsesc a pus carton asfaltat si parchetul l-a montat prin lipire in bitum (sau ceva cu parametrii asemanatori). A functionat si functioneaza impecabil. Dar se simte ca lipseste termoizolatia.
In 2008 am termoizolat casa cu placi de AUSTROTHERM de 80mm, si soclul casei corespunzator. Acum doresc sa montez pardoseala de lemn, dar nu as dori sa scot parchetul deja montat. Ce ma sfatuiti, cum sa procedez? SELITAC de 5mm, SELITstop sau SELITflex?
Multumesc pentru raspuns
Doriti sa obtineti un grad mai mare de termoizolare la nivelul pardoselii ?
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Exact, acesta este scopul: un grad mai ridicat de termoizolare cu distrugeri minime
Pentru a obtine un anumit grad de termoizolare la nivelul pardoselii puteti monta placi de polistiren subtiri de 6 mm grosime dupa care sa montati dusumeaua ori un strat de parchet laminat.
P.S. nu cunosc daca se gasesc in Romania produsele mentionate de dumneavoastra.
Buna seara,ma adresez dvs. cu o rugaminte : vreau sa-mi dati un sfat pentru montarea parchetului laminat la parterul unei case nou construite. Sapele au fost deja turnate, dar mesterii "priceputi" n-au facut termoizolarea acestora, desi grosimea lor e de 7cm. Ce mai pot face acum, asta ca sa nu-mi inghete picioarele pe podea? Sa pun extrudat (dar nu stiu cat ma mai pot inalta) sau acele placi verzi(de 6mm)...desi nu cred ca e suficient...Va multumesc.
Comentariu