Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #76
    Parchet LAMINAT sau GRESIE in BALCON ????

    Buna ziua,

    Tocmai mi-am renovat balconul(am facut pereti noi din caramida, am tencuit, am gletuit, am varuit am pus geam termopan la tot balconul) si as dori ca jos dupa ce am facut o sapa cu polistiren extrudat pe dedesupt, sa pun parchet laminat.

    Credieti ca ar fi o problema sa pun parchet lamina in balcon, avand in vedere ca nu am calorifer in acel spatiu????(diferente de temperatura)

    Dumeavoastra ce ati alege intre gresie si parchet laminat???


    Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

    Comentariu


    • #77
      salut. sincer as alege gresia. nu dintr-un motiv anume
      imi place mai mult la balcon ca si la holuri bai bucatarie...
      va multumesc de raspunsuri.

      Comentariu


      • #78
        Stimate vizitator "incepator",
        Puteti pune atit parchet laminat cit si gresie. Parchetul laminat este un material compozit care nu prea are legatura cu lemnul si ca atare nu e atit de sensibil la diverse variatii de temperatura sau umiditate.
        Eu va sfatuiesc totusi sa asigurati si o sursa de caldura in balconul amenajat conform descrierii.

        Comentariu


        • #79
          montare parchet laminat

          Buna ziua! am o intrebare relativ simpla: exista vreun motiv pentru care sa nu se monteze parchetul laminat in sufragerie la bloc peste linoleumul vechi (gros de 3 mm cu panza dedesubt)? suprafata nu este foarte plana, dar nici nu ar necesita scoaterea linoleumului vechi in vederea indreptarii sapei vechi cu una autonivelanta! Are vreo importanta directia imbinarii placilor de parchet (cu click sau 2 click) fata de directia de traversare a sufrageriei la trecerea prin ea (apartamentul este semidecomandat, se trece prin sufragerie in celelalte camere) adica "de-a lungul" sau perpendicular directiei de traversare? Multumesc

          Comentariu


          • #80
            Stimate vizitator,
            Daca denivelarile nu sunt mari nu exista nici o contraindicatie. Puteti monta parchetul peste linoleum. Nici directia de montare nu are nici-o legatura cu circulatia din camera. Rosturile pe directia scurta a placilor se pun decalat in asa fel incit rosturi continue aveti numai pe directia lunga a placilor. Se recomanda (din punct de vedere estetic) ca aceste rosturi sa fie perpendiculare pe dimensiunea predominanta a incaperii.

            Comentariu


            • #81
              Punerea de parchet melaminat

              BUna dimineata. Am o camera de 10mp si vreau s-o parchetez.M-am gandit la parchet 6mm dublu clic, de trafic mediu, polistiren de 2cm si sapa auto nivelanta. Imi puteti spune cum se recunoaste parchetul de trafic mediu, cu ce sa lipesc polistirenul, ce sapa auto nivelnta sa folosesc si cati saci, sau daca ceva din alegerea mea nu e bine v-as ruga sa ma sfatuiti.Va multumesc.O zi buna

              Comentariu


              • #82
                scrie pe cutiile de la parchet ce fel de parchet este, inainte de montarea propriuzisa a parchetului va recomand s cititi instructiunile de 10 ori )
                si sa le urmati intocmai, cel mai important lucru fiind lasarea rosturilor de dilatare de 12-14 mm la margini.
                polistirenul il lipiti cu cm85 de la ceresit(parca, nu mai stiu sigur daca asta era adezivul de polistiren, io zic ca merge si cu cm 9), deasupra prindeti in masa adezivului plasa de fibra de sticla, apoi daca nu e plana suprafata turnati sapa autonivelanta(tot dupa ce cititi instructiunile de 10 ori, va recomand thomsit, dar sa nu depasiti cantitatea de apa scrisa pe saci, si sa amorsati statul anterior cu o amorsa acrilica(scrie si in instructiuni), folie pt parchet , iar apoi montati parchetul.
                P.S. : sa suprapuneti fasiile de fibra de sticla minim 10 cm.
                Cam asta e tot
                va multumesc de raspunsuri.

                Comentariu


                • #83
                  Sapa clasica pt. parchet laminat click

                  Care este reteta testata de cineva pt. o sapa clasica( raportul ciment/nisip) si instructiuni de punere a sapei clasice pe o suprafata de beton dintr-un apartament de bloc, din care s-a scos parchetul vechi..
                  Multumesc anticipat .

                  Comentariu


                  • #84
                    Stimate d-le Narciz,
                    O sapa de buna calitate se obtine cu un dozaj de 400 kg. de ciment/ mc. Pentru sape speciale se poate ajunge pina la 600 kg. ciment/ mc. dar cred ca in cazul dvs. este suficient 400.
                    Inainte de a turna sapa se curata foarte bine de praf placa de beton, se uda si apoi se trece la intinsul sapei.
                    Pentru stabilirea nivelului se pun distantieri cu furtunul de nivel. Grosimea unei sape clasice este recomandabil sa fie intre 2 si 5 cm. Pentru grosimi mai mici impuse de nivelul final al finisajului pardoselii folositi sape autonivelante.

                    Comentariu


                    • #85
                      "Dar cu parchetul ce ai avut?"
                      fara suparare. dar mai bine il refinisati decat sa va montati "parchet" laminat. corect este "pardoseala laminata".

                      nu mi-o luati in nume de rau.
                      era pura curiozitate

                      O zi buna.

                      Comentariu


                      • #86
                        rugaminte

                        La primavara as vrea sa pun parchet pe hol si eventual in bucatarie. V-as ruga sa-mi apuneti daca parchetul melaminat rezista in bucatarie unde din cand in cand se impune sa mai speli pe jos.
                        In varianta in care credeti ca pot pune parchet, v-as ruga sa ma sfatuiti care parchet este mai bun: cel care se monteaza cu adeziv sau cel cu clic.
                        Pentru montarea parchetului este neaparat necesara turnarea prealabila a sapei autonivelante?
                        Multumesc anticipat.
                        Cu stima
                        C. SIRBU

                        Comentariu


                        • #87
                          La primavara as vrea sa pun parchet pe hol si eventual in bucatarie. V-as ruga sa-mi apuneti daca parchetul melaminat rezista in bucatarie unde din cand in cand se impune sa mai speli pe jos.
                          In varianta in care credeti ca pot pune parchet, v-as ruga sa ma sfatuiti care parchet este mai bun: cel care se monteaza cu adeziv sau cel cu clic.
                          Pentru montarea parchetului este neaparat necesara turnarea prealabila a sapei autonivelante?
                          Partchetul melaminat rezista foarte bine daca este sters corespunzator. Numai o cantitate importanta de apa il poate afecta, iar o simpla stergere cu mopul stors nu il afecteaza. Personal am vazut bucatarie amenajata cu parchet si este ok.
                          Turnarea unei sape subtiri de egalizare este necesara numai atunci cind cea existenta este denivelata. Daca este plana , fara denivelari mai mari de 5 mm nu este nici o problema de montat parchet melaminat. Eu as opta pentru varianta cu click, deoarece are avantajul ca in caz de nevoie il poti demonta fara probleme.
                          O ideeeeeee: te-ai gandit sa montezi gresie in zonele mai sensibile (de ex. in zona aragazului, ghiuvetei etc.) iar in restul bucatariei sa pui parchet melam.? Cred ca ar arata mai bine aceasta solutie.
                          Tipul de parchet - avand in vedere ca zona bucatariei este mai solicitata ca cea din dormitor eu as monta un parchet de trafic intens - ceva mai scump.
                          VYS Blog - 100 % D I Y
                          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

                          Comentariu


                          • #88
                            si eu o intrebare: daca inainte de sapa se adauga izolatie (polistiren extrudat), sapa trebuie sa fie mai solida? (mai mult de 400Kg/mc). La fel grosimea sapei: ar trebui sa fie mai mare?

                            Multumesc!

                            Comentariu


                            • #89
                              Este suficienta aceasta dozare si pentru turnarea peste polistiren extrudat.
                              Oricum la o sapa cu grosimea de 5 cm este prea groasa in cazul apartamentelor din blocurile noastre. Eu zic ca maxim 2 cm este suficient si chiar daca este mai scumpa cea autonivelanta, are destule avantaje; mai usor de preparat, dozare optima a compozitiei, usor de turnat etc.

                              Presupun ca pachetul scos de colegul nostru era uzat. Chiar daca are destule avantaje fata de cel laminat si eu am de gand sa-l inlocuiesc cu unul laminat.
                              De ce? Aveti idee cit timp necesita pentru lucrarile astea: sa-l scot pe cel existent, sa-l curat, sa-l montez la loc (pentru ca are gaurici intre lamele), sa-l raschetez, apoi sa-l lacuiesc . Plus ca toate astea costa oricum mai mult decat unul nou laminat , mai de calitate, si daca nu imi mai palce din 5 in cinci ani il inlocuiesc - mult mai repede si mai usor.
                              VYS Blog - 100 % D I Y
                              Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

                              Comentariu


                              • #90
                                Multumesc pentru raspuns!
                                "Oricum la o sapa cu grosimea de 5 cm este prea groasa in cazul apartamentelor din blocurile noastre"
                                - eu trebuie sa fac faza asta la parterul casei. Ma temeam ca 5 cm nu sunt suficienti peste polistiren. Stiu cat e de dura polistirenul ala - totusi, imi da emotii! Ma gandesc ca pun sapa peste el, apoi mobila, etc... mi-e greu sa cred ca polistirenul ala ramane intreg!
                                "...chiar daca este mai scumpa cea autonivelanta, are destule avantaje..."
                                - autonivelanta se pune maxim 1 cm. Sau era 0,5Cm? Oricum, un mester m-a trombonit sa punem 2cm de autonivelanta peste extrudat, la izolarea balconului de la bloc. In afara de faptul ca a fot f scumpa, a si iesit ca kktu.. Bine, nici nu sunt convins ca a respectat intocmai timpii (se amesteca x minute, se lasa sa seta y minute dupa care iara se amesteca z minute...).
                                "..sa-l scot pe cel existent, sa-l curat, sa-l montez la loc..."
                                - am trecut si prin asta parchetarul mi-a zis din capul locului "imposibil". (fusese lipit si cand am incercat sa scot o bucata, venea cu tot cu cartonul de dedesupt...).

                                Inca o data multumesc pentru raspuns!

                                Comentariu

                                Procesare...
                                X