Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Multumesc de sfaturi
In principiu, daca e OK sub parchet, nu mai e nevoie de OSB, corect?
Ar mai fi o mica problema, undeva in mijlocul camerei este un mic damb - cu ce imi recomandati sa il nivelez, ca parca nu l-as lua la smirghel...
-Da, daca sub parchet nu aveti mucegai puteti sa montati parchetul laminat direct peste vechiul parchet prin intermediul unui strat de folie de parchet (folie PEE).
ma refeream daca sa folosesc ceva de genul o rindea - nu ma incanta ideea de a freca in genunchi cu smirghelul si nici nu as cumpara o masina pentru un mic damb....
ma refeream daca sa folosesc ceva de genul o rindea - nu ma incanta ideea de a freca in genunchi cu smirghelul si nici nu as cumpara o masina pentru un mic damb....
Se poate sa utilizati si rindeaua pentru a nivela ridicatura.
Doresc sa montez parchet laminat in doua camere,locuiesc la etajul 1,ap. este cu vedere spre nord si dormitorul pe colt.De cind locuiesc aici(8 ani) este prima iarna cind sub mocheta din dormitor a aparut condens,asta din cauza ca toti vecinii fac economie f. mare la caldura.Peretele exterior la dormitor este izolat pe interior.Spuneti-mi va rog ce fel de izolatie sa aplic sub parchet ca sa nu mai apara condens si sa mentina si caldura.
O solutie= polistiren extrudat de 3 cm + sapa autonivelanta de 1 cm armata cu plasa pentru polistiren de 160g/mp (sau placi de OSB de min 1 cm grosime) + folie+parchet.
Mai depinde si de cit te poti ridica. Si mai depinde si de ce ai sub mocheta.
Cred ca o sa fie totusi o problema la diferenta de nivel dintre hol si camere.Ap. este stil vagon,iar pardoseala holului este mai inalta.As putea utiliza un polistiren mai subtire(2 cm) pt. izolatia dormitorului? Aici cred ca ma incadrez cu nivelul(la hol).In schimb la sufragerie nu am nevoie de izolatie suplimentara si o sa imi apara diferenta de nivel cu holul.Va multumesc.
In magazinele de amenajari interioare, pe pachetele cu parchet laminat este inscrisa cu simboluri grafice si in cifre clasa de trafic a parchetului. Dar la ce se refera? Haideti sa vedem mai departe.
Asa cum observam zilnic, podelele si pardoselile sunt suprafetele cele mai expuse actiunilor abrazive. Fie ca umblam fara incaltaminte in casa, fie ca intram incaltati, mai devreme sau mai tarziu pardoseala sufera modificari in aspectul suprafetei, al planeitatii sau al rezistentei. De aceea, in anii 90 au fost demarate primele standardizari ale clasei de trafic pentru parchetul laminat. Asadar, clasa de trafic reprezinta categorisirea din punct de vedere al durabilitatii, rezistentei la zgariere, a dilatarii la umezeala si a altor caracteristici. Dar pentru utilizatorul obisnuit, este important a intelege destinatia unui parchet laminat in functie de clasa de trafic in care se incadreaza. In industrie, exista doua clasificari. Una referitoare la clasa de abraziune (rezistenta suprafetei de pasit) si una mai larga care include pe langa duritatea suprafetei si alte caracteristici ale parchetului. Prima clasificare este alfa numerica, si este compusa din prefixul AC de la "Abrasion Class" urmat de o cifra de la 1 la 5. Astfel avem:
AC1 - Trafic usor in aplicatii rezidentiale - dormitor
AC2 - Trafic mediu in aplicatii rezidentiale - sufragerie
AC3 - Trafic intens in aplicatii rezidentiale - sali de oaspeti, holuri - si usor in zone comerciale - birouri, hoteluri
AC4 - Trafic mediu in utilizari comerciale - restaurante, cladiri de birouri
AC5 - Trafic intens pentru zone comerciale - mall-uri, magazine
A doua clasificare o include pe prima. Ea este compusa din doar doua cifre. Prima cifra reprezinta domeniul de utilizare - acasa - 2/comercial - 3, a doua cifra reprezinta intensitatea traficului - scazut - 1, mediu - 2, intens - 3. Astfel, avem:
21 - Trafic usor in casa - dormitor
22 - Trafic mediu in casa - sufragerie, living room, camera copiilor
23 - Trafic intens in casa - hol, sufragerie
31 - Trafic usor in holeturi sau cladiri mici de birouri
32 - Trafic mediu in spatii de birouri, cafenele, restaurante
33 - Trafic intens in spatii de birouri "open space", cladiri publice, magazine
Ultima clasificare este reprezentata de altfel si cu un simbol grafic compus din:
O casa sau o cladire care indica destinatia: casa sau zona publica
Un numar de 1 pana la 3 oameni care indica intensitatea traficului: usor, mediu intens
Indicatorul numeric din doua cifre descris mai sus
Asa dar, acum stim atunci cand intram in magazinul de parchet cum sa intelegem pledoaria vanzatorului de a cumpara un parchet cu o clasa de trafic adecvata destinatiei finale. Spor la treaba
O solutie= polistiren extrudat de 3 cm + sapa autonivelanta de 1 cm armata cu plasa pentru polistiren de 160g/mp (sau placi de OSB de min 1 cm grosime) + folie+parchet.
Mai depinde si de cit te poti ridica. Si mai depinde si de ce ai sub mocheta.
o intrebare care ma chinuie de mult. In cazul extrudatului de 3 sau 5 grosime si OSB pe deasupra... nu va scartai polistirenul la nut si feder cand calci pe el? posibil sa nu scartaie peste tot, dar ma gandesc sa nu pasesti ca intr-o casa bantuita pe unele portiuni Mi-a venit asta in cap deoarece scartaie foarte foarte deranjant cand te urci pe un bax de polistiren extrudat (probabil de asta ii zice si "scartaitoare" )
Polistirenul extrudat se poate fixa cu un adeziv specific placilor de polistiren iar placile de OSB se fixeaza cu adezivul Deko adeziv OSB + fixare mecanica cu autoforante etc.
Comentariu