Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

Sapa autonivelanta nu este limitata la 5-10 mm. Sunt parca pina la maxim 25 mm. Acum depinde de cine este facuta (atat materialul cit si mana de lcuru)

O CUNOSTIINTA A PUS PARCHET LAMINAT DIRECT PESTE POLISTIREN SI A IESIT CEVA C-AM FLEXIBIL, INSA REZISTA LA CANAPEA, COMODA TV MASUTA.
    Daca torni sapa cu siguranta va fi OK.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

Comentariu

inca o data multumesc!

Comentariu

daca folosesti polistiren extrudat este suficient sa il armezi cu fibra de sticla, deasupra mai vine si parchetul care ajuta la distribuirea uniforma a eforturilor, asa ca nu te complica cu sapa clasica- e greu de pus in opera, si in cazul tau inutil. sistemul a mai fost prezentat pe site. daca puneti sapa clasica, aveti grija la cantitatea de apa din amestec, aceasta contribuie foarte mult la duritatea sapei. ca sa iasa o sapa tare, rezistenta, dupa turnare oacoperiti cu o folie pvc, pt a impiedica parasirea imediata a apei din compozitia betonului, pastrati aceasta folie 3-4 zile.
        spor la treaba
        va multumesc de raspunsuri.

Comentariu

Stimate dle. Cosmin Rotaru,
          Sunt de acord cu solutia data de dl. Cuciuch Daniel

Comentariu

buna ziua

vreau sa scot parchetul vechi si ramane un gol de 7 cm
            m-am gandit sa pun polistiren extrudat de 3 cm grosime, peste care sa torn sapa de 3 cm Baumit (din pacate nu stiu cum sa o nivelez) si dc e cazul sapa autonivelanta de 1-2 mm. Peste asta parchet laminat elesgo cu click de 7 mm.
            Ce sfaturi imi dati?
            Multumesc

Comentariu

Stimate membru mxyz,
              Lipiti cu CT 85 de la Ceresit placi de polistiren extrudat de 5 cm grosime, peste ele cu acelasi adeziv aplicati plasa de fibra de sticla, apoi o sapa autonivelanta si in final montati parchetul laminat. Grosimea sapei o determinati in functie de grosimea parchetului in asa fel incit in final sa va rezulte cei 7 cm.

Comentariu

Multumesc mult pentru raspuns.

mai am o intrebare, rezista polistirenul la greutate, pat, sifonier?
                nu crapa autonivelanta?

Comentariu

Ce tip de parchet melaminat?

Salutari tuturor,

Am si eu o intrebare, la care nu am gasit singur raspuns:
                  Care este diferenta (in defecte si calitati) intre parchetul melaminat single-click, smart-click, click2click, si ce o mai fi pe piata in categoria melaminate ...

In cazul in care ar fi prea multe de spus pe aceasta tema, stie cineva vreun link cu informatii comparative?

Comentariu

Eu pana acum am vazut pe piata doar parchet care necesita lipire si parchet care nu necesita lipire.

Cel fara lipire are acelasi sistem. Doar ca diferiti producatori ii zic in diverse moduri. Toate denumirile contin pe "click" ca sa intelegi la ce se refera. In rest e aceeasi Marie.
                    Stefan

Comentariu

• Da, ok, asta am vazut si eu .... Insa exista diferente intre diferitele tipuri / marci de parchet.

Ca sa fiu mai explicit: merita mai mult parchet de 8 mm single-click cu 210.000/mp, sau parchet de 7 mm click2click cu 250.000/mp, si de ce???
                      Care sunt avantajele si care sunt dezavantajele?

Comentariu

• Daca nu reusesti sa obti o sapa foarte plana ,conteaza prea putin cate clic-uri are.

Comentariu

• Stimate vizitator mxyz,
                          Polistirenul extrudat pe care l-am recomandat rezista foarte bine la utilizari casnice, iar stratul de armare si sapa conduce la o repartizare uniforma a greutatii pe o suprafata suficient de mare pentru a nu crea probleme.

Comentariu

• Stimate vizitator " dreq",
                            Cred ca cel mai important este sa va alegeti parchetul laminat in functie de rezistenta lui la uzura si mai putin dupa modul de montare. Parchetele laminate pot fi pentru trafic intens, mediu sau redus. De exemplu pentru un culoar de trecere va recomand cel de trafic intens in timp ce pentru un dormitor se poate folosi unul de trafic redus.

Comentariu

• Multumesc pentru raspunsuri

dar sapa autonivelanta e f scumpa si eu am 40 mp de acoperit si vroiam sa pun sapa normala ca e mai ieftina, dar nu prea stiu cum sa o torn.
                              torn niste stalpisori inainte cu ajutorul carora sa nivelez cand torn sapa?

Comentariu

• Stimate vizitator mxyz,
                                Se da nivelul pe peretii camerei si in citeva puncte, cu furtunul de nivel dupa care folositi un dreptar de aluminiu de 2 m cu boloboc.

Comentariu

Procesare...
                                X