Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by expertparchet
  Cine v-a invatat sau unde a-ti invatat ca laminatul este parchet??
  Domnule "expertparchet" inteleg ca va este greu sa acceptati o denumire care se utilizeaza si se practica peste tot in Romania datorita orgoliului profesional.

  Nu aveti ce face, trebuie sa acceptati o realitate.

  Comment


  • Cei care stiu ca laminatul nu este parchet ar trebui sa informeze corect!!

   Comment


   • Originally posted by Specialistul MC
    Originally posted by expertparchet
    Cine v-a invatat sau unde a-ti invatat ca laminatul este parchet??
    Domnule "expertparchet" inteleg ca va este greu sa acceptati o denumire care se utilizeaza si se practica peste tot in Romania datorita orgoliului profesional.

    Nu aveti ce face, trebuie sa acceptati o realitate.
    nu suntem obligati sa aceptam realitati strimbe, linoleumul care imita gresia inseamna ca de fapt e gresie dar nu stim noi? la fel si blaturile de bucatarie care imita marmura,i sa dat denumirea de parchet din punct de vedere comercial ca sa nu spun sa prosteasca lumea dar asata nu inseamna ca toata lumea trebuie sa acepte vrind-nevrind aceasata denumire eronata,si cel mai important lucru este ca nespecificind tipul de produs nu poti da sfaturi la obiect sau mai rau complet eronate,dupa enspe postari trebuie sa dam in boabe sa vedem ca defapt era vb despre un produs complet diferit si ca tot ce sa scris e vb in vint
    pardoseala da valoare casei dvs

    Comment


    • Merci de sustinere ca ma ingropau de viu ................. pe aici....
     Vi pe la concursul AMPR de la Romexpo 9-11 sept?


     Mesaj modificat de PowerMC
     Dezaprob modul de dvs. de a va exprima si asa cum v-am mai spus deja aveti o mica problema legata legata de ...

     Comment


     • Originally posted by expertparchet
      Merci de sustinere ca ma ingropau de viu astia de pe aici....
      Vi pe la concursul AMPR de la Romexpo 9-11 sept?
      incerc sa ajung daca imi permite timpul
      pardoseala da valoare casei dvs

      Comment


      • Originally posted by expertparchet
       .... Cine v-a invatat sau unde a-ti invatat ca laminatul este parchet??
       Ca sa lamurim o data pentru todeauna....

       In "Regulament privind agrementul tehnic pentru produse, procedee şi echipamente noi în construcţii" la Art1 se precizeaza ca:

       "Agrementul tehnic este aprecierea tehnică favorabilă, concretizată într-un document scris, asupra aptitudinii de utilizare, în conformitate cu cerinţele legii calităţii în construcţii, a unor noi produse, procedee sau echipamente, denumite în continuare produse, pentru care nu există şi nu pot fi încă elaborate standarde naţionale sau alte reglementări tehnice oficiale sau pentru care există astfel de standarde şi reglementări, dar produsele nu se încadrează în cerinţele acestora, diferenţa influenţând una dintre cerinţele prevăzute la art. 5 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii"

       Daca un produs are acest Agrement tehnic inseamna ca acel produs, cu denumirea data prin agrementul tehnic se poate utiliza in costructii.

       Va atasez doar doua agremente tehnice pentru produsul "Parchet laminat":
       Attached Files

       Comment


       • eu imi sustin in continuare punctul meu de vedere asupra acestui produs.
        ideea era acea ca forumisti sa faca precizarea de la inceput despre ce produs este vb sa nu generalizeze deoarece sunt diferente enorme intre astfel de produse si atunci discutiile vor fi eronate si fara folos ba chiar dinpotriva pot produce neplaceri

        dupa umila mea parere terbuia sa se numeasca pardoseala laminata imitatie lemn,exista cum bine stiti si "parchet"laminat care imita gresia,piatra sau mai stiu eu ce si tot parchet ai spune bine inteles complet eronat,daca "parchetul"laminat e acela care imita lemnul atunci ar trebuii sa existe si gresie laminata sau piatra laminata,dar aceste denumiri sunt date de persoane care nu au nici cea mai mica treaba cu asa ceva si sunt denumiri date din motive pur comerciale chiar daca sunt date de nustiu ce consiliu
        nu sustin ca nu se poate folosi in constructii asemene produse ci doar ca denumirile sunt eronate,parchetul e parchet si gata trebuie sa fie din lemn,pina si dusumeaua are alta denumire cu toate ca e lemn 100% si tot pardoseala e ce sa mai vorbim de maculatura aceea cu un celofan mai gros desupra,eu cel putin asa vad acest "parchet" atit de iubit de natiunea noastra dar mai vb peste citiva ani,cel putin eu sper ca romanii sa isi schimbe punctul de vedere asupra acestui produs sau mai bine zis sa deschida ochii la surogate ca sa nu le numesc tepe.
        pardoseala da valoare casei dvs

        Comment


        • Originally posted by horia16
         eu imi sustin in continuare punctul meu de vedere asupra acestui produs.
         ideea era acea ca forumisti sa faca precizarea de la inceput despre ce produs este vb sa nu generalizeze deoarece sunt diferente enorme intre astfel de produse si atunci discutiile vor fi eronate si fara folos ba chiar dinpotriva pot produce neplaceri
         Deoarece suntem utilizatorii unui forum de specialitate, in speta de constructii, nu avem ce face trebuie sa respectam denumirea oficiala a produsului.

         Cand denumirea produsului o sa se schimbe o sa utilizam denumirea data de cei abilitati.

         Comment


         • denumire acestui produs e doar o parere personala si doar nu sunt atit de dobitoc incit sa pretind ca lumea sa schimbe denumirea doar pt ca eu si poate alte citeva persoane nu suntem de acord cu aceasta denumire.
          ceea ce doresc eu e specificatia clara a produsului despre care se discuta,conceptul acesta complet gresit in a vorbii despre parchet fara a specifica si tipul,atita tot.
          pardoseala da valoare casei dvs

          Comment


          • In acele agreeemente tehnice traducerea este complet gresita.
           In orice tara te uiti este podea laminata in general.

           Comment


           • Credeti ca daca nu o sa-i mai spunem parchet laminat ci podea laminata lumea o sa cumpere parchet masiv? Chiar credeti ca denumirea il vinde sau pretul la gata al parchetului?

            Comment


            • Originally posted by jhonyy
             Credeti ca daca nu o sa-i mai spunem parchet laminat ci podea laminata lumea o sa cumpere parchet masiv? Chiar credeti ca denumirea il vinde sau pretul la gata al parchetului?
             cind vezi nenumarate persoane care acopera parchetul deja existent cu laminat eu unul sunt convins ca doar denumirea si prostia ai poate duce la asemenea gesturi,iti rasund cu nonsalanta "ce nu tot parchet e,asta ce are ?"
             sunt atit de condusi de denumire si toate artificiile astea comerciale incit sunt persoane(eu am vazut personal si nu odata)lume care da laminatul cu ceara de parchet"cind eram copil stiu ca bunica facea mereu asa si avea un parchet mai mare dragul"
             zic doar JOS PALARIA.............si dau cu ea de pamint cind vad atita prostie.
             eu sper sa se puna mai mult parchet ca doar toti speram la lucruri bune,doar e dorim masini euro 32,ferestre termopan(alta denumire timpita) si ne incaltam cu "adidasi"nike
             daca pui in balanta durata de viata dintre parchet si laminat rezulta destul de scump cel din urma si unde mai pui si deranjul pt demontat si montat
             pardoseala da valoare casei dvs

             Comment


             • Horia16 clientii de laminat nici nu au bani pt. o pardosea de calitate.
              Si in multe cazuri nici "cultura" nu-i ajuta sa faca diferenta dintre o pardosea de lemn si una laminata.

              Comment


              • Probleme montare parchet

               As dori sa montez parchet, iar diferenta de nivel dintre sapa existenta (a blocului) si gresia holului este de maxim 10 mm.
               Parchetul pe care vreau sa-l pun este de 8 sau cel mai probabil 12 mm. Faptul ca m-as ridica ceva mai sus decat holul nu mi s-ar parea o tragedie, pun un prag de trecere care face diferenta mai acceptabila.
               As prefera parchet de 12 pentru ca am intr-o camera de 7 mm si sunt obsedat de balansul creat la pasirea pe el (nu s-a uniformizat nici sapa in prealabil).

               Probleme:

               1) Nu as dori sa sparg sapa existenta, dar daca mi-ati recomanda ca merita sa o scot, as scoate-o.

               2) Ce sa-i pun dedesubt? Detin de multa vreme "folie parchet 3mm" dar ma gandeam sa n-o mai folosesc, sau s-o folosesc impreuna cu alt material. Eventual acel carton presat de vreo 5 mm care se spunea ca are si rol de izolatie fonica si termica si mai preia din imperfectiunile de nivel ale sapei.
               De curand, un vanzator m-a sfatuit sa nu pun din acela ca prinde miros, iar daca ia apa accidental, e jale. Mi-a indicat ca fiind cel mai bun un alt material care nu stiu exact cum se numeste (el parca a zis "polistiren") dar nu semana cu polistirenul ci cu niste placi mai rigide din plastic de vreo 5 mm grosime (fara proprietati de izolatie termica sau fonica, cred eu).

               3) Daca nu o scot, cum sa uniformizez sapa existenta a blocului, care daca pun dreptarul de 2 m lungime se evidentiaza niste gropi de 15-20 cm "diametru" si 2-20 mm adancime. Tot acel vanzator mi-a spus sa nu ma gandesc la autonivelanta ca ar crapa la grosimi mai mari de 10 mm. Mi-a recomandat el nisip cu ciment sau mai bine CM9 pe care sa-l trag singur cu dreptarul din dotare. Ce-mi recomandati?

               4) Stiti cumva ce preturi medii mai practica meseriasii la montare parchet si uniformizare / turnare sapa, si unde se mai pot gasi meseriasii buni neplecati din tara, care mi-ar pune parchet fara sa ma mai clatin cand pasesc pe el?

               Va multumesc anticipat, inclusiv celor ce au avut rabdarea sa citeasca.

               Comment


               • 1.Turnati peste sapa autonivelnta,n-are rost sa o scoateti.
                2.Placi de polistiren de 5mm grosime sau folia de parchet de 3 mm grosime.Nu impreuna.
                3.Se gaseste in comert sapa autonivelanta pentru grosimi de pana la 3 cm.CM 9 nici intr-uncaz.
                4.N-ati spus de unde sunteti,dar oricum pentru un parchet laminat,indiferent de ce grosime,nu va trebuie experti.Puteti sa-l montati si d-vs.
                If you can't pay cash for something, you probably don't need it.

                Comment

                Working...
                X